Special
Top 100 van 2022

De Top 100 van 2022: Deel 2: 70 t/m 41

Dertig aankomende games om naar uit te kijken

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
Dit jaar is bijna ten einde. Dat betekent dat Gamer.nl traditiegetrouw alvast vooruitblikt op de meest veelbelovende games van volgend jaar. In de Top 100 van 2022 tellen we af naar nummer 1, die op oudjaar wordt onthuld. Nadat we gisteren de onderste dertig games van de lijst hebben doorgenomen, volgen vandaag de nummers 70 t/m 41.

Lees hier de regels voor de Top 100 van 2022 en waarom bepaalde games wel of niet in de lijst staan. Je vindt daar ook een aantal spellen die de lijst niet hebben gehaald.

Vorige afleveringen gemist? Je vindt ze hier:

70. Outcast 2 - A New Beginning

Ontwikkelaar: Appeal Studios
Platforms: pc, PS5, Xbox Series X/S
Releasedatum: 2022

Na ruim drieëntwintig jaar komt er eindelijk een vervolg op sci-fi actiegame Outcast, een culthit van Belgische makelij. Wederom mogen we als Cutter Slade de weelderige omgeving van de planeet Adelpha onveilig maken en vrijwaren van indringers. Outcast 2 heeft een open wereld die naar eigen inzicht kan worden verkend waarin tal van nederzettingen, exotische natuur en verborgen tempels zijn te ontdekken. Slade heeft een jetpack om op soepele wijze door de spelwereld te reizen en kan verschillende wapenmodules combineren tot een dodelijk arsenaal om zijn belagers mee te bevechten. Outcast 2 is exclusief voor next-gen systemen ontwikkeld, maar op grafisch vlak laten de eerste beelden ons enigszins verdeeld achter. De personages en animaties overtuigen nog niet echt, maar de omgevingen zelf zijn werkelijk prachtig. De planeet oogt uitnodigend om in rond te trekken, dus zolang er op Adelpha genoeg te beleven valt, wordt Outcast 2 vast een fijn buitenaards vakantiereisje.

Outcast 2
Outcast 2
Outcast 2

69. Scorn

Ontwikkelaar: Ebb Software
Platforms: pc, Xbox Series X/S
Releasedatum: 2022

De groteske horrorgame Scorn is op visueel vlak geïnspireerd door het werk van H.R. Giger, wiens verwrongen biomechanische kunststijl we onder andere kennen van het ontwerp van de Xenomorph uit de Alien-films. Scorns gehele spelwereld is een onbeschrijfelijke combinatie van mechanica en vleselijke, levende materie dat evenveel verafschuwt als dat het tot de verbeelding spreekt. Zelfs de wapens vormen een gruwelijke lichamelijke extensie van het speelbare personage. In de setting van het spel is overduidelijk veel tijd gestoken, maar van de gameplay weten we eigenlijk nog maar weinig, buiten het feit dat het een non-lineaire shooter moet worden. We zijn benieuwd hoe griezelig dit avontuur wordt, maar herhaaldelijk uitstel en een gebrek aan zichtbare updates over de ontwikkeling baren ons enige zorgen over het eindresultaat.

Scorn

68. Gestalt: Steam and Cinder 

Ontwikkelaar: Metamorphosis Games
Platforms: pc, PS4, Switch, Xbox One
Releasedatum: 2022

Gestalt: Steam and Cinder is een sfeervolle metroidvania in een retrojasje waar je als huurling Aletheia de immense stad Canaan bezoekt. Soepele 2D-platformactie en intense gevechten worden afgewisseld met het verkennen van een uitgebreide spelwereld en het ontmoeten van kleurrijke personages. Als klap op de vuurpijl is het geheel voorzien van een tof steampunkthema en aanstekelijke soundtrack. De invloed van het klassieke Castlevania zien we duidelijk terug in deze game – zoveel zelfs dat we ons afvragen welke vernieuwingen we nog mogen verwachten. De visuele 16-bitstijl hebben we eveneens al bij zoveel indiegames gezien dat het langzaam zijn glans begint te verliezen. Binnen dit steeds populairdere genre moet je je onderscheiden om op te vallen en buiten de setting lijkt Gestalt het op veilig te spelen. Uiteindelijk gaat het natuurlijk vooral om kwaliteit; als leentjebuur spelen een vermakelijk eindresultaat oplevert wagen we ons er graag aan.

