Special
top 100

Top 100 van 2021: Deel 1: 100 t/m 71

Het langverwachte aftellen kan beginnen!

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Dit veelbewogen jaar is bijna ten einde en dat betekent dat Gamer.nl traditiegetrouw alvast vooruitblikt op de meest veelbelovende games van volgend jaar. In de Top 100 van 2021 tellen we af naar nummer 1, die op oudjaar wordt onthuld. Vandaag geven we het startschot met de nummers 100 tot en met 71.

Lees hier de regels voor de Top 100 van 2021 en waarom bepaalde games wel of niet in de lijst staan.

De Gamer.nl Top 100 van 2021 wordt mede mogelijk gemaakt door Cooler Master, het merk voor pc-componenten en gaming gear. Cooler Master heeft uiteenlopende, hoogwaardige producten voor gamers. Van een koeler voor je nieuwe CPU, een draadloze muis of een headset voor de PS5: bij Cooler Master kun je altijd terecht.

100. Airhead

Ontwikkelaar: Octato
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Releasedatum: 2021

We beginnen de Top 100 van 2021 lekker luchtig met Airhead, de eerste game van de Deense studio Octato. Nou is het altijd een beetje riskant om je hoop te vestigen op een onbekende naam, maar de eerste beelden van deze metroidvania-achtige game zien er goed uit. Als lichaam moet je je weg terug zien te vinden naar je met lucht gevulde hoofd, voordat die helemaal leegloopt door een lek. Dat lijkt ons wel een hoofdzaak. Er zijn sinds het succes van onder andere Limbo en Inside inmiddels wel heel veel games verschenen die een soortgelijke look gebruiken. We houden ons hoofd voorlopig dus nog koel en maken van Airhead de hekkensluiter.

99. Cygni

Ontwikkelaar: KeelWorks
Platforms: pc
Releasedatum: Winter 2021

”De volgende generatie van shoot-em ups.” Kijk, dan hebben we het ergens over! Sinds de tijden van klassiekers als Ikaruga weten we dat je maar één ding essentieel is voor een goede game in het genre: een hele hoop kogels. Cygni voegt daar spectaculaire graphics aan toe. Dat klinkt op zich leuk, maar dat kan ook al snel onoverzichtelijk worden. Verder wordt dit de eerste game van een kleine Schotse studio van mensen die vooral ervaring opdeden met de special effects uit films. Genoeg redenen voor ons om laag in te zetten in deze Top 100, maar als Cygni net zo knallend speelt als dat het eruitziet, laten we ons graag overtuigen.

98. Black Book

Ontwikkelaar: Morteshka
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Releasedatum: Eerste kwartaal 2021

Rpg’s met kaarten lijken na het succes van games als Slay the Spire en natuurlijk Hearthstone ineens als paddenstoelen uit de grond te springen. Black Book is dan ook niet de laatste game met kaart-mechanics in deze lijst, maar met een interessant thema heeft het toch onze aandacht getrokken. Ontwikkelaar Morteshka legt namelijk een grote nadruk op de geschiedenis en wil een geloofwaardige wereld neerzetten die is gebaseerd op Russische dorpjes uit de 19e eeuw. De studio wil laten zien dat ook onbekende mythes en verhalen uit andere delen van de wereld de aandacht van een groot publiek vast kunnen houden. Als het Morteshka lukt om de game op die manier echt een eigen smoelwerk te geven, kan dit een leuke verrassing worden.

97. Werewolf: The Apocalypse - Earthblood

Ontwikkelaar: Cyanide
Platforms: pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One
Releasedatum: 4 februari 2021

Als we een Top 100 met langste gamenamen van 2021 zouden maken, zou Werewolf: The Apocalypse – Earthblood een stuk hoger staan. Maar soms heb je als ontwikkelaar weinig keuze. De game behoort tot het universum van tabletop-rpg Werewolf: The Apocalypse, en tja, dan moet er natuurlijk nog een subtitel bij. Het verhaal van deze third-person action-rpg is misschien niet helemaal wat je verwacht van een weerwolvengame. Hoofdpersoon Cahal is naast een weerwolf ook een eco-terrorist en neemt het op tegen een kwaadaardig bedrijf dat voor veel vervuiling zorgt. Je drie gedaantes hebben allemaal hun eigen gameplay: als wolf ben je vooral aan het verkennen, als mens praat je met anderen en als weerwolf-hybride sla je iedereen tot moes. Wij hebben er wel trek in.

