Special
Top 100 2023

De Top 100 van 2023: Deel 2: 70 t/m 41

Een zee van parels

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Het jaar is bijna afgelopen. Traditiegetrouw blikt Gamer.nl vooruit naar de meest veelbelovende games van volgend jaar. In de Top 100 van 2023 tellen we af naar nummer 1, die op oudjaar wordt onthuld. Nadat we gisteren goed zijn begonnen met de onderste dertig games van de lijst, gaan we vandaag door met de nummers 70 t/m 41.

Lees hier de regels voor de Top 100 van 2023 en waarom bepaalde games wel of niet in de lijst staan. Je vindt daar ook een aantal spellen die de lijst niet hebben gehaald.

Vorige afleveringen gemist? Je vindt ze hier:

70. Tekken 8

Ontwikkelaar: Bandai Namco Entertainment
Platforms: pc, PS5, Xbox Series X/S
Releasedatum: 2023

Wij weten niet wat jullie eind jaren 90 allemaal uitvraten, maar wij zaten met wit uitgeslagen knokkels voor de buis gekluisterd omdat we onze DualShock-controllers zo stevig vasthielden. We speelden natuurlijk Tekken 2 en Tekken 3, inmiddels legendarische fighters met voor die tijd indrukwekkende 3D-animaties. Alleen tegen de computer of tegen elkaar; dat maakte niet veel uit wanneer we de ene na de andere capoeiramove met Eddy uit onze vingers ramden. In dit millennium heeft Tekken misschien een beetje ingeleverd aan populariteit, maar dat lijkt Bandai Namco te willen corrigeren met het verbluffend mooi ogende Tekken 8. Bekende gezichten zoals Kazuya, King en Paul keren bijvoorbeeld terug. De vraag is volgend jaar vooral wie er als winnaar uit de bus komt: grote concurrent Street Fighter 6, of toch Tekken 8? Moge het beste vechtspel winnen. Ready? Fight!

Tekken 8

69. The Lord of the Rings: Return to Moria

Ontwikkelaar: Free Range Games, North Beach Games
Platforms: pc
Releasedatum: lente 2023

The Lord of the Rings is van alle tijden, zo blijkt wel uit het feit dat de boekenreeks midden vorige eeuw is verschenen en nog altijd de fantasie van miljoenen mensen prikkelt. Ook gamers worden zo nu en dan getrakteerd op een spel dat zich afspeelt in Tolkiens fantasievolle universum. Return to Moria zou wel eens een van de betere virtuele avonturen gebaseerd op The Lord of the Rings kunnen worden. Met een groep dwergen reis je af naar de diepste krochten van dwergenkoninkrijk Khazad-dûm om daar naar schatten te zoeken. Samen met andere vergaar je grondstoffen in de mijnen om betere materialen te creëren en zo je verkenningstocht voort te zetten… al zou het natuurlijk geen The Lord of the Rings-game zijn zonder dat je Orcs tegen het lijf loopt. Wij vinden het allemaal best, zolang die verrekte elfen maar wegblijven!

68. Stellar Blade

Ontwikkelaar: Shift-Up
Platforms: PlayStation 5
Releasedatum: 2023

Het is logisch als Stellar Blade geen belletje bij je doet rinkelen. De game stond tot september dit jaar namelijk bekend onder een compleet andere naam: Project Eve. Misschien was de ontwikkelaar bang dat de game daardoor verward kon worden met een nieuw deel in de Parasite Eve-reeks. Hoe dan ook moet de in Zuid-Korea ontwikkelde game exclusief op PlayStation 5 verschijnen, al wordt een pc-versie niet uitgesloten. In het spel wordt de mensheid van de aarde verbannen nadat het een oorlog heeft verloren van de monsterlijke NA:tives. Het is Eve’s missie om onze planeet te redden. Bij aankomst op onze planeet maakt ze kennis met Adam, die haar begeleidt naar Xion, de laatste overgebleven stad. Het verhaal klinkt in ieder geval lekker dramatisch, maar Stellar Blade zal het toch vooral moeten hebben van de spectaculaire gevechten waarin je de ene na de andere combo uit je mouw schudt. Hopelijk wordt de game minstens zo ‘stellar’ als de naam suggereert.