Gestalt: Steam and Cinder
Gestalt: Steam and Cinder

67. Final Fantasy 7: Ever Crisis

Ontwikkelaar: Applibot
Platforms: Android, iOS
Releasedatum: 2022

Final Fantasy 7 is een tijdloze klassieker, dus het is niet zo vreemd dat er herhaaldelijk op dat nalatenschap wordt voortgeborduurd. Ever Crisis bevat het vertrouwde Active Time Battle-systeem en spelers kunnen vrij kiezen tussen verschillende hoofdstukken, ieder gebaseerd op een van de verschillende verhalen uit het Final Fantasy 7-universum. Op die manier laat Ever Crisis je het oorspronkelijke spel, Crisis Core en de film Advent Children opnieuw beleven, maar dan als hervertelling. Dit nieuwe avontuur komt exclusief op smartphones uit, met bijkomende haken en ogen. Zo verschijnt het in meerdere afzonderlijke episodes en zijn er microtransacties toegevoegd waarmee je willekeurige extra wapens en kostuums kunt verdienen. 

Final Fantasy 7: Ever Crisis
Final Fantasy 7: Ever Crisis

66. Shredders

Ontwikkelaar: FoamPunch
Platforms: Xbox Series X/S
Releasedatum: Februari 2022

De ontwikkelaar van Shredders heeft inspiratie gehaald uit bekende snowboardfilms en -games zoals de Amped-reeks, dus ze hebben de juiste kennis op zak om een authentieke snowboardervaring te leveren. Als dat niet je ding is, heeft een game als deze je helaas weinig te bieden. Een van de leukere elementen van Shredders is dat je de piste kunt delen met andere spelers die op dat moment aan het snowboarden zijn en dus niet met computergestuurde personages. Als genoeg virtuele snowboarders zich op deze gedeelde banen begeven, klinkt dat best leuk om eens te proberen. Het feit dat de game al direct bij release op Game Pass beschikbaar is maakt dat nog eens extra aanlokkelijk.

Shredders
Shredders

65. SCHiM

Ontwikkelaar: Ewoud van der Werf
Platforms: pc
Releasedatum: Onbekend

SCHiM is een soloproject van de Nederlander Ewoud van der Werf en gaat over een klein schaduwmonstertje dat onlosmakelijk met een mens of persoon is verbonden... tot nu toe dan. Als speler krijg je controle over dit wezentje terwijl het uit alle macht terug probeert te komen bij zijn zielsverwant. In het licht kun je niet overleven, dus moet je je uitsluitend via schaduwen verplaatsen. Dat kunnen schaduwen van stilstaande objecten zijn, maar ook van bewegende, zoals die van mensen of dieren. Het spel is verdeeld in verschillende levels met ieder hun eigen verhaaltje en uitdagingen. Onze aandacht wordt vooral getrokken door het unieke concept, maar de visuele stijl prikkelt ook. Of dat lang genoeg vermakelijk blijft moet nog blijken – dat hangt af van hoeveel afwisseling er zit in de verschillende schaduwpuzzels. 

Schim

64. Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

Ontwikkelaar: Team Ninja
Platforms: pc, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One
Releasedatum: 18 maart 2022

Deze nieuwe Final Fantasy grijpt terug naar het allereerste deel uit de reeks, maar dit keer is het niet een traditionele jrpg. Hoofdpersonage Jack Garland wil koste wat het kost de Chaos de baas zijn en vertrouwt op zijn fysieke en magische vaardigheden om zich een weg door een leger van bekende Final Fantasy-vijanden te banen. Met Team Ninja aan het roer gaat dat uiteraard gepaard met de nodige hack-en-slash actie. Spin-offs binnen de Final Fantasy-franchise hebben vaak moeite om succesvol met de hoofddelen van de serie te concurreren, maar met de gameplay van Stranger of Paradise is op het eerste oog niks mis. We vermoeden dat de kwaliteit van het narratief bepalend gaat zijn voor de algehele ervaring van het spel, dus hopelijk weet dat verhaal zich goed met de actie te vermengen.

Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin
Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

63. Endling – Extinction is Forever

Ontwikkelaar: Herobeat Studios
Platforms: pc, PS4, Switch, Xbox One
Releasedatum: 2022

In de nabije toekomst heeft het zelfdestructieve gedrag van de mensheid de ultieme tol geëist. De wereld is in staat van onherroepelijk verval en brokkelt steeds verder af. Een vossenmoeder en haar pasgeboren kroost zijn de laatste van hun soort en moeten alles op alles zetten om te overleven. Zo moet de moeder veilige schuilplaatsen vinden, voedsel verzamelen en rekening houden met de persoonlijke grillen en angsten van haar jongen. Endling – Extinction is Forever is een innemende avonturengame met een bijzonder milieubewust karakter. Dat kan wel eens behoorlijk confronterend zijn, en de beelden geven blijk van een droevige en wanhopige stemming. Gelukkig kun je met jou inzet het verschil maken, ook al is dat op kleine schaal. De gameplay ziet er in ieder geval vermakelijk uit en het uitgangspunt spreekt tot de verbeelding. Endling heeft de potentie om een geliefde én inspirerende indiegame te worden, die hopelijk niet de laatste van zijn soort wordt.