96. Operation: Tango

Ontwikkelaar: Clever Plays
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One
Releasedatum: 2021

Ben je een agent, of ben je meer een hacker? Het maakt eigenlijk niet zo heel veel uit, want je moet sowieso samenwerken in dit spionnenavontuur om de vrije wereld te beschermen tegen kwaadaardige krachten. Teamwork is het sleutelwoord in Operation: Tango, een echte coöperatieve game. Twee spelers moeten samen locaties infiltreren en onderzoeken en kunnen alleen via stem met elkaar communiceren. Misschien heb je nog nooit van Operation: Tango gehoord, maar het spel wist wel de prijs voor Beste Multiplayergame te winnen tijdens Gamescom in 2020. Dat is best een grote prestatie, aangezien vorige winnaars onder andere Borderlands 3 en Destiny 2 waren. Genoeg reden om deze game op de radar te houden.

95. Smalland

Ontwikkelaar: Merge Games
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Releasedatum: 2021

Een prachtige tuin kan zomaar een levensgevaarlijke omgeving zijn. Het hangt maar net van je perspectief af. Als je zo klein bent als een kiezeltje, zijn de wespen ineens levensgroot en kun je verzuipen in een regendruppel. Dat is de insteek van Smalland, en dat is natuurlijk niet bepaald een originele insteek. Op de Steam-pagina wordt Grounded zelfs als voorbeeld genoemd. We hebben nog onze twijfels, maar de eerste beelden van Smalland stralen wel een prachtige, sprookjesachtige vibe uit. De natuurlijke omgevingen zijn kleurrijk en we zijn benieuwd hoe het voelt om ons daarin te verliezen. Als we niet in een regendruppel verzuipen, natuurlijk.

94. Hytale

Ontwikkelaar: Hypixel Studios
Platforms: pc
Releasedatum: 2021

Op nummer 94 vinden we een beetje een vreemde eend in de bijt. Hytale heeft namelijk een hele geschiedenis. Als je het eruit vindt zien als Minecraft-kloon, dan kan dat in ieder geval kloppen. Het wordt gemaakt door de mensen die ooit de Hypixel-server in Minecraft maakten, een multiplayerserver waar je veel minigames kon vinden. Rond 2015 besloten zij om een eigen game te ontwikkelen en minder afhankelijk van Mojang te worden. Ze werden financieel gesteund door Riot Games, dat de studio uiteindelijk heeft opgekocht. Hytale belooft een procedureel gegenereerde wereld met verschillende biomen, waarin ontelbaar veel avonturen te beleven moeten zijn. Natuurlijk is er ook veel ruimte voor mods en servers die door de community worden gerund. De beloftes zijn er, of ze ook worden waargemaakt zien we hopelijk in 2021.

93. Alex Kidd in Miracle World DX

Ontwikkelaar: Jankenteam
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Releasedatum: 2021

Sega heeft niet altijd Sonic als mascotte gehad. Voordat de blauwe egel het gevecht aanging met Mario, had het bedrijf Alex Kidd. Alex is een jongetje met de voornaam Alex en de achternaam Kidd, en daarmee zijn al zijn karakteristieke eigenschappen wel genoemd. Geen wonder dus dat Sega hiermee de oorlog niet won, maar toch heeft Alex Kidd wel een nostalgisch plekje in menig gamerhart. Dat komt vooral doordat Miracle World vooraf op elke Master System geïnstalleerd stond en je het dus maar speelde omdat je niet genoeg zakgeld had voor een nieuwe game. Dit is dus een remake van dat geliefde spel, maar het is ook meer dan dat. Er worden nieuwe levels en een heuse Boss Rush-modus toegevoegd. We denken eigenlijk niet dat Alex Kidd nog veel te zoeken heeft in 2021, maar vanwege de geschiedenis zetten we hem toch op een mooie 93ste plek.