Stellar Blade
Stellar Blade

67. Crime Boss: Rockay City

Ontwikkelaar: Ingame Studios
Platforms: pc, PlayStation 5, Xbox Series X/S
Releasedatum: 28 mei 2023 (pc-versie)

In een film vol coole gangsters is Michael Madsen de allercoolste; dat staat ons nog bij van de eerste Tarantino-film Reservoir Dogs. We vinden het dan ook volkomen logisch dat de acteur nu de hoofdrol speelt in een game vol met gangsters, grof geweld en overvallen. Crime Boss: Rockay City heeft dankzij de grootschalige heists die je samen met andere spelers pleegt veel weg van Grand Theft Auto 5 en Payday, met als groot verschil de sterrencast. Naast Madsen maken namelijk ook acteurs als Danny Trejo, Kim Basinger, Danny Glover, Michael Rooker, Chuck Norris en Vanilla Ice hun opwachting. Oké, Vanilla Ice een acteur noemen is misschien niet helemaal realistisch. Maar als het een combinatie van brute actie en grappige scènes oplevert, kunnen wij niet wachten tot we langzaam maar zeker uitgroeien tot de grote misdaadbaas van Rockay City.

Crime boss Rockay City

66. Sea of Stars

Ontwikkelaar: Sabotage Studio
Platforms: pc, PS5, PS4, Switch
Releasedatum: 2023

Een klassieke rpg van de makers van retro-indiehit The Messenger met muziek van Chrono Trigger-componist Yasunori Mitsuda? Wij zijn bij deze verkocht. Sabotage Studio heeft zich duidelijk laten inspireren door de grote namen binnen het genre, zoals Breath of Fire en het net genoemde Chrono Trigger. Niet alleen qua graphics, maar ook qua gameplay. De turn-based gevechten laten je de elementaire zwakke punten van vijanden uitbuiten, terwijl je met je schip zeeën afstruint naar het volgende avontuur. Hoewel het niet noodzakelijk is, hebben mensen die bekend zijn met The Messenger een voordeel. Sea of Stars speelt zich namelijk duizenden jaren voor die game af. Het spel stond eigenlijk al gepland voor een release dit jaar, maar werd afgelopen zomer uitgesteld naar 2023 zodat de studio de laatste puntjes op de i kan zetten. Hopelijk houdt het bedrijf de boot niet langer af en kunnen we volgend jaar eindelijk onze zeilen hijsen.

Sea of Stars
Sea of Stars

65. Outcast 2: A New Beginning

Ontwikkelaar: Appeal Studios
Platforms: pc, PS5, Xbox Series X/S
Releasedatum: 2023

Vorig jaar stond Outcast 2 ook al in de Top 100, maar zoals het zoveel games in 2022 verging, werd ook dit spel uitgesteld. Dat is niet per se erg, want de oorspronkelijke versie van de eerste game kwam in 1999 uit, dus een jaartje langer wachten worden we ook niet warm of koud van. Het zegt veel over de geweldige herinneringen die we aan het in België ontwikkelde origineel hebben, dat we consistent blijven uitkijken naar dit vervolg. Outcast gaf je voor die tijd ongekende vrijheid om een andere dimensie vol met buitenaardse natuurlandschappen en stadjes te verkennen, en dat moet A New Beginning wederom doen. Hoofdpersonage Slade keert terug, maar heeft nu een jetpack waarmee hij zich vliegensvlug door de prettig ogende spelwereld verplaatst. Hopelijk weet Appeal de wat houterige animaties nog op te poetsen zodat we volgend jaar oude tijden herleven.