Endling – Extinction is Forever
Endling – Extinction is Forever

62. Crossfire X

Ontwikkelaar: Smilegate / Remedy Entertainment
Platforms: Xbox Series X/S, Xbox One
Releasedatum: 10 februari 2022

Crossfire X is in essentie de consoleversie van Crossfire. Als die naam je niks zegt, kan dat kloppen: het oorspronkelijke spel stamt alweer uit 2007 en was vooral in Azië populair. Deze nieuwe versie moet het spel ook in de rest van de wereld op de kaart zetten. Zo is Remedy Entertainment aangetrokken om een singleplayercampagne te ontwerpen, terwijl de oorspronkelijke ontwikkelaar de free-to-play multiplayer voor zijn rekening neemt. In een potje nemen twee teams het tegen elkaar op terwijl ze proberen bijvoorbeeld een bepaald punt op de map te verdedigen of explosieven onschadelijk te maken. Dat oogt op eerste gezicht als een vrij standaard first-person shooter en het lijkt er ook niet op dat deze game het wiel opnieuw gaat uitvinden. Dat hoeft het plezier dat we met Crossfire X kunnen beleven niet in de weg te zitten, maar verhoogt wel het risico dat de game in vergetelheid raakt te midden van grotere, bekendere concurrenten. De hoop is vooral dat de makers van Control en Alan Wake de campagne met hun bijdrage een eigen karakter geven.

Crossfire X
Crossfire X

61. Company of Heroes 3

Ontwikkelaar: Relic Entertainment
Platforms: pc
Releasedatum: 2022

Strategiespellen rondom de Tweede Wereldoorlog zijn er genoeg, maar zelden zijn ze zo realistisch en overtuigend als Company of Heroes. Dat er na acht jaar eindelijk een derde deel in deze toffe reeks verschijnt is voor strategieliefhebbers dan ook een droom die werkelijkheid wordt. Dezelfde nagelbijtende oorlogsactie en strategische diepgang uit de eerdere delen staat ook hier weer centraal. In tegenstelling tot alom bekende gevechtsomgevingen strijden we dit keer aan het Noord-Afrikaanse en Mediterrane front van de oorlog. Omdat deze fronten niet vaak in het middelpunt van de belangstelling staan, is dit een verfrissende en interessante keuze. Over de toewijding aan de historische context hoeven we ons geen zorgen te maken. Vooral spelers die gek zijn van Tweede Wereldoorlogsgeschiedenis worden hiermee op hun wenken bediend. Als spelers met minder historische voorkennis aan hun trekken komen met ijzersterke strategische gameplay is iedereen tevreden.

Company of Heroes 3
Company of Heroes 3
Company of Heroes 3

60. Saints Row

Ontwikkelaar: Volition
Platforms: pc, PS5, PS4, Xbox Series X/S, Xbox One
Releasedatum: 23 augustus 2022

Saints Row is een reboot, een volledig nieuw ontworpen game waarop de serie in de toekomst kan voortborduren. We mogen een geheel nieuwe omgeving gaan verkennen die losstaat van de eerdere delen. Het spel heeft eveneens een (iets) serieuzere sfeer na de over-de-top toon van Saints Row 4. Dat is een gewaagde keuze, want met dat knotsgekke karakter heeft de serie de nodige fans verworven. Wat betreft gameplay ziet het spel er wel vertrouwd uit: als lid van een straatbende mogen we alles uit de kast trekken om de negen districten van Santo Ileso onder controle te krijgen. Deze turf war kan uiteraard ook coöperatief worden ondernomen, waarbij de tweede speler op elk moment bij een spelsessie kan aansluiten. Beide spelers kunnen tijdens zo'n sessie gewoon hun eigen voortgang maken, dus dit klinkt als een ideale multiplayergame. Wat we tot dusver gezien hebben ziet er prima uit en voelt tegelijk als Saints Row, dus we zijn benieuwd naar het eindresultaat.

