Special
radar

Onder de radar: nog meer games om in de gaten te houden

Meer games die je misschien niet kent

Geschreven door Jacco Peek op
De najaarsdrukte is in volle gang en inmiddels staat er voor volgend jaar een indrukwekkende line-up met games klaar. Om tussen de releases van titels als Death Stranding en Call of Duty: Modern Warfare geen parels over het hoofd te zien, zetten we nogmaals een aantal games om in de gaten te houden op een rij.

Lonely Mountains: Downhill – 23 oktober 2019 (PlayStation 4, Xbox One en pc)

Er zijn niet bijster veel downhillgames, maar dat doet niets af aan de potentie van Lonely Mountains: Downhill. Deze indiegame is net uitgebracht en geeft spelers iets wat je in het echt niet bepaald hebt tijdens het downhillen: overzicht. Vanaf een afstand stuur je je fiets namelijk zo kundig mogelijk naar beneden over schansen, smalle boomstammen en door scherpe bochten. Alsof heelhuids beneden arriveren niet genoeg is, bevat Lonely Mountains ook nog eens leaderboards om je uit te dagen de snelste tijd te halen. De physics van de game voelen ook goed aan voor een downhillgame, zo blijkt uit een speelsessie op Gamescom, wat een val extra impact geeft.

lonely mountains downhill

Blacksad: Under the Skin – 5 november 2019 (PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc)

Voor liefhebbers van jaren 50-detectives is Blacksad absoluut een titel om naar uit te kijken. Gebaseerd op de gelijknamige comicreeks stappen spelers in de schoenen van John Blacksad, een zwarte kat en tevens detective. John is niet het enige dier in de game; alle wezens in het verhaal zijn honden, apen en in het geval van criminelen vooral reptielen. Middels een deductiesysteem koppelen spelers theorieën aan bewijsmateriaal om zaken op te lossen, onder het genot van jazzmelodieën en een grafische stijl die rechtstreeks uit een noirefilm lijkt te komen.

Planet Zoo - 5 november 2019 (pc)

Tussen al het najaarsgeweld is er één game die absoluut niet vergeten mag worden, namelijk Planet Zoo. Na het succes van Planet Coaster maakt ontwikkelaar Frontier Developments een spirituele opvolger van Zoo Tycoon, waarin spelers hun eigen dierentuin managen. Daarbij komen een hoop financiën en belangrijke beslissingen kijken, maar ook de nodige aandacht voor de beesten zelf. Planet Zoo probeert spelers namelijk direct wat bij te brengen over allerlei diersoorten, die van dichtbij te aanschouwen zijn in hun hok. Tenzij ze uitbreken, want dan zijn de rapen gaar. Wie goede herinneringen heeft aan Zoo Tycoon heeft in november iets om naar uit te kijken.

Planet Zoo

Lost Ember – Herfst 2019 (PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc)

Helaas verscheen Lost Ember niet op de geplande releasedatum en staat de adventuregame nu gepland voor deze herfst. Enigszins vergelijkbaar met Fe is Lost Ember een rustgevende ervaring, maar tegelijkertijd behoorlijk uniek qua insteek. Als wolf verken je namelijk een vergane wereld, met de kracht om tijdelijk in andere dieren te veranderen om gebieden te doorkruisen. Denk aan een mol om onder obstakels heen te graven, of een papegaai om in een zwerm grote afstanden af te leggen. De trailer hint naar een rijke verscheidenheid aan mogelijkheden, waardoor Lost Ember zomaar een pareltje kan worden.

Lost Ember

Arise: A Simple Story – 3 december 2019 (PlayStation 4, Xbox One en pc)

Er is nog weinig bekend over Arise: A Simple Story. Toch willen we het spel even aanstippen, want de trailer van de adventure-platformer is uiterst indrukwekkend. Arise begint met de crematie van het hoofdpersonage, die vervolgens ontwaakt in een soort droomwereld. De game bestaat voornamelijk uit een reis naar een mysterieuze bergtop, door zonovergoten weides, mistige bossen en over ijskoude bergen. Hoe dit in beeld wordt gebracht en het feit dat Arise: A Simple Story een metafoor voor het leven moet worden klinkt zeer intrigerend.