Outcast 2

64. Dordogne

Ontwikkelaar: Umanimation
Platforms: pc, PS5, PS4, Switch Xbox Series X/S, Xbox One
Releasedatum: 2023

Met een unieke grafische stijl kom je een heel eind, zo bewijst Dordogne in deze tweede aflevering van de Top 100 van 2023. Want als er één ding opvalt aan de in Frankrijk ontwikkelde game, is het wel het uiterlijk. De beelden lijken op een schilderij dat tot leven komt, wat het verkennen van het virtuele Franse landschap vast een waar genot maakt. Mimi haalt in deze game herinneringen uit haar jeugd op en trekt tijdens haar reis parallellen tussen haar volwassen keuzes en gebeurtenissen uit haar kindertijd. Ondertussen verzamelt ze foto’s, geluiden en geuren in haar dagboek. We weten niet hoe het met jullie zit, maar wij staan te popelen om op vakantie te gaan in Dordogne. Vive la France!

Dordogne
Dordogne

63. The Lord of the Rings: Gollum

Ontwikkelaar: Daedalic Entertainment
Platforms: pc, PS5, PS4, Switch Xbox Series X/S, Xbox One
Releasedatum: 2023

Nee, je ziet niet dubbel: er staan wel degelijk twee games gebaseerd op The Lord of the Rings in deze Top 100. Iets eerder in de lijst kwam je Return to Moria al tegen, en hier herinneren we je aan het feit dat ook Gollum er nog altijd aan zit te komen. Het spel werd net zoals vele lotgenoten uitgesteld naar 2023, maar echt rouwig waren we daar niet om. De eerste beelden van Gollum zagen er namelijk nog best wat ruw uit. Die extra tijd kan ontwikkelaar Daedalic mooi gebruiken om een sterk eindproduct af te leveren. Ondanks de zojuist uitgesproken twijfels barst het spel immers van de potentie. Met Gollum door Middle-earth sluipen is bepaald geen gebruikelijke insteek, en de interactie met Gollums alter ego Smeagol kan een interessante tweestrijd opleveren. Zolang we geen filthy little Hobbitses tegen het lijf lopen, gaan we met alle liefde op zoek naar die oh zo aanlokkelijke ring.

62. Metal Slug Tactics

Ontwikkelaar: Leikir Studio
Platforms: pc, Switch
Releasedatum: 2023

Wéér zo’n game die we vorig jaar ook al meenamen in de Top 100. Ach, een uitgestelde game heeft nog de kans om goed te worden en een te vroeg uitgebracht spel niet. Hoe dan ook blijven we geïntrigeerd door Metal Slug Tactics, vooral omdat het de welbekende franchise pakt en in een compleet ander genre mietert. Waar we de Metal Slug-arcadegames spelen om de hectische 2D-shooteractie, daar giet Tactics de reeks in het strategiegenre. Weg is het 2D-perspectief. In de plaats daarvan krijgen we een isometrisch camerastandpunt, waardoor we een goed overzicht van het slagveld krijgen. Dankzij de aanwezige roguelite-elementen moet het spel daarnaast extra worden. De pixelart maakt het plaatje af, al kijken we minstens zo uit naar de muziek van Tee Lopes, die je misschien ook wel kent van zijn werkt in Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge en Sonic Mania. De ontwikkeling verloopt dan misschien wel op een slakkengangetje, maar 2023 wordt hopelijk echt het jaar van Metal Slug!

Metal Slug Tactics

61. Hyper Light Breaker

Ontwikkelaar: Heart Machine
Platforms: pc
Releasedatum: Lente 2023

In 2016 waren we er wel van overtuigd dat indiegames niet onderdoen voor de grootschalige producties van welbekende uitgevers, niet in de laatste plaats omdat Hyper Light Drifters ons van onze sokken blies. De actie-rpg bestuurde niet alleen als een droom, de hevig gestileerde graphics deden ons watertanden. Daarbij vonden we het vooral indrukwekkend hoe bedenker Alx Preston zijn hartziekte omzette in een gameconcept in de vorm van het hoofdpersonage. Een vervolg kon dan ook niet uitblijven. Nieuw in Hyper Light Breakers is dat we ditmaal een volledige 3D-wereld voor onze kiezen krijgen. In deze roguelite bezoeken spelers de Overgrowth, waarbij het ultieme doel is om de Abyss King te verslaan. In de tussentijd bracht ontwikkelaar Heart Machine overigens het aardige Solar Ash uit, maar we hopen dat het met Hyper Light Breakers weer echt alle remmen losgooit.

