Special
smash

Super Smash Bros.-personages die we nooit krijgen

Prachtige dromen

Geschreven door Jacco Peek op
Na meer dan een jaar speculatie over de vijf dlc-personages voor Super Smash Bros. Ultimate kondigde Nintendo aan dat er nog zes additionele vechters aankomen. Het speculeren is dus nog lang niet voorbij en met geruchten over Sora en The Master Chief blijft de toekomst van de game spannend. Hieronder vind je zeven personages die we graag in de game zouden zien, maar nooit van ons leven krijgen.

Son Goku

Een van de meest gewilde dlc-personages voor Super Smash Bros. Ultimate is Goku. En terecht, want de opgewekte vechter is één van de meest iconische personages in populaire cultuur en is het gezicht van misschien wel de populairste anime ooit. Dankzij zijn talloze optredens in tweedimensionale vechtspellen, zoals Dragon Ball Z: Budokai en Dragon Ball FighterZ, is er al een uitstekende basis voor een moveset. Denk aan de Kamehameha, Kaikoken en een Instant Transmission als parry.

Helaas blijft Goku’s introductie in de brawler een prachtige droom, want Smash Bros.-producent Masahiro Sakurai heeft expliciet gezegd dat personages als Goku nooit aan Super Smash Bros. worden toegevoegd, omdat ze oorspronkelijk niet uit games afkomstig zijn. Ook Marvel-personages zoals Iron Man kunnen we op onze buik schrijven.

goku

Boshi

Normaal gesproken zijn Yoshi’s vriendelijke en behulpzame dieren, maar dat geldt niet voor Boshi uit Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars. Boshi wordt omschreven als een ”dinosaurus met een gedragsprobleem”, perfect voor een verfrissende Echo-vechter van Yoshi in Super Smash Bros. Ultimate. Het aanzicht zou briljant zijn: een blauwe huidskleur, een uit de jaren ’90 afkomstige emo-stekelhalsband, een flitsende zonnebril en lange klauwen aan zijn voeten omdat Boshi weigert schoenen te dragen. Helaas is de kans dat de uitbundige dino wordt toegevoegd aan Smash nihil, want veel Mario-fans zijn niet eens op de hoogte van zijn bestaan. Niet vreemd, gezien zijn laatste en enige optreden 24 jaar geleden was.

boshi

Sebastian Tute

Sebastian Tute uit Wii Music is als Spirit aanwezig in de verhaalmodus van Super Smash Bros. Ultimate, maar het muzikale genie verdient absoluut een eigen plekje tussen de andere vechters. Gewapend met een fluit, viool, gitaar én piano kan Sakurai alle kanten op met de moveset van het personage. Denk aan een windhoos van muzieknoten om vijanden te desoriënteren om vervolgens met de gitaar een spectaculaire smash-aanval te doen en vijanden iets na te schreeuwen in een Mozartiaanse brabbeltaal. Ook Sebastian Tute verschijnt helaas zeer waarschijnlijk nooit in Smash, want Wii Music was geen lang leven beschoren. We mogen al in onze handen knijpen dat zijn Spirit het heeft gehaald in Ultimate.

wii music

Bowsette

Memes, fan art en porno: in 2018 was het internet geobsedeerd door het fictieve personage Bowsette. Bowsette is ontstaan uit een stripverhaal van een fan, dat weer is gebaseerd op een nieuwe power-up voor Toadette in New Super Mario Bros. U Deluxe. Dat is direct de reden waarom deze vrouwelijke versie van Bowser nooit in Super Smash Bros. terecht komt, want Bowsette is uiteraard geen officieel gamepersonage. Sterker nog: Nintendo weigerde destijds te reageren op haar populariteit. Helaas, want Bowsette zou als een van de weinige vrouwelijke slechteriken een fantastisch personage zijn dat heel wat Fighter Passes zou verkopen.

