Special
Nintendo Switch logo

Wat Nintendo kan verbeteren in een nieuw Switch-model

Switch it up!

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Nintendo houdt ervan om nieuwe versies van hun handhelds uit te brengen. Vanaf de allereerste Game Boy tot aan de recentere 3DS is het bedrijf erin geslaagd om een update uit te brengen. De Switch is inmiddels meer dan anderhalf jaar op de markt, dus het is helemaal niet zo'n gek idee dat er in de nabije toekomst een nieuw model verschijnt. Met de recente geruchten over een nieuw Switch-model zet Gamer.nl alvast features op een rij die we graag zouden zien.

Volgens The Wall Street Journal is Nintendo bezig met een nieuw model om de ‘goede verkoop van de hybride console vast te houden.’ De publicatie stelt dat de verkoopcijfers van de Switch nog steeds meer dan degelijk zijn, maar niet meer voor enorme explosies zorgt in de prijs van Nintendo’s aandelen. De bronnen van The Wall Street Journal melden dat het nog niet vaststaat wat voor nieuwe hardware- en software-verbeteringen het nieuwe model gaat bevatten, maar dat het in de planning staat voor de tweede helft van volgend jaar. Wellicht zou het nieuwe model al verschijnen in de zomer van 2019.

Als we kijken naar de geschiedenis van Nintendo-systemen zien we dat consoles, in tegenstelling tot de handhelds van Nintendo, over het algemeen geen hardware-updates ontvangen. Nu is de Switch een hybride console, waardoor de situatie anders is dan gewoonlijk. Daarnaast brengen Microsoft en Sony inmiddels ook upgrades uit in de vorm van de Xbox One X en de PlayStation 4 Pro. Alles wijst er dus op dat het logisch zou zijn om een nieuwe Switch te verwachten.

Een beter scherm

Als eerste is een hogere resolutie scherm op de nieuwe Switch zeer welkom. In handheld-modus heeft de Switch een resolutie van 720p met een framerate van 30fps tot 60fps. Een verhoging van de resolutie naar 1080p in handheld-modus klinkt bij een nieuwe Switch als een groot verbeterpunt, die de nieuwe Switch onderscheidt van de oude Switch. Details zijn nu eenmaal beter zichtbaar bij een verdubbeling van de resolutie, zodat je geen Korok Seeds over het hoofd ziet. Daarnaast is 4K-ondersteuning een steeds meer gebruikte functie onder de consoles, waarmee de Switch zich opnieuw zou kunnen onderscheiden van de huidige versie.

Dit geldt trouwens ook voor een betere grafische chip. Switch-porten van populaire games, zoals Skyrim, geven duidelijk aan dat het er grafisch minder mooi uitziet als op bijvoorbeeld de PlayStation 4. Daarnaast kan ook het aantal frames per seconden van tijd tot tijd wat te weten laten. Een nieuwe betere grafische chip geeft een algehele betere ervaring bij het spelen en maakt het voor ontwikkelaars uitnodigend om games te ontwikkelen voor de hybride console.

Skyrim

Betere batterijduur

Al bij de aankondiging van de console werd er kritiek geuit over de batterij van de hybride console. Zo maakte het Japanse bedrijf bekend dat de batterij van de console tussen de 2,5 tot 6 uur meegaat, afhankelijk van de software die op de console wordt afgespeeld. Met grote aangekondigde games, zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild en Mario Kart 8 Deluxe, leek de Switch niet bijster lang mee te kunnen voor de meeste spelers.

Uiteraard bracht Nintendo, naar aanleiding van de kritiek, een eigen battery pack uit om spelers buitenshuis langer te laten spelen, zonder zich direct zorgen te hoeven maken over het plots uitvallen van de console. Met een volgende Switch lijkt het daarmee een logische keuze om een betere batterij in de hardware te implementeren, in combinatie met energiezuinigere hardware. Het grote aanbod aan AAA-games gecombineerd met het langdurig spelen in handheldmodus, hoort voor Nintendo voldoende te zijn om spelers langer speelplezier te gunnen.

Nintendo Switch
Nintendo Switch

Stabielere kickstand

Bij de onthulling van de console werden vele vernuftige features van de hardware uitgelicht. Zo werd ook getoond hoe spelers, in de zogenoemde tabletop-modus, hun Switch-console op een uitklapbare kickstand kunnen laten steunen. Alhoewel dit er mooi en gemakkelijk uitziet in de video, blijkt dit in de werkelijkheid toch wat ingewikkelder in elkaar te zitten. Ten eerste is de kickstand, aan de achterkant van de Switch, moeilijk uit te klappen. Er zit een kleine inham in het stuk plastic, waardoor de gebruiker soms flink moet pielen om de kickstand los te wrikken.