92. Balan Wonderworld

Ontwikkelaar: Balan Company
Platforms: pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch
Releasedatum: 26 maart 2021

En hé, over Sonic gesproken: als de makers van Sonic the Hedgehog en Nights into Dreams samen een nieuwe game maken, dan gaan wij even rechtop zitten. Sega-legende Yuji Naka heeft een eigen studio opgericht onder de vlag van Square Enix en Balan Wonderworld wordt hun eerste game. Het wordt, net zoals Sonic dat was, een koddige platformer in een magische wereld vol met kleurrijke personages. De vraag is of we daar anno 2021 nog op zitten te wachten. Als het goed wordt uitgevoerd, laten wij een uitstekende mascotteplatformer natuurlijk niet aan ons voorbijgaan.

Balan Wonderworld

91. Story of Seasons – Pioneers of Olive Town

Ontwikkelaar: Marvelous
Platforms: Nintendo Switch
Releasedatum: 25 februari 2021

Met een goede boerderijsimulatie kun je goed boeren. Het boerenleven heeft blijkbaar een bepaalde aantrekkingskracht, want games met dit thema weten vaak te scoren. Stardew Valley, Farmville, Farming Simulator, Harvest Moon… en natuurlijk Story of Seasons, dat eigenlijk dezelfde serie is als Harvest Moon, maar door juridisch getouwtrek rond de naam ook weer een andere serie is. Wie zei dat het boerenleven simpel was? Hoe dan ook: Story of Seasons keert in 2021 weer terug op de Nintendo Switch, en eigenlijk weet je al wat je kan verwachten. Simpele gameplay waar je je plotseling helemaal in kunt verliezen om de allerbeste boerderij te maken die er is.

90. Century: Age of Ashes

Ontwikkelaar: Playwing LTD
Platforms: pc
Releasedatum: Februari 2021

Een goede gamenaam omschrijft kort maar krachtig waar het spel over gaat. Het roept gelijk een beeld bij je op, waardoor je direct zin krijgt om te gaan spelen. Dat is bij Century: Age of Ashes helaas mislukt. Wie had gedacht dat er achter die generieke naam een game schuilgaat waarin je op een draak vliegt in een multiplayerarena? Century: Age of Ashes wordt een free-to-play 6v6 drakenvechtgame. Dat kan natuurlijk ontzettend tof worden, maar Playwing is nog een onbewezen ontwikkelaar. De eerste beelden zien er in ieder geval goed uit, maar we houden nog even een slag om de arm. Hopelijk wordt het geen draak van een game.

89. Ruined King: A League of Legends Story

Ontwikkelaar: Airship Syndicate
Platforms: pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One, Nintendo Switch
Releasedatum: 2021

Het universum van League of Legends wordt in 2021 nog verder uitgebreid met Ruined King, een singleplayer turn-based rpg. Dit jaar kwam Legends of Runeterra al uit, een kaartgame die vooral op mobiele apparaten hoge ogen gooit. Ruined King is echter de eerste game die wordt uitgebracht door Riot Forge, een vertakking van Riot zelf waarmee ze andere studio’s games laten maken met personages uit de wereld van LoL. En juist daar zit nu onze grootste twijfel. Ruined King wordt namelijk gemaakt door Airship Syndicate, wiens laatste game Darksiders Genesis ons nou niet bepaald wegblies. Daarom voorlopig een relatief lage plek in onze lijst, met de hoop dat we die woorden weer in moeten slikken.

