Special
top 100

Top 100 van 2021: Deel 2: 70 t/m 41

Dertig games om naar uit te kijken

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Dit veelbewogen jaar is bijna ten einde en dat betekent dat Gamer.nl traditiegetrouw alvast vooruitblikt op de meest veelbelovende games van volgend jaar. In de Top 100 van 2021 tellen we af naar nummer 1, die op oudjaar wordt onthuld. Maar eerst is het tijd voor de nummers 70 tot en met 41!

Lees hier de regels voor de Top 100 van 2021 en waarom bepaalde games wel of niet in de lijst staan.

Vorige edities gemist? Je vindt ze hier:

De Top 100 van 2021: Deel 1: 100 t/m 71

De Gamer.nl Top 100 van 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door Cooler Master, het merk voor pc-componenten en gaming gear. Cooler Master heeft uiteenlopende, hoogwaardige producten voor gamers. Van een koeler voor je nieuwe CPU, een draadloze muis of een headset voor de PS5: bij Cooler Master kun je altijd terecht.

70. Roller Champions

Ontwikkelaar: Ubisoft Montreal
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Releasedatum: 2021

In Roller Champions vechten twee teams van drie spelers het samen uit op een piste zoals we die kennen uit het baanwielrennen. Zoals de naam van de game al verraadt, rijden spelers in Roller Champions niet op fietsen, maar op rolschaatsen. In deze futuristische combinatie van handbal en rolschaatsen is het de bedoeling dat teams zoveel mogelijk punten scoren door de bal in de goal van de tegenstander te werpen. Voor een geldig doelpunt moet de speler wel eerst een volledig rondje op de piste weten te overleven. Hoe meer rondjes de speler rijdt, hoe meer punten een worp tussen de palen oplevert. Spelers kunnen hun personage volledig naar wens aanpassen, maar het is nog onduidelijk of dit geld gaat kosten. De game is immers free-to-play. Ubisoft ziet dit spel graag een nieuwe hit van het kaliber van Rocket League worden, maar of dat lukt moet nog maar blijken.

Roller Champions

69. Disgaea 6 – Defiance of Destiny

Ontwikkelaar: Nippon Ichi Software
Platforms: PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch
Releasedatum: 2021

Net als de vorige games uit de Disgaea-reeks, wordt ook het zesde deel ontwikkeld door de Japanse ontwikkelaar Nippon Ichi Software. Disgaea 6 – Defiance of Destiny beschikt voor het eerst in de reeks over 3D-graphics. De hoofdrol is dit keer voor een zombie uit de Netherworld genaamd Zed weggelegd, die er alles aan doet om de God of Destruction te dwarsbomen. Doordat de game beschikt over aanpasbare gameplay-instellingen is Disgaea 6 niet allen geschikt voor fans van de franchise, maar ook voor nieuwe spelers. Deze franchise gaat al flink wat jaren mee en beschikt nog altijd over een grote community. Een plaats in de top 100 van 2021 heeft deel 6 daar in ieder geval mee weten af te dwingen.

68. Chorus: Rise as One

Ontwikkelaar: Fishlabs
Platforms: pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Google Stadia
Releasedatum: 2021

Chorus: Rise as One vertelt het verhaal van strijder Nara. Na in dienst te zijn geweest van een duistere cult genaamd The Circle doet ze er nu alles aan om ze te ontvluchten. Bewapend met haar een ruimteschip - de Forsaken - trekt Nara eropuit om haar oude werkgever, en tevens schepper, onschadelijk te maken. In Chorus: Rise as One bezoeken spelers eeuwenoude tempels en worden ze geconfronteerd met gevechten zonder zwaartekracht die de realiteit ontstijgen.

