Special
Call of Duty WW2

Missies, multiplayer-modi, zombies en meer in Call of Duty: WW2 uitgelegd met gameplay

Wat is er nieuw in Call of Duty: WW2?

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Call of Duty: WW2 is vanaf vandaag beschikbaar. Heb je zelf nog geen mogelijkheid gehad om in de game te duiken? Wij leggen de nieuwe features van de shooter voor je uit aan de hand van gameplaybeelden die we hebben gecaptured.

Call of Duty WW2 dompelt je in de singleplayercampagne direct onder in de harde Tweede Wereldoorlog. De eerste missie speelt zich af tijdens D-Day, waarin je met hoofdrolspeler Pvt. 'Red' Daniels moet zien te overleven op een strand in Normandië. De naam Red is overigens een ode aan de grootvader van Glen Schofield, een van de twee studiohoofden van developer Sledgehammer Games, die ook Red heette en een Purple Heart kreeg voor zijn diensten in de 34th Division, die tijdens de Tweede Wereldoorlog vocht in Italië.

Tijdens de afwisselende campagne speel je niet alleen met Red, je krijgt af en toe ook andere personages onder de knoppen. Zoals de Franse verzetsstrijdster Rousseau, die undercover als Fräulein in een missie moet infiltreren in een nazibolwerk. Zorg ervoor dat je niet wordt gesnapt als je uiteindelijk, onder de neus van een half leger, twee poorten op moet blazen.

De multiplayer van Call of Duty WW2 voegt een sociale plaats toe waar iedereen tussen de potjes door rond kan lopen, samen met 47 andere spelers. Je kunt hier Supply Drops openen, oefenen op de schietbaan, scorestreaks testen en andere spelers uitdagen voor een potje 1 tegen 1. Ook kun je hier orders ophalen, zoals 'Haal 15 headshots' en 'Haal 75 multikills'. Als je deze Orders haalt, krijg je daarvoor punten en Supply Drops, waarin onder andere cosmetische items en XP multipliers zitten.

De War-modus is ook nieuw in Call of Duty: WW2, een objective-based multiplayer missie waarin je een scenario naspeelt, een helft als aanvallende team en daarna als verdedigende team. Teamspel is erg belangrijk en ook tactiek speelt een veel grotere rol terwijl je er in spannende potjes voor moet zorgen dat je een punt verovert of juist weet te verdedigen. Er zitten drie maps in de War-modus en zeker de D-Day map is zeer de moeite waard.

Ook al zitten er dit jaar geen wallruns en boostjumps in, de standaard modi zijn zeer vergelijkbaar met andere Call of Duty's. Het Pick Ten systeem is wel veranderd, iedereen heeft de beschikking over een standaard verdeling van slots. De Perks zijn ook anders aangepakt, je kunt kiezen voor één standaard perk (Basic Training) die ervoor zorgt dat je bijvoorbeeld een extra attachment kunt kiezen, een tweede primary wapen, of meer informatie op de minimap. Andere perks zijn er ook, zoals de Airborne klasse, die vooral is gericht op snelheid en behendigheid. Naar mate je die Division levelt, kun je sneller en langer rennen, makkelijk over obstakels klimmen, enzovoorts.

De zombiemodus is wat duisterder dan voorgaande jaren, met een verhaal over een geflipte Duitse professor die allerlei rare machinerie heeft gebouwd die gebruikt moeten worden om de zombies te vernietigen. Zoals elk jaar zit deze modus vol met puzzels en geheimen, maar dit jaar is het wel wat toegankelijker gemaakt, met duidelijkere doelen en een minder ingewikkeld verhaal.

Door: Tjeerd Lindeboom

Dit artikel delen:

Lees meer

Razer brengt smartphone voor gamers deze maand op de markt Ho-Oh en Celebi gevonden in Pokémon Go-code
0

Reacties op: Missies, multiplayer-modi, zombies en meer in Call of Duty: WW2 uitgelegd met gameplay

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.