88. New World

Ontwikkelaar: Amazon Game Studio
Platforms: pc
Releasedatum: Lente 2021

Amazon heeft nog niet bepaald een goede reputatie als het op games aankomt. Kijk alleen al naar het verhaal van Crucible, de free-to-play actiegame die begin dit jaar uitkwam, na teleurstellende cijfers weer in bèta ging en vervolgens werd geannuleerd. Ook de mmorpg New World moest eigenlijk deze zomer uitkomen en is vervolgens al twee keer uitgesteld. In deze game koloniseren spelers een fictief eiland in het jaar 1600. Een grote game van zo’n groot bedrijf met schier oneindig veel geld is natuurlijk interessant om in de gaten te houden, en de eerste beelden zien er best mooi uit, maar we houden de verwachtingen nog eventjes laag.

87. Evil Genius 2: World Domination

Ontwikkelaar: Rebellion
Platforms: pc
Releasedatum: Eerste helft 2021

Sommige van de lezers waren misschien nog niet eens geboren toen de eerste Evil Genius uitkwam. In 2004 was het in ieder geval een verademing om als slechterik aan de slag te gaan en een eigen kwaadaardige basis in elkaar te flansen. Je minions (voordat dat woord gelijkstond aan die vervelende gele beestjes) beheerden je ‘lair’ voor je, een beetje zoals in Dungeon Keeper. Het vervolg geeft je een hoop wrede vallen en andere apparaten onder de vingers. Bovendien kun je uiteindelijk een Doomsday Device bouwen om de hele wereld mee te onderwerpen aan jouw genialiteit. Hopelijk is dat in 2021 nog net zo’n verademing als in 2004.

86. Chernobylite

Ontwikkelaar: The Farm 51
Platforms: pc, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S, Xbox One
Releasedatum: 2021

De science-fiction survival-horrorgame Chernobylite is al ruim een jaar in Early Access en weet daar langzaam steeds meer positieve indrukken te maken. Je speelt als een voormalig medewerker van de kernreactor in Tsjernobyl die zijn geliefde is verloren tijdens de ramp in 1986. Dertig jaar later ga je terug naar de plek des onheils om je partner te vinden, maar neem je het vooral op tegen Stalkers en militairen. De game belooft veel vrijheid om het verhaal een andere draai te geven: elk personage kan doodgaan en elke taak die je krijgt kan ook mislukken, zonder dat het spel direct is afgelopen. De beelden zien er prachtig uit, al hebben we dit soort ideeën natuurlijk wel vaker gezien.

85. Backbone

Ontwikkelaar: EggNut
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Releasedatum: 2021

Soms kom je een game tegen waarvan het uiterlijk en de setting je direct aanspreken. Voor ons is Backbone precies zo’n game. De prachtige pixel-stijl geeft het een retro-look die aan klassieke adventures doet denken, maar door de vloeiende animaties en vele effecten heeft het toch een erg modern jasje. En dan de opzet: een noir rpg-detective waarin je een wasbeer-detective bent in een dystopische versie van Vancouver, waar je een hoop dierenvrienden moet ondervragen. Het grootste twijfelpunt is dat we niks weten over ontwikkelaar EggNut, een nieuwe studio wiens medewerkers verspreid zijn over de hele wereld en allemaal op afstand met elkaar samenwerken. Maar goed, bij ‘wasbeer-detective’ waren we eigenlijk al overtuigd.

84. Sword of the Necromancer

Ontwikkelaar: Grimorio of Games
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch
Releasedatum: 28 januari 2021

Sword of the Necromancer is een game die hoge ogen wist te gooien op Kickstarter. Niet zo gek ook, met een belofte als dit: een dungeon-crawler actie-rpg roguelike die inspiratie haalt uit tweedimensionale Zelda-games als A Link tot he Past. Tijdens je rondjes door kerkers kun je je gevallen vijanden omtoveren tot bondgenoten, en voor je het weet heb je een heel leger monsters achter je aan wandelen. Elke run vind je weer nieuwe wapens en kom je dichter bij de Necromancer. Maar doodgaan is geen doodszonde: je raakt wel al je spullen kwijt, maar je behoudt een deel van je XP. Natuurlijk komen er de afgelopen tijd een hele hoop roguelikes uit, dus het blijft een beetje de vraag of deze game zich genoeg weet te onderscheiden.