67. Unpacking

Ontwikkelaar: Witch Beam
Platforms: pc
Releasedatum: 2021

In deze simulatiegame draait alles om het uitpakken van dozen en het inruimen van spullen. Unpacking is speciaal bedoeld voor mensen die hun huis het liefst opgeruimd zien. De opdracht is om alle verhuisdozen uit te pakken en de inhoud zo efficiënt mogelijk te verdelen over de daarvoor bestemde kastjes. Spelers dienen rekening te houden met een beperkte opslagruimte en moeten dus te beschikken over een goed ruimtelijk inzicht. In totaal moeten alle dozen van acht verhuizingen worden uitgepakt en opgeruimd. Het kan wel eens een lekker luchtige puzzelgame worden die het plezier van het verhuizen simuleert… maar dan zonder het zware werk, natuurlijk.

66. Loop Hero

Ontwikkelaar: Four Quarters
Platforms: pc
Releasedatum: 2021

In deze procedureel gegenereerde game dienen spelers gebruik te maken van mythische kaarten om zich zo een weg te banen door gevaarlijke kerkers. Spelers kunnen hun eigen route uitstippelen en hebben zelf in de hand wat voor obstakels en vijanden ze willen trotseren. In Loop Hero krijg je de keuze uit verschillende personageklassen waarmee schatten en voordelen op te graven zijn. Het doel van de game is om de wereld te verlossen uit een eindeloze lus. Een originele insteek, maar het kan wel eens flink wat tijd gaan kosten op het probleem op te ´lussen´.

65. In Sound Mind

Ontwikkelaar: We Create Stuff
Platforms: pc, PlayStation 5, Xbox Series X en S
Releasedatum: 2021

In Sound Mind is een psychologische horrorgame die spelers een kijkje in hun eigen hoofd biedt. In de laatste trailer van de game is te zien hoe de protagonist van het verhaal allerlei enge locaties bezoekt, terwijl er verschillende cassettebandjes afspelen op de achtergrond. In Sound Mind zit vol met mysterieuze wezens als geesten, aliens en slijmmonsters. Ontwikkelaar We Create Stuff staat vooral bekend voor het werk dat ze aan de Half-Life 2-mod Nightmare House 2 hebben geleverd. Deze first person horrorervaring waarbij spelers geconfronteerd worden met allerlei onvoorspelbare gevaren die zich afspelen in hun eigen gedachten zou wel eens een interessant alternatief op standaard horrorgames kunnen worden.

64. Chivalry 2

Ontwikkelaar: Tom Banner Studios
Platforms: pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One
Releasedatum: 2021

Het tweede deel van de middeleeuwse first-person zwaardvechtgame belooft een grote sprong vooruit in techniek te maken. Zo moet de combat een stuk veelzijdiger en realistischer aanvoelen. Daarnaast ondersteunt Chivalry 2 veldslagen tot wel 64 personen. Volgens de officiële website van Chivalry 2 is de game geïnspireerd door epische veldslagen uit de geschiedenis van de mens en is het de bedoeling dat gamers deze gevechten virtueel kunnen herleven alsof ze er zelf bij waren. Het is te hopen dat het tweede deel verdergaat waar Chivalry Medieval Warfare was gebleven, want dat smaakte naar meer!

63. The Ascent

Ontwikkelaar: Neon Giant
Platforms: pc, Xbox Series X en S, Xbox One
Releasedatum: 2021

Dit ambitieuze project van Neon Giant speelt zich af in een Cyberpunk-wereld dat naar eigen zeggen kan wedijveren met de beste scifi-boeken. Deze spelwereld wordt geregeerd door de megacorporatie The Ascent Group, maar verkeert in chaos en de corporatie doet er weinig aan om het volk te beschermen. Het is aan de speler om de wereld te behoeden van vijandige gangs en clans. De actie-rpg van Neon Giant bevat verwoestbare omgevingen, solo en coöp-gameplay, bionische verbeteringen en aanpasbare wapens. De game kan tot en met vier spelers worden gespeeld, zowel online als offline.