Hyper Light Breaker
Hyper Light Breaker

60. Ark 2

Ontwikkelaar: Studio Wildcard, Grove Street Games
Platforms: pc, Xbox Series X/S
Releasedatum: 2023

Mocht je je afvragen waarom een game waar nauwelijks iets over bekend is zo hoog in de Top 100 staat, dan heb je gedurende de afgelopen vijf jaar vast geen Ark: Survival Evolved gespeeld. Het is min of meer dé trendsetter op het gebied van survivalgames, om nog maar te zwijgen over de bizarre support waarmee Studio Wildcard fans een half decennium lang heeft bediend. Overleven tussen de dinosauriërs en andere spelers in een open spelwereld waarin zo’n beetje alles mogelijk is raken miljoenen mensen blijkbaar niet snel beu. De toekomst van Ark moet nog zonniger worden, want er staat niet alleen een animatieserie op de planning, maar ook een vervolg met niemand minder dan Vin Diesel in de hoofdrol. Die acteur rijdt in de onthullingstrailer snel en furieus op een Tyrannosaurus Rex. Zeg nou zelf, meer ingrediënten heb je toch niet nodig voor een spektakel van heb ik jou daar?

Ark 2 game

59. Another Crab’s Treasure

Ontwikkelaar: Aggro Crab
Platforms: pc, Switch
Releasedatum: 2023

Leuk en aardig al die zompige moerassen, uitgestrekte velden en imposante kastelen uit FromSoftware-games, maar het wordt zo onderhand wel een beetje eentonig. Het is tijd voor een frisse wind in het soulslikegenre, of beter gezegd: een frisse duik! Another Crab’s Treasure speelt zich namelijk af in de zee. Kril de heremietkrab is zijn schelp kwijt, en laat dat nou net de enige vorm van bescherming zijn die het arme diertje heeft. Dus trekt hij erop uit om een nieuw onderkomen te vinden. In de praktijk betekent dat vooral dat Kril met afval op z’n kop rondloopt, maar hé, het werkt! Verken koraalriffen, de diepe zee en zelfs complete zanddorpen terwijl je verschillende aanvallen leert om de vele roofdieren te slim af te zijn. Het concept klinkt in eerste instantie misschien een beetje flauw, maar hoe langer we er over nadenken, hoe enthousiaster wij worden.

another crab's treasure

58. Anger Foot

Ontwikkelaar: Free Lives
Platforms: pc
Releasedatum: 2023

Ook in Zuid-Afrika worden games ontwikkeld. Sterker nog, de kans is aanwezig dat je wel eens een game van Free Lives hebt gespeeld, want dat team is verantwoordelijk voor het actievolle Broforce en het humoristische Genital Jousting. Free Lives’ nieuwe game heet Anger Foot en valt in ieder geval meteen op door de overdreven tekenfilmachtige stijl. Je schiet en schopt je al luisterend naar opzwepende muziek een weg door Shit City. Door alle trappen die je uitdeelt doet de game ons meer dan eens denken aan de ondergewaardeerde shooter Bulletstorm – maar dan overgoten met een grafisch kleurrijke saus met een Psychonauts-smaakje. Gezien de reputatie van de ontwikkelaar en de indrukwekkende uitgebrachte beelden durven wij hier wel onze voet voor in het vuur te steken.