Bowsette

Ball Guy

Door de controverse rondom Pokémon Sword en Shield bleef een van de belangrijkste personages uit de games ernstig onderbelicht: Ball Guy. Deze onofficiële mascotte van de Galar League werkt zich elke dag uit de naad om hét gezicht van de regio te worden door Pokéballs uit delen wanneer je ze nodig hebt. De vriendelijke Ball Guy zou een fantastische aanvulling zijn aan het Smash-roster, met wellicht moves waarbij hij andere vechters tijdelijk kan vangen en schade toe kan brengen. Hoewel sommigen inzien dat het personage een verrijking van het gamelandschap is, zijn er helaas ook mensen die Ball Guy niet vertrouwen. Spijtig genoeg ligt het voor de hand dat deze laatste groep het voor de rest verpest en Ball Guy nooit wordt toegevoegd aan Super Smash Bros. Ultimate.

Ball Guy

Standard Kart

Mario Kart krijgt voor de bestverkochte game op de Switch wel érg weinig aandacht in de grootste ‘viering van videogames’, Super Smash Bros. Ultimate. Daarom verdient de iconische Standard Kart een plekje in de game. Jawel: de wagen zelf. Het idee is niet totaal belachelijk, want het zou niet de eerste auto in een vechtspel zijn: in Fighters Megamix uit 1996 kun je met de welbekende Hornet uit Daytona USA tegenstanders op hun neus slaan met je wielen. De Standard Kart is iets kleiner en daarom wellicht iets minder krachtig, maar hij compenseert dat gelukkig met zijn acceleratie. Helaas is ook dit dlc-personage té mooi om waar te zijn, want Nintendo zou dit maffe idee nooit toestaan.

mario kart

Waluigi

Waluigi blijft tot in het einde der tijden het grootste gemis aan de Super Smash Bros.-franchise. Sakurai is inmiddels al zo vaak belaagd door fans over het personage dat hij niet anders kan dan blijven weigeren. Op Miiverse hintte hij er zelfs naar dat hij zich niks aantrekt van verzoeken voor Waluigi in Super Smash Bros. Ultimate., en dat het misschien zelfs averechts werkt. Maar dat is juist het punt: Waluigi is Nintendo’s eigen symbool voor ongelijkheid. Waar Mario’s tegenpool schittert in zijn eigen games, krijgt de kwaadaardige versie van Luigi enkel gastrollen en wordt hij weggestopt als assist trophy in de Super Smash Bros.-games. Waluigi is het ultieme dlc-personage, maar we krijgen hem helaas nooit.

Waluigi

Dit artikel delen:

Lees meer

Schrijver Drew Karpyshyn vertrok omdat BioWare te zakelijk werd Sony legt patent vast voor AI die gamers een handje helpt
4

Reacties op: Super Smash Bros.-personages die we nooit krijgen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  TommyVercetti

  • 13 februari 2020 10:44
  Haha standard kart zou echt epic zijn en Kakarot in smash bros is onmogelijk want hij is over 9000.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RedBiohazzerd87

  • 13 februari 2020 13:06
  Goku zou wel tof zijn, maar zie ik idd niet gebeuren, want dan kunnen ze misschien beter een Smash bros achtige DBZ game maken. Daar zijn ook meer dan genoeg characters voor inmiddels….dit verzin ik nu net maar een Dragon Bros. Z game zal eigenlijk wel tof zijn xD.

  Standard Kart zou trouwens wel gaaf zijn, en dan de blue shield of death als Ultimate, al is het alleen maar om mensen een extra trauma te geven aan Mario Kart hahaha

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JaccoPeek

  • 13 februari 2020 13:26
  @RedBiohazzerd87 Er bestaat al een Smash Bros.-achtige game met Dragon Ball-personages: Jump Ultimate Stars op DS. Heb hem zelf niet gespeeld, maar ik hoor dat ie best tof is. https://www.youtube.com/watch?v=zbmWbyCFqqE

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • RedBiohazzerd87

  • 13 februari 2020 13:36
  @JaccoPeek Cool dat wist ik niet, ik zit ff te kijken maar ziet er best leuk uit idd.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.