62. Bright Memory: Infinite

Ontwikkelaar: FYQD-Studios
Platforms: Xbox Series X en S , Xbox One
Releasedatum: 2021

Bright Memory: Infinite speelt zich af in een futuristisch metropolis in het jaar 2036. De wereld is in shock sinds een vreemd natuurverschijnsel de lucht vult met vreemde lichten en harde winden. Het fenomeen blijkt verbonden te zijn met een eeuwenoud mysterie dat twee werelden met elkaar verbindt. Bright Memory: Infinite combineert first-person shooter-elementen met bovennatuurlijke vaardigheden en combo’s. Episode 1 van Bright Memory ging 12 januari 2019 in bèta en werd pas op 25 maart 2020 volledig uitgebracht. In plaats van het maken van een tweede deel, heeft ontwikkelaar FYQD-Studios ervoor gekozen om het origineel te verbeteren door zowel het verhaal als de gameplay uit te breiden. Of het eerste gedeelte van de game ook echt aan gaat voelen als een remake, moet nog maar blijken natuurlijk.

61. Sherlock Holmes Chapter One

Ontwikkelaar: Frogwares

Platforms: pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One

Releasedatum: 2021

In deze nieuwe Sherlock Holmes-game volgen we het verhaal van de jongvolwassen Sherlock Holmes die op onderzoek is op een tropisch eiland. Het hoofdverhaal van de game focust zich op het mysterie rondom de dood van de protagonist. Zoals wel vaker het geval is, wordt Holmes bijgestaan door zijn trouwe vriend dokter John Watson. Volgens de ontwikkelaar houdt de game de structuur aan van de meest recente Holmes-game The Devil’s Daughter. Dat betekent dat spelers een open wereld kunnen verkennen waarbij zij verschillende zaken moeten oplossen. Speuren vanuit de huiskamer: dat is wel zo veilig!

60. Scarlet Nexus

Ontwikkelaar: Bandai Namco Studios
Platforms: pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One
Releasedatum: 2021

In deze nieuwe game van Bandai Namco Studios kruipen spelers in de huid van protagonisten Yuito Sumeragi en Kasane Randall om de wereld te behoeden van vijandige wezens genaamd The Others. Yuito en Kasana sluiten zich aan bij een de verdedigingsorganisatie The Other Defense Force om hun stad New Himuka te beschermen. In deze actie-rpg beschikken spelers over verschillende wapens en superkrachten die ze kunnen delen met teamgenoten. Scarlet Nexus kan vanuit twee perspectieven worden gespeeld, namelijk die van Yuito en Kasama. Het switchen tussen perspectieven klinkt als een leuke toevoeging, de vraag is echter of het ook echt functioneel en leuk is.

Scarlet Nexus

59. Everspace 2

Ontwikkelaar: ROCKFISH Games
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 2021

Everspace 2 draait volledig om het verkennen van het heelal en zijn planeten. Spelers besturen snel en wendbare ruimteschepen en worden tijdens hun missie om weer mens te worden geconfronteerd met diverse gevaren. Spelers kunnen naast vijanden, ook bondgenoten maken tijdens hun intergalactische avontuur. Volgens de ontwikkelaar kunnen deze vriendschappen een hoop voordelen bieden tijdens de endgame.

De handgemaakte open wereld zit vol met geheimen, loot en buitenaardse rassen.

De moeilijkheidsgraad van de gebieden schijnt behoorlijk te variëren. Hoe moeilijker het gebied, hoe hoger de beloning.

