Special
Fifa Ultimate Team

Is het noodzakelijk om Fifa-punten te kopen in Fifa 19 Ultimate Team?

Fifa-pakketten onder de loep

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Met het uitkomen van Fifa 19 worden er weer massaal pakketten geopend in de populaire Ultimate Team-modus om het beste team samen te stellen. Wij onderzochten of je waar krijgt voor je geld door zelf een groot aantal pakketten te openen en te bepalen of het waard is om punten te kopen.

Voor de eerste keer is EA transparanter geworden over de procentuele kansen om goede spelers te krijgen in pakketten. In Fifa 19 kunnen spelers de procentuele kansen inzien in het verkrijgen van voetballers voordat het pakket wordt geopend. In een zogenoemd 'premium gold-pack' is de kans 100% dat er een speler van 75 of hoger erin zit. Bij spelers van 82 en hoger is dit 20% en bij spelers van 84 of hoger 4,8%.

Met deze informatie ontstaan er wel nieuwe vragen als: "Is de kans dat je een speler met een score van 90 krijgt net zo groot als een speler met een score van 85?" en: "Wat zijn de precieze kansen dat je een speler krijgt uit het team van de week?".

Voor velen geldt de vraag of het het waard is om Fifa-punten te kopen als een retorische vraag. Zo heeft het lootbox-systeem van EA voor veel controverse gezorgd. Zo zei het OM van België dat de lootboxen veel wegheeft van gokken en ook verslavingsgevoelig kan zijn voor spelers en startte mede daardoor een onderzoek naar het bedrijf. EA zegt echter dat gokken geen gelijkenissen toont met het gebruikte systeem en zegt ook niet te stoppen met het systeem.

Fifa 19 Dybala

Wat krijg je precies?

We keken naar welke items worden verkregen bij het openen van 80 gouden pakketten in Fifa 19 Ultimate Team. Elk premium gouden pakket kost 150 Fifa-punten of 7.500 munten. In elk van deze pakketten krijgt de speler twaalf items, waarvan ze allemaal goud en drie zeldzaam zijn. De procentuele kansen van EA zijn per pakket en dus niet cumulatief. De kansen gelden dus voor elk individueel pakket. In de video hieronder tonen wij alle voetballers en items die een speler krijgt bij het openen van de pakketten.

Uit de video is op te maken dat er in totaal veertien voetballers werden verkregen met een score van 82 en hoger. Van die veertien voetballers waren er zeven met een score van 84 en hoger. De voetballer met de hoogste rating had een score van 87. Bij het krijgen van spelers met een hoge score wordt vaak een verborgen animatie getoond. In Fifa 19 kan gezien worden dat de speler een goede voetballer krijgt door het zwarte vlak van EA onderaan het scherm. Wanneer het pakket wordt geopend blijft het scherm kort hangen waardoor in het donker heel kort het EA-logo te zien is aan de onderkant aan het scherm. Dit garandeert een zogenoemde 'walk-out'-speler.

Ook waren er een twee voetballers verkregen die in vorm waren. Deze spelers hebben, in plaats van hun gewone versie, een donkere kaart en hebben meer marktwaarde op de transfermarkt.

Als laatst werd er ook twee keer een player pick-pack verkregen. Dit is een nieuwe feature in Ultimate Team waarin spelers de mogelijkheid hebben om uit een selectie van vijf voetballers te kiezen welke spelers hij/zij wil toevoegen aan zijn/haar pakket.

Alternatieven

Uiteraard zijn er meerdere manieren om pakketten te verkrijgen in Fifa Ultimate Team. Zo kunnen er Squad Building Challenges worden uitgevoerd. Dit zijn speciale puzzels waarin voetballers in verschillende situaties opgesteld moeten worden om aan de eisen van de puzzel te voldoen. Wanneer aan de eisen is voldaan, kunnen de ingevoerde voetballers worden ingeleverd en kan een pakket worden verdiend.

Ook kan men kiezen voor Squad Battles. Met deze single player-modus speelt de speler in Ultimate Team tegen de computer met selecties die opgesteld zijn door verschillende spelers wereldwijd. Met Squad Battles wordt regelmatig beloningen uitgereikt in de vorm van munten en pakketten.

Deze vorm van beloningen is ook te vinden in de vernieuwde Division Rivals. Division Rivals is de opvolger van de standaard online seizoenen in Ultimate Team en laat spelers placement matches spelen die het niveau van de spelers kunnen uitwijzen. Vervolgens wordt gespeeld tegen andere spelers van hetzelfde niveau om een zo hoog mogelijk resultaat te behalen en beloningen te verdienen.