Anger foot
Anger foot

57. Nightingale

Ontwikkelaar: Inflexion Games
Platforms: pc
Releasedatum: Eerste helft 2023

Jarenlang runde Aaryn Flynn de geprezen rpg-studio Bioware, maar tegenwoordig heeft hij zijn eigen studio. Alhoewel, eigen… Inflexion Games is nog voor de release van diens eerste game overgenomen door het Chinese gigabedrijf Tencent. Laat dat je vooral niet afschrikken, want de first-person PvE-survivalgame Nightingale oogt veelbelovend. In de game probeer je een kundige Realmwalker te worden, zodat je allerlei verschillende dimensies kunt bezoeken. Of je dat nou het liefst met anderen of in je uppie doet, is aan jou. Het einddoel blijft daarbij hetzelfde: de magische stad Nightingale vinden, de laatste plek waar de mensheid nog veilig is. Goed, dat plot ontvangt wellicht niet de originaliteitsprijs, maar de beelden prikkelen de fantasie des te meer. En als je mede verantwoordelijk bent voor games als Neverwinter Nights, Jade Empire, Mass Effect 2 en Dragon Age: Inquisition, dan geven we je maar wat graag het voordeel van de twijfel.

Nightingale

56. Bomb Rush Cyberfunk

Ontwikkelaar: Team Reptile
Platforms: pc, Switch
Releasedatum: zomer 2023

Jet Set Radio! Zo, nu hebben we wel de aandacht getrokken van alle liefhebbers van skateplezier in een cel-shaded jasje. Bomb Rush Cyberfunk is overduidelijk een ode aan Sega’s legendarische skatefranchise, mocht het feit dat de componist van die games de soundtrack van dit spel maakt daar nog niet voldoende bewijs voor zijn. Beklad een stad met graffiti en zorg dat je niet opgepakt wordt terwijl je rondskate en trucjes uithaalt: we kunnen ons haast geen fijnere bezigheid voorstellen. We staan dan ook al enkele jaren te trappelen om met deze game van Nederlander Dion Koster aan de slag te gaan, maar door meerdere vertragingen heeft het spel wel wat posities moeten inleveren in de Top 100 ten opzichte van vorig jaar. We hopen dan ook dat de ontwikkeling op dit moment op rolletjes loopt en dat 2023 het jaar van Bomb Rush Cyberfunk wordt.

bomb rush cyberfunk
bomb rush cyberfunk

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. De nummers 55 tot en met 41

Dit artikel delen:

Lees meer

'Final Fantasy 16 toont de kracht van PlayStation 5' Pre-orders voor RTX 4070 Ti al begonnen in China
19

Reacties op: De Top 100 van 2023: Deel 2: 70 t/m 41

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Snoop213

  • 28 december 2022 09:23
  De haaien hebben voer. Want natuurlijk gaat Skull and bones tegenvallen. Verder betwijfel ik of Avatar uitkomt dit jaar

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Sokpop

  • 28 december 2022 09:34
  Glazen bol: #1 Zelda, #2 Starfield, #3 Hogwarts Legacy

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jorn6810

  • 28 december 2022 10:14
  @Sokpop Ik voorzie zelf een hogere plek voor Spider-Man 2 dan Hogwarts Legacy. Met name op basis van reputatie van de developers.

  Van deze nummers kijk ik het meest uit naar de wat kleinere titels als: Sea Of Stars, Hyper Light Breaker, Replaced, Planet Of Llana, Little Devil Inside, Tchia & Stellar Blade.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  WinNow

  • 28 december 2022 09:42
  Hoe komen jullie aan 14 februari voor Little Devil Inside?
  Ongelofelijk dat Skull&Bones nog steeds niet uit is gebracht veder kijk ik ook uit naar Avatar!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 28 december 2022 10:10
  @WinNow Hey, goed gespot! Dat moest helaas '2023' zijn. Excuses en aangepast!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Jumpman

  • 28 december 2022 10:13
  Op plek 66 staat het spel waar ik nog wel het meeste naar uit kijk. Ik zal zeker de nieuwe zelda gaan halen maar in Sea of Stars heb ik momenteel meer zin in. Verder hoop ik op Hollowknight silksong eindelijk in 2023. Maar met alles wat ik afgelopen jaar nog niet (uit)gespeeld hebt is van vervelen momenteel geen sprake.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Buzzard