58. Anno: Mutationem

Ontwikkelaar: Thinking Stars
Platforms: pc, PlayStation 4
Releasedatum: 2021

Nee nee, dit spel heeft helemaal niets met de bekende, gelijknamige strategiereeks te maken! Deze third-person actie-rpg combineert 2D- met 3D-animaties en speelt zich af in een Cyberpunk-achtige wereld. Terwijl spelers rennen door een neonverlicht Metropool dienen ze allerlei gevaren te ontwijken en vijanden te verslaan. De game volgt het verhaal van superspion Ann die probeert te overleven in een wereld vol corruptie en vijandelijke wezens. Spelers krijgen in ANNO: Mutationem toegang tot verschillende wapens, combo’s en vaardigheden. Verder benadrukt de ontwikkelaar er veel interactie mogelijk is met zowel de npc’s als de wereld zelf. Het is niet de eerste keer in deze lijst dat we een game behandelen die zich in een Cyberpunk-wereld afspeelt. Maar als we de ontwikkelaar mogen geloven is dit wel de meest ambitieuze, in ieder geval sinds dat spelletje van CD Projekt Red.

57. Riders Republic

Ontwikkelaar: Ubisoft Annecy
Platforms: pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One
Releasedatum: 25 februari 2021

Riders Republic is een grootschalige multiplayergame waarin spelers de Amerikaanse sportwereld verkennen. De game bevat diverse nationale parken als Yosemite Valley, Mammoth Mountain en Bryce Canyon. Ubisoft Annecy bracht in 2016 het wintersportspel Steep uit. Ook hier waren verschillende bekende plekken te bezoeken, zoals de Mont Blanc en de Matterhorn. Rider Republic heeft daardoor wat weg van een spirituele opvolger van Steep, alleen gaat het ditmaal verder dan wintersport. Naast skiën en snowboarden kunnen spelers namelijk ook fietsen, lopen en paragliden. Ubisoft liet onlangs nog in een blogpost weten dat Rider Republic op 60 fps en in 4K draait. Dat wordt dus sporten in hoge resolutie! Hopelijk wordt het niet te chaotisch wanneer er honderd man tegelijk van een berg scheuren en gaat het niet ten koste van de immersie.

56. Hood: Outlaws and Legends

Ontwikkelaar: Sumo Digital
Platforms: pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One
Releasedatum: 10 mei 2021

In Hood: Outlaws and Legends krijgen spelers de taak om hun eigen superheld vorm te geven. Deze superheld bewandelt vervolgens het bekende pad van de legendarische Robin Hood. Dat betekent dat ze moeten overleven in een oneerlijk en duister verleden. Het verhaal speelt zich af in de Middeleeuwen en draait om het stelen van de rijken en het teruggeven aan de armen. Eerder deze maand toonde Sumo Digital nog nieuwe gameplay van Hood: Outlaws and Legends. Dezelfde video leerde ons dat de game op 10 mei 2021 verschijnt. Wat het ons niet leert, is of de game ook lekker speelt, want in de video’s ziet het er allemaal nog wat stroef uit. Aan de andere kant klinkt een originele versie van Robin Hood erg interessant, dus onze aandacht heeft Hood!

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Naar de nummers 55 tot en met 41 van de top 100 van 2021

Dit artikel delen:

Lees meer

Ori and the Will of the Wisps is de beste in zijn soort De favorieten van de podcasters - Gamer.nl Podcast 313
4

Reacties op: Top 100 van 2021: Deel 2: 70 t/m 41

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  slayer1slayer

  • 28 december 2020 14:18
  Ik ben benieuwd of Cyberpunk ook in deze top 100 staat. Die komt dat jaar toch écht uit?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rohirrimdwarf

  • 28 december 2020 15:44
  @slayer1slayer Cyberpunk is uitgebracht in december 2020. Dus wordt niet meegenomen in de lijst van 2021.

  Maar mocht je willen weten hoe het spel uitpakt. Dan staan er 50+ reviews op metacritic. Of je kunt de user reviews bekijken op dezelfde site of steam

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  slayer1slayer

  • 28 december 2020 17:50
  @rohirrimdwarf Bedankt voor de tip! Ik heb wekelijk niks kunnen vinden over dat spelletje…

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 28 december 2020 14:36
  Griftlands heb ik reeds gespeeld in early access en als dikke fanboy van Klei Entertainment gaat het komend jaar absoluut één van mijn favorieten worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.