FIFA 19

Met Division Rivals kunnen ook FUT Champions-punten worden verkregen. Spelers kunnen deze punten inzetten om een stap dichter te zijn bij het plaatsen voor de FUT Champions Weekend League. In de Weekend League spelen de beste Fifa-spelers tegen elkaar en worden betere beloningen verdiend afhankelijk van hoe goed de speler presteert.

Als laatst is er nog de FUT Draft. In deze modus moet de speler een team samenstellen op basis van willekeurig geselecteerde spelers. Daarmee moeten vier achtereenvolgende wedstrijden gewonnen worden om de best mogelijke beloning te krijgen. Hoe meer overwinningen, hoe beter de beloningen. Spelers moeten wel in de meeste gevallen 15.000 munten of 300 Fifa-punten neerleggen om toegang te krijgen tot de FUT Draft.

FIFA 19

Is het het waard?

Na het openen van 80 gouden pakketten, wat omgerekend 100 euro kost, valt op te maken dat er relatief weinig voetballers van hoge waarde verkregen worden. Zo draait de speler in bijna elk pakket verlies indien de speler beslist om de inhoud op de transfermarkt te verkopen. Om winst te maken zou elk pakket minstens 7500 munten op moeten leveren, iets wat in de meeste gevallen dus niet reëel is.

De kansen om een goede speler te krijgen in combinatie met de vele alternatieven waarmee pakketten verdiend kunnen worden geeft aan dat het een verstandigere keuze is om voor een alternatief te kiezen. Spelers kunnen beslissen om voor de lol wat pakketten te openen, maar om er winst op te maken hoeft men het niet te doen. Uiteraard is de ervaring van het openen van een pakket best spannend en hoop je als speler op voetballers als Ronaldo, Messi of zelfs Cruijff in je pakket te vinden. Echter blijven deze gedachten bij fantasie voor de meeste spelers.

Fifa 19 is verkrijgbaar op pc, Xbox One, PS4 en Nintendo Switch. Lees ook onze uitgebreide review van Fifa 19.

Dit artikel delen:

Lees meer

Politiek in games is de normaalste zaak van de wereld Sea of Thieves-dlc Forsaken Shores uitgebracht
28

Reacties op: Is het noodzakelijk om Fifa-punten te kopen in Fifa 19 Ultimate Team?

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • casualkiller

  • 28 september 2018 16:16
  Leuke dingen die je ook voor 100 euro had kunnen doen:

  ALLES BEHALVE EA SPONSOREN MET DEZE SHIT.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Akira

  • 28 september 2018 16:22
  Ik heb zeker zin om weer met de nieuwe fifa te beginnen. Maar ik zal nooit extra geld in een game gooien. Maakt me niet uit welke game het is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 28 september 2018 17:33
  100 Euro.

  Als en ik zeg duidelijk ALS je dat geld aan GTAV uitgeeft dan heb je de base game, een begin met je eigen criminele rijk en nog genoeg geld over voor een 2de game.

  100 Euro uitgeven aan deze zooi. 😳

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Sander999

  • 28 september 2018 18:49
  Walgelijke praktijken, ik heb er echt geen andere woorden voor. Bij het vorige artikel over dit wanproduct zo verschrikkelijk woest geworden dat ik het hier nu maar bij laat; beter voor m’n hart.

  EA zou zich diep, echt heel diep, moeten schamen. Schandalig dit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • soccerroos

  • 28 september 2018 19:40
  @Sander999
  Ea denkt alleen maar aan geld.
  Nog erger dan rockstar met gta. Daar weet je tenminste precies wat je krijgt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 28 september 2018 20:19
  @soccerroos Rockstar ondersteunt GTA online nog steeds met gratis updates van betekenis.

  Rockstar laat juist zien hoe het WEL moet!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Robert-Frans

  • 28 september 2018 19:55
  Bij dit soort ongein denk ik weleens: wordt het misschien niet gewoon eens tijd voor een tweede videogame-crash? Waarna de industrie weer gered kan worden door Nintendo?
  Misschien dat developers zich dan weer gaan realiseren dat games bedoeld zijn om kwalitatieve entertainment te brengen en zo op leuke, inspirerende wijze je brood te verdienen, niet om op zulke schaamteloze wijzen het geld uit de zakken van (jonge) gamers te kloppen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 28 september 2018 23:36
  @Robert-Frans Het lijkt me een prima plan, al hoeft het niet nintendo te zijn die voor de 2e keer alles weer op gang krijgt. Het zou juist een nieuwe speler moeten worden op de gaming markt. Net zoals nintendo destijds ook was.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rreloaderr

  • 28 september 2018 21:09
  Denk dat ik in totaal aan fifa en met name Fut enkele duizenden euro's heb neergelegd. Vooral bij fut 15/16 toen ik het zowat non-stop speelde en om de dag wel pakketjes kocht. Had mijzelf beloofd om bij fut 17 eens helemaal na te gaan kijken hoeveel geld dat allemaal bij elkaar was, ruim € 3.000,- bleek, waarvan 1800€ alleen al bij fut16. Ik schrok hier zo enorm van, dat ik sindsdien geen stuiver extra meer heb uitgegeven.