De kickstand kan de console relatief goed ondersteunen, maar bij een lichte tik valt het systeem gemakkelijk weer om. Dus niet ideaal voor bijvoorbeeld in het openbaar vervoer. In sommige gevallen kan de kickstand zelfs afbreken. Bij een volgende Switch zou de kickstand beter af zijn als het makkelijker los te krijgen is, van beter materiaal gemaakt is en meer stevigheid biedt ter ondersteuning van het scherm. Misschien twee kickstands in plaats van één?

Nintendo Switch

Dock

De Switch heeft een moderne uitstraling. Echter verschenen na release klachten over het design van de dock bij de Switch. Sommige eigenaren van de Switch kregen na verloop van tijd op mysterieuze wijze meerdere krassen op het scherm van het systeem. Kort daarna kwam aan het licht dat bij het te hard inschuiven van de Switch in de dock het scherm langs een aantal scherpe punten van de dock schuurt. Bij veelvuldig in- en uitschuiven van de Switch kunnen krassen ontstaan op het systeem, waar sommige eigenaren de dupe van werden. Sindsdien is het alom bekend dat de console voorzichtig in- en uitgeschoven dient te worden om enige schade aan het scherm te voorkomen. Hiermee lijkt het duidelijk dat bij een volgende Switch een beter design van de dock wel op z’n plaats is.

Oplaadpoort

De huidige Switch bevat een oplaadpoort aan de onderkant van het systeem. Dit is zeer gunstig voor het opladen als de Switch in de dock wordt gezet. Echter is het uiterst onhandig wanneer je met een lege batterij onderweg in de tabletop-modus even wil spelen. Met het verplaatsen van de oplaadpoort kunnen spelers onderweg voor lange tijd spelen zonder zich zorgen te hoeven maken dat de batterij leegloopt. Bovenop zou bijvoorbeeld een prima plaats zijn.

Nintendo Switch

Switch Mini

Het is voor Nintendo geen nieuwe uitdaging om kleinere versies van hun producten uit te brengen. Het is dan ook een logische gedachte om uit te gaan van een nog efficiënter design. Hoewel de Switch niet uitzonderlijk zwaar is, is het voor Nintendo altijd mogelijk om het systeem nog kleiner te maken en daarmee het gebruiksgemak te verbeteren. Een kleiner en lichter systeem steek je immers sneller in je binnenzak. Daarnaast is met een lichter design het systeem in handheld-modus meer toegankelijk voor kinderen.

Toch zou het niet verrassend zijn als Nintendo-fans schreeuwen om een grotere Switch met een groter scherm. Een nog groter scherm draagt bij aan de algehele ervaring van de game, zeker onderweg. Indien het design van de Switch vergroot wordt, kan dit ook gelden voor de joy-cons. Nintendo kennende vindt het hoogstwaarschijnlijk een creatieve manier om het design te verbeteren en tegelijkertijd de huidige joy-cons blijven ondersteunen. De knopjes van de joy-cons zelf kunnen overigens soms klein en onhandig aanvoelen. Door de knopjes en sticks met een slagje te vergroten wordt het gebruiksgemak vergroot en moedigt het aan om sneller voor de joy-cons te kiezen in plaats van de Pro-controller.

Joy-Cons

Genoeg ruimte voor verbetering

Alhoewel de Switch een daverend succes is, zeker ten opzichte van Nintendo’s vorige console, kunnen sommige aspecten van de hybride console nog wat tekortschieten. Toch heeft Nintendo het budget, animo en creativiteit om op deze tekortkomingen te kunnen anticiperen met een nieuwe Switch. Daarmee ontstaat de vraag waar bij Nintendo de prioriteiten liggen als het gaat om verbeteringen en hoeveel het verschilt van de huidige versie. In ieder geval heeft het Japanse bedrijf genoeg om mee aan de slag te kunnen gaan.

Wat zou volgens jou verbeterd moeten worden bij een nieuwe Switch? Laat het ons weten in de reacties!