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Naar de nummers 83 tot en met 71 van de Top 100 van 2021

Dit artikel delen:

Lees meer

Spider-Man: Miles Morales vult het Marvel-gat van 2020 Uniek ogende game Omori na zeven jaar ontwikkeling uitgebracht
21

Reacties op: Top 100 van 2021: Deel 1: 100 t/m 71

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  PhydomiR

  • 27 december 2020 10:12
  Wel een aantal games die zeker op het in de gaten houden lijstje gaan.

  Bij Warhammer 40,000: Darktide staat trouwens een plaatje van Evil Dead.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fealar

  • 27 december 2020 10:17
  Altijd leuk om jullie top 100 voor volgend jaar zo te zien aan het eind van het jaar! Erg benieuwd naar de wasbeer detective!

  Zo ook maar is de lijst van vorig jaar er bij pakken om te zien of ik nog wat pareltjes vergeten ben in de backlog te zetten. Ik weet trouwens niet of ik de enige ben maar het zou tof zijn om bij de lijst van vorig jaar ook direct een linkje naar de review van de game te hebben mocht die beschikbaar zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aldodilly

  • 27 december 2020 11:27
  @fealar Tja, helaas kunnen we dat niet automatiseren. Zo’n lijst is heel veel werk, en als we ‘m achteraf blijven updaten betekent dat nóg meer werk. We hebben dat overigens wel ooit geprobeerd, maar bezoekers gaven daar heel weinig om.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fealar

  • 27 december 2020 13:10
  @Aldodilly begrijpelijk Ron. Het lijstje van vorig jaar doorlezen en de zoekmachine gebruiken om de reviews te vinden werkt ook prima.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 27 december 2020 11:26
  Mn profiel picture zou al belletjes moeten gaan laten rinkelen en zou ik het met één positie van een game niet eens moeten zijn . Maar toch ben ik het er 100 % mee eens.

  Tijdens de aankondiging ben ik er achter gekomen dat mijn aversie tegen (pvp) multiplayer games groter is dan mijn "fanboyism" van de evil dead

  Vooral dit stelt mij zo teleur

  Saber Interactive and Boss Team Games have announced Evil Dead: The Game. The game stars Bruce Campbell in a co-op PvP title where you fend off hordes of the undead.

  Players will join teams of four to "seal the breach between worlds," while others "take control of the powerful Kandarian Demon to hunt Ash and his friends while possessing Deadites, the environment, and even the survivors themselves," according to developer Saber Interactive.

  Dat wil ik als fan helemaal niet. Ik wil het liefst een sp game zoals hail to the king , a fistful of boomstick en regeneration waren. Of op zn minst een pve multiplayer co-op game. Alles Behalve pvp.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sabor

  • 27 december 2020 11:35
  Voor mij nog niks interessants tot nu toe. Maar dat komt vast goed in de rest van de lijst.
  (Hopelijk wordt VR niet vergeten!)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  LarsCornelis

  • 27 december 2020 11:45
  @Sabor de lijst wordt alleen maar beter!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Aquemini

  • 27 december 2020 12:00
  Altijd leuk deze top 👍. Heb zelf nog maar 3 titels op de aanschaflijst staan, ben benieuwd wat jullie hier nog aan toe kunnen voegen

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ghost

  • 27 december 2020 12:00
  Leuk gifje trouwens, hypnothyserend.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 27 december 2020 12:21
  Werewolf: The Apocalypse - Earthblood zag ik vanochtend al op bol.com. Game trok me meteen want om nu lekker als weerwolf de vervuilers van onze mooie planeet aan stukken te rijten lijkt me geweldig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  NrFive

  • 27 december 2020 14:46
  Heerlijk weer deze lijst. Zelf houd ik van dit lijstje Weird West in de gaten. Het zou als Diablo moeten spelen met een cowboy meets undead sfeertje.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Robert-Frans

  • 27 december 2020 15:14
  'Dat komt vooral doordat Miracle World vooraf op elke Master System geïnstalleerd stond en je het dus maar speelde omdat je niet genoeg zakgeld had voor een nieuwe game.'