  Beste speler wat ik ooit van al dat geld gekregen heb was TOTY 95 Benzema….

  Beste spelers wat ik bij fut 18 zonder geld heb vergaard
  91 Overmars en 89 Kluivert.

  Ik vind overigens wel dat fifa mét dit lootsysteem 18+ moet zijn. Best schandalig hoe ze geld weten af te troffelen van mensen die al voor een volle game hebben betaald.

  Waarom Fut eindelijk niet eens naar een hoger niveau tillen? Schaf die loot-boxes toch gewoon af en laat mensen nu echt eens hun Ultimate club maken met zelfontworpen stadia, micro management, sponsoren en noem maar op om meer winst te kunnen generen zodat je daarvan je spelers kan kopen. Je weet wel, zoals VOETBAL WERKT!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Robert-Frans

  • 28 september 2018 22:00
  @rreloaderr Drieduizend euro… Daar kun je heel wat prachtige spellen van halen, inclusief bijbehorende consoles. :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  darkmanwls

  • 28 september 2018 23:43
  @rreloaderr Ik zou je voor gek verklaren, maar ik heb wel meer dan dat in World of Warcraft gestoken. Al moet ik wel zeggen dat je daar dan wel ook echt gameplay voor kreeg.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Gunny

  • 29 september 2018 06:42
  Ik vind het triest dat gamer.nl dit soort artikelen post. Dit soort consument onvriendelijke praktijken zou ontmoedigd moeten worden. De lootboxes/cardpacks/<vul elk soortgelijk alternatief in> hebben alle triggers van gokken, alleen is de wetgeving totaal niet bij voor de huidige generatie.

  Gelukkig dat er nog developers zijn die dit soort praktijken boycotten. Anders had ik een andere hobby moeten zoeken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JaccoPeek

  • 29 september 2018 08:45
  @Gunny dit is juist een experiment om bezoekers te informeren. In de conclusie raadt Rick het dan ook af om zoveel geld uit te geven aan FUT.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 29 september 2018 12:30
  @JaccoPeek Daar hoeft geen onderzoek voor gedaan te worden.

  Het was al duidelijk dat dit geldklopperij is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Qinneth

  • 30 september 2018 19:38
  @JaccoPeek Je hebt minder 1% kans op de betere spelers, dus…tsja…ik had het eindresultaat van dit experiment wel kunnen verklappen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Markus88

  • 29 september 2018 09:36
  @Gunny dit is juist goed dat iemand anders het test voor mij. (en dan ook nog eens een game website die er voor betaald wordt dus nogal logisch.) ik wou FIFA weer eens gaan halen dit jaar maar dankzij dit artikel is het zo demotiverend geworden voor mij dat ik het oversla… dus thanks voor het besparen van 60 euries gamer.nl :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 29 september 2018 10:11
  @Gunny Je hebt het artikel te snel gelezen denk ik . Uit de schrijfstijl en conclusie blijkt toch duidelijk dat afgeraden wordt dit te doen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Dutchbird12

  • 29 september 2018 09:44
  Waar blijft het echte nieuws, the Witcher tales bijvoorbeeld??

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JaccoPeek

  • 29 september 2018 10:24
  @Dutchbird12 Die hebben we over het hoofd gezien. Hoewel ik dit een uitstekend artikel vind, verdient Thronebreaker zeker wat aandacht. Hopelijk kunnen we de game nog spelen voor release.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  TheChief

  • 29 september 2018 10:12
  Persoonlijk vind ik het bizar dat mensen duizenden Euro's uitgeven alleen maar om spelerkaartjes te bemachtigen. Ik heb geen enkel probleem te betalen voor extra content (World of Warcraft abonnement bv, of season passes voor BF3 en 4 ook met plezier betaald) zolang het bedrag in verhouding staat tot de geleverde diensten of content.

  Bij WoW was dat zeker het geval, hetzelfde gold voor de nieuwe mappen voor BF3 en 4. Bij EA is het heel duidelijk dat op het moment de managers met dollartekens in de ogen de scepter zwaaien. Dit zijn geen gamers of mensen met een passie voor games, dit zijn mensen die economie hebben gestudeerd en nu enkel en alleen maar de geldmeter zo hoog mogelijk willen opstuwen.

  En daarbij zelfs zo ver gan dat ze de wetgevende en uitvoerende machten van landen gaan negeren. Ze komen tzt nog wel van een koude kermis thuis, wacht maar af.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.