Dit artikel delen:

Lees meer

The Walking Dead-bedenker maakt Telltale's gameserie af Nieuws van de week: Nieuwe Nintendo Switch en gelekte Harry Potter-game
13

Reacties op: Wat Nintendo kan verbeteren in een nieuw Switch-model

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  KoningDriessen

  • 7 oktober 2018 11:36
  Voor mij persoonlijk zou bluetooth ondersteuning voor koptelefoons ook een pré zijn. Nu moet ik als ik wil gamen op de switch telkens een kabel er bij pakken zodat ik geluid heb. Vooral onderweg is dit erg vervelend. De PSVita had dit toendertijd wel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Streepje X

  • 7 oktober 2018 12:35
  Ben het wel eens met bovengenoemde punten. De batterij op den duur zelf kunnen vervangen zou ook wel een prettig idee zijn. Hoewel ik zeer tevreden ben met mijn 'Switch' hoor. Ik heb het dockingssysteem zelfs nog niet eens gebruikt! Vind de handheld modus ideaal.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  D4rKy28

  • 7 oktober 2018 19:04
  Betere hardware punt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Fpsbig

  • 7 oktober 2018 21:01
  Betere hardware zou leuk zijn, maar ik zou me eerlijk gezegd een beetje bekocht voelen aangezien de switch net uit is. Wat van mij wel echt mag is zeker een hogere helderheid die is gewoon te laag.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SuperDre

  • 7 oktober 2018 23:24
  No shit sherlock dat Skyrim versies op de Switch minder mooi zijn dan op de PS4/Xbox one, die hebben ook veel betere hardware, maar dat is een keuze die nintendo maakt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quintex

  • 7 oktober 2018 23:32
  @SuperDre En gelukkig maar. Wil niet weten hoe duur zo'n apparaat zou worden met een betere Nvidia chip erin.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 8 oktober 2018 12:29
  @SuperDre Natuurlijk is dat een overduidelijk punt joh, maar dat is toch niet de essentie van waarom dat gezegd wordt? Ze zeggen dat als een goede reden waarom ze de grafische chip zouden kunnen verbeteren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jumpman

  • 8 oktober 2018 06:52
  "Als we kijken naar de geschiedenis van Nintendo-systemen zien we dat consoles, in tegenstelling tot de handhelds van Nintendo, over het algemeen geen hardware-updates ontvangen"

  Kijk maar eens even goed in de geschiedenis van de Nintendo consoles Gamer.nl. Er zijn wel degelijk hardware updates en upgrades geweest, niet allemaal voor betere beeld prestaties maar zelfs die zijn er.

  Ben het verder wel eens dat er wat verbetert kan worden aan dit systeem, al vindt ik 4k zelf onnodig en de meeste bovengenoemde upgrades hebben betrekking op handheld. Dar die er gaan komen is zo vreemd nog niet gezien iedere telefoon fabrikant dit al jaren doet (en zoals genoemd Nintendo dit al doet sinds de eerste Game Boy). Zelf zie ik eerder aanpassingen komen in de vorm van helderder beeld en duurzamere accu. Hogere resolutie in beeldscherm zou een betere accu weer in het niets laten vallen dus helaas voor de korok seeds maar zie dat niet gebeuren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MonsterCrab

  • 8 oktober 2018 09:20
  @Jumpman Vandaar dat we zeggen 'over het algemeen', maar je hebt gelijk. De kleinere SNES, de gekke rood-zwarte Wii.. Nintendo maakt af en toe inderdaad wat vernieuwde versies van hun consoles, maar vooral de handhelds krijgen rigoureuze updates!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jumpman

  • 8 oktober 2018 10:26
  @MonsterCrab expansion pack en dd64 voor de n64, GameCube met verbeterde beeld uitgangen, op de wiiu na hebben ze er nog geen overgeslagen zelfs. Dit is dus helemaal niet iets vreemds voor nintendo om te doen. Zowel voor handhelds als consoles, maar met handhelds is vaak het meeste te winnen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  El Ninjo

  • 8 oktober 2018 09:49
  Ik zou mij behoorlijk gepiepeld voelen als de 'nieuwe Switch' behoorlijke upgrades zou krijgen, kleinere verbeterings zoals verbeterede accuduur, lichter gewicht, beter dock en sterkere kickstand liggen eerder voor de hand.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • TheBigN93

  • 8 oktober 2018 15:02
  @El Ninjo De concurrenten doen dit ook altijd. Het is logischer om zo te doen, maar de early adapters zijn hoe dan ook altijd de sjaak. Ze betalen het meest en krijgen het minst optimale eindproduct. Daarentegen hebben ze wel een langere periode een console voordat er geen ondersteuning meer aan wordt gegeven. Die afweging moet je altijd maken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ruygy

  • 9 oktober 2018 05:34
  @TheBigN93 ik overweeg een overweging

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.