  • 28 december 2022 10:16
  Skull & Bones kan zo'n goede game worden, maar de uitwerking voor zover ik heb gezien is zo slecht! Naar de haaien met Skull & Bones !!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 28 december 2022 10:24
  "PvP-gevechten zijn daarbij volledig optioneel" dit maakt mij gelijk een stuk meer geinteresseerd in Skull and bones. Zeer zeker nu in mijn top 15 meest verwachte games.

  Avatar: Frontiers of Pandora heb ik nog steeds veel vertrouwen in. Sowieso omdat het Ubisoft en open wereld is en als er een gouden combinatie is om sfeervolle rijkgevulde avatar game te maken dan is dat Ubisoft wel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 28 december 2022 10:45
  @coola Ik hoop het met je mee. Echter denk ik niet dat Avatar dit jaar uitkomt. De laatste updates over de game van journalisten geven aan dat de ontwikkeling niet heel ver gevorderd is. Dus ik denk dat deze game pas in 2024 komt. Verder blijft het bijzonder dat je zo blijft uitkijken naar Skull and bones. Terwijl dit echt een slap aftreksel van Sea of Thieves gaat zijn. En het het door bijna iedereen wordt verafschuwt Maar ik denk dat dit ook wel te maken heeft met voorkeur voor Ubisoft denk ik. Omdat je het niet wil inzien dat Ubisoft hier gefaald heeft.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  gamerlezer

  • 28 december 2022 11:34
  @Snoop213 En? smaakt het voer lekker Snoop? ;p

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 28 december 2022 12:04
  @gamerlezer Haha ik weet het. Moet er niet op reageren. Alleen het lukt mij niet altijd haha. Steeds vaker wel.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 28 december 2022 12:38
  @Snoop213

  Ik heb sea of Thieves gespeeld er is totaal geen doel om naar toe te werken en daarom faalt het voor mij. Skull and bones heeft wel een doel daardoor heb ik daar nog vertrouwen in

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 28 december 2022 14:18
  @coola Geloof mij nou maar deze game gaat nooit in de buurt komen van Sea of Thieves. En zal binnen no time geen ondersteuning meer krijgen. En daar wordt binnen no time de sterker uitgetrokken. En beland deze game waar het thuishoort in de vuilnisbak. En als ik er naast zit geef ik dit direct toe. Maar als je na zoveel jaar niets meer hebt dan dit zegt het voor mij meer dan genoeg.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  gamerlezer

  • 28 december 2022 10:36
  Replaced heeft in dit lijstje het meeste de aandacht getrokken. Kende het niet, maar gelijk op steam in m'n wishlist gezet. Het is een mix van Another World (1991), Blade runner (1997).

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Snoop213

  • 28 december 2022 10:49
  Replaced,Tchia, Planet Lana, Stellar blade kijk ik van dit lijstje het meest naar uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  obi-twan kenobi

  • 28 december 2022 11:54
  In het overzicht van gisteren sprak niets me echt aan, maar vandaag wel. Heb After us, Tchia, Blanc en Planet of Lana op mijn verlanglijstje gezet. Spongebob lijkt me ook leuk voor in een sale of op gamepass/ps plus.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Zut

  • 28 december 2022 17:35
  Technische test gespeeld van Skulls & Bones, deze mag heel snel van de lijst af. Echt een heel matig spel, gaat niet goedkomen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ivo001

  • 29 december 2022 00:35
  Misschien LOTR Gollum voor mij.

  Wel jammer dat LOTR Moria, Ark 2 en Palworld niet op de playstation uitkomen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ichi

  • 29 december 2022 11:45
  Weinig tijd om te gamen, maar deze titels staan toch ineens op mijn lijstje, dankzij deze lijst. Outcast 2, Homeworld 3, After Us en Replaced

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.