  Alex Kidd in Miracle World was het allereerste spel dat ik ooit speelde en ook uitspeelde. Ook vandaag de dag is het een hele leuke platformer, dat zich toen heel behoorlijk kon meten met de eerste Mario-spellen, zéker ook qua graphics en geluid.
  En in welk ander spel versla je nu eindbazen middels het schaar-steen-papierspel?
  Het is alleen zo jammer dat Sega duidelijk geen richting wist te gaan met Alex Kidd en daardoor met een serie matige tot bizarre vervolgen kwam. Anders had hij denk ik best wel kunnen uitgroeien tot een mooie platformreeks, al dan niet samen met Sonic.

  Ben dan ook erg benieuwd naar de remake. Als deze goed van kwaliteit is, trouw blijft aan het originele spel en er mooi uitziet, dan zal hij zeker ook in 2021 iets te zoeken hebben.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ErikNus

  • 27 december 2020 15:28
  @Robert-Frans ja jeetje wat had ik een hekel aan dat schaar-papier-steen zeg… volkomen afhankelijk van geluk, en als je verloor, moest je gewoon alles opnieuw doen!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Robert-Frans

  • 27 december 2020 17:08
  @ErikNus Nou, niet helemaal afhankelijk hoor… want de volgordes stonden gewoon vast. Als je die eenmaal wist, dan werden de eindbazen ineens een stuk gemakkelijker.
  De Switch-versie kan zelfs die volgordes gewoon voor je weergeven, als het onthouden je toch te moeilijk is. ;-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ErikNus

  • 27 december 2020 17:18
  @Robert-Frans ja als je het wist wel, maar vroeger was er nog geen internet om de volgordes op te zoeken :)

  Wat zijn onze levens toch een stuk makkelijker geworden he.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Robert-Frans

  • 27 december 2020 18:41
  @ErikNus Klopt, je moest daarvoor wel heel wat keren doodgaan. En op een gegeven moment kon je wel een steen pakken om hun gedachten te lezen, maar ze gingen dan wel weer steeds op net het laatste moment switchen, zodat je wel hele snelle reflexen moest hebben om in die laatste microseconde het juiste teken te selecteren.

  Mijn grootste 'trauma' met Alex Kidd was echter niet het zoveelste verlies bij een eindbaas. Nee, dat gebeurde toen ik nog maar één sprong over een paar stekels hoefde te maken om de kroon helemaal op het eind te pakken.
  Het zou de allereerste keer zijn dat ik überhaupt een spel zou uitspelen. Janken had ik verslagen, de code had ik eindelijk gekraakt, de kroon lag voor het grijpen. Mijn familie keek zelfs met mij mee; ook voor hen was dat iets nieuws.

  Nog maar één klein, simpel sprongetje… maar ik belandde door de zenuwen ín de stekels. Dat was mijn laatste leven. Game over. Begint u maar weer helemaal opnieuw.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • fonsrutte

  • 27 december 2020 20:06
  Evil Genius ! Heb de eerste heel veel gespeeld. Wist helemaal dat daar eindelijk een vervolg van komt. Geniaal

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • jeffreyheere33

  • 27 december 2020 22:11
  Ik kijk ieder jaar erg uit naar deze lijst. Met veel plezier lees ik hier doorheen. Ik vind het alleen wel jammer dat het geen filmpjes meer zijn (zoals een aantal jaar geleden) 😊

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rohirrimdwarf

  • 27 december 2020 22:26
  Heel erg bedankt gamer.nl voor weer een nieuwe top 100 voor het volgende jaar. Dit zijn toch de dagen dat ik het meest uitkijk om deze website te bezoeken. (hopelijk komen de filmpjes nog een keer terug)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DasScar

  • 28 december 2020 15:21
  Tof vooruitzicht - al vermoed ik dat we van veel titels hierna niks meer gaan horen. De nieuwe Warhammer is vast leuk, net als Vermintide. Die was wel wat karig qua content, dus hoop dat de ontwikkelaar daar nu een stap in zet.

  Verder even de wasbeerdetective in de gaten houden. :-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.