Arise

Darksiders Genesis – december 2019 (PlayStation 4, Xbox One en pc)

Met Darksiders Genesis slaat de franchise een nieuwe richting in, namelijk die van het dungeon crawler-genre. De game speelt zich voor de eerste Darksiders af en zet spelers wederom in de schoenen van War, maar dan vanuit een isometrisch perspectief. Darksiders leent zich uitstekend voor een Diablo-achtige game dankzij de Bijbelse setting en de vertrouwde hack en slash-gameplay. Genesis legt meer focus op het upgraden van je personage, met enkele afgesloten gebieden in lineaire levels die je met bepaalde vaardigheden pas later kunt bezoeken. Verder komt de bekende grafische stijl behoorlijk goed uit de verf van bovenaf, wat extra uitnodigt om je alleen of in co-op een weg te hakken door de wereld.

Darksiders Genesis

Mosaic - 2019 (PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc)

Mosaic klinkt als iets waar je niet op zit te wachten: een game over werk. Spelers nemen namelijk de controle over de meest generieke werknemer ooit, die dag in, dag uit tussen duizenden anderen naar kantoor reist. Starend naar hun telefoon, waarop een echte clickergame te zien is, sjokken spelers door de regen om zo nu en dan te worden afgeleid door iets onverwachts. Ontwikkelaar Krillbrite Studios hint ernaar dat het bedrijf waar je werkzaam bent er merkwaardige praktijken op nahoudt, wat ons een beetje doet denken aan Inside en The Stanley Parable. Eerder kwam Killbrite met de unieke horrorgame Among the Sleep, dus Mosaic verdient absoluut een kans.

mosiac

Vampire The Masquerade: Bloodlines 2 - 2020 (PlayStation 4, Xbox One en pc)

Vampire The Masquerade: Bloodlines 2 is het vervolg op een cultgame waarvan niemand ooit had gedacht dat het een vervolg zou krijgen. Toch kreeg Hardsuit Labs een groot deel van de originele makers aan boord voor een nieuwe verhalende actie-rpg in een duister Seattle. In Bloodlines 2 beland je namelijk onderaan de vampiervoedselketen en vecht je om te overleven door werk te doen voor facties naar keuze.

In een eerste gameplaydemonstratie valt op dat de quests, die dankzij de bestaande lore van de wereld verbazingwekkend goed geschreven zijn, afhankelijk van je keuzes behoorlijk verschillend kunnen verlopen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om groeperingen tegen elkaar op te zetten en beslissingen te maken die verstandhoudingen beïnvloeden. Daarbij spelen vampierkrachten en bloed drinken ook een rol, wat bepaalt wat voor vampier je bent. Deze complexiteit in een boeiende vampierwereld is wat Vampire The Masquerade: Bloodlines 2 zo interessant maakt, dus houd de game in de gaten.

Vampire the masquerade

Dit zijn acht games om tussen de grotere releases in de gaten te houden. Lees hier Onder de radar deel 1 terug.

Dit artikel delen:

Lees meer

Sony Japan registreert alvast handelsmerken voor PS6 tot en met PS10 Ubisoft deelt plannen om Ghost Recon Breakpoint te verbeteren
6

Reacties op: Onder de radar: nog meer games om in de gaten te houden

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  HunterSeeker

  • 29 oktober 2019 10:10
  Weten jullie over meer nieuws is van de nieuwe Lineage? Dat lijkt ook van de radar af gevallen te zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MonsterCrab

  • 29 oktober 2019 11:18
  @HunterSeeker Naast mobiele games is de volgende volwaardige Lineage-game (Project TL) een beetje in 'development hell' beland lijkt het.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Furrr

  • 29 oktober 2019 10:33
  Meer van dit soort artikelen!!
  Lost Ember, Lonely Mountains: Downhill en Blacksad: Under the Skin kende ik nog niet, maar klinken interessant genoeg om verder in te verdiepen of in de gaten te houden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JaccoPeek

  • 29 oktober 2019 12:23
  @Furrr Tof! Dat was de insteek.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 29 oktober 2019 16:33
  Darksiders ben je niet perse war hoor. Je kan uit alle 4 de horsemen kiezen. 't is ook een Co op game. De trailer voor strife stond zelfs op deze website.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Wiepie

  • 29 oktober 2019 16:36
  Goed idee dit, zeker vaker gaan doen.
  Zo vind ik het bijvoorbeeld erg jammer dat jullie dit jaar totaal geen aandacht aan Greedfall hebben besteed, geen absolute topper maar zeker een zeer waardige aanvulling voor iedere RPG liefhebber.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.