Saints Row
Saints Row

59. Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Ontwikkelaar: TT Games
Platforms: pc, PS5, PS4, Switch, Xbox Series X/S, Xbox One
Releasedatum: Lente 2022

Na de voltooiing van de complete Skywalker Saga kunnen we het hele avontuur binnenkort opnieuw beleven in de vorm van het populaire Deense speelgoed. Over de films zijn de meningen verdeeld, maar op de kwaliteit van de Lego-spellen valt weinig aan te merken. Ze staan steevast garant voor ongecompliceerd spelplezier voor zowel jong als oud – ideaal om samen te spelen met kinderen of gewoon omdat je houdt van spellen waarin je een hoop geheimen vrij kunt spelen. Zodoende zal het ook met deze nieuwe toevoeging aan de reeks wel loslopen, aangezien TT Games geen wereldschokkende vernieuwingen in petto heeft. Door het lichtvoetige karakter van de spelreeks kunnen spelers die teleurgesteld waren in het bronmateriaal dit keer misschien juist wel plezier halen uit de verhalen rondom Rey en Kylo Ren. 

Lego Star Wars: The Skywalker Saga
Lego Star Wars: The Skywalker Saga

58. Prince of Persia - The Sands of Time (remake)

Ontwikkelaar: Ubisoft
Platforms: pc, PS4, Xbox One
Releasedatum: 2022

De oorspronkelijke Sands of Time heeft de Prince of Persia-reeks voor veel gamers op de kaart gezet en heeft nog steeds een plekje in ons hart. Na een reeks wisselend succesvolle vervolgen probeert Ubisoft met een remake van hun klassieke pareltje de magie van Prince of Persia weer te herpakken. Een glorieuze terugkeer naar dat magische avontuur klinkt ons als muziek in de oren, maar de eerste indruk is niet erg veelzeggend. Qua gameplay zien we nog weinig veranderingen en juist de nieuwe visuele stijl weet niet te overtuigen. Het spel had daarnaast al begin dit jaar uit moeten komen, maar werd voor onbepaalde tijd uitgesteld – niet bepaald een hoopvol teken. De oorspronkelijke game is ook vandaag de dag nog een fantastisch actie-avontuur, dus een remake hoeft in theorie niet veel moeite te doen om goed uit de verf te komen. Gelukkig lijkt het ontwikkelteam de extra tijd te benutten om de game de nodige persoonlijkheid en verfijning te geven, zodat we komend jaar een Prince of Persia-avontuur krijgen dat het wachten waard is.

Prince of Persia - The Sands of Time
Prince of Persia - The Sands of Time

57. Moss: Book 2

Ontwikkelaar: Polyarc
Platforms: PS4
Releasedatum: Lente 2022

Moss behoort tot de tofste PlayStation VR-ervaringen tot nu toe. Komend jaar kunnen we de avonturen van Quill voortzetten in Moss: Book 2. De aandoenlijke kleine muis krijgt een hoop nieuwe wapens en vaardigheden tot haar beschikking die haar helpen het kasteel van de Arcane te verkennen en hun tirannieke heerschappij te beëindigen. De verschillende onderdelen van je arsenaal nemen dit keer gedurende je avontuur in kracht toe. Ook hebben spelers meer mogelijkheden tot interactie met de omgeving en kunnen ze bijvoorbeeld bruggen maken van de omringende klimplanten. Naast deze nieuwe toevoegingen biedt Book 2 op het eerste gezicht vooral meer van hetzelfde, maar dat hoeft in dit geval geen straf te zijn. 

Moss: Book 2

56. Dordogne

Ontwikkelaar: Umanimation / Un Je Ne Sais Quoi
Platforms: pc, Switch
Releasedatum: 2022

Het idyllische Dordogne is een geliefde vakantiebestemming voor velen, maar voor iedereen die er niet fysiek naar toe kan biedt de gelijknamige game uitkomst. In dit kleurrijke avonturenspel gaat Mimi terug naar haar geboortestreek, nadat haar grootmoeder is overleden. In het huis waar ze met haar is opgegroeid vindt Mimi brieven en raadsels die bedoeld zijn om haar eraan te herinneren het beste van haar leven te maken. Als speler vergezel je haar op een sentimentele reis door het heden én verleden, die gepaard gaat met prachtige, schilderachtige omgevingen en de nodige emotie. Dordogne kan met haar roerende verhaal en lieflijke stijl onze harten stelen. Het ontwerp van de spelwereld, die de vorm van aquarelschilderingen aanneemt, springt direct in het oog. Zeker voor diegenen die zelf met heimwee aan hun eigen jeugd terugdenken kan dit een sfeervolle ervaring worden.

Dordogne
Dordogne

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. De nummers 55 tot en met 41

Dit artikel delen:

Lees meer

Mages of Mystralia gratis verkrijgbaar via Epic Games Store Don't Starve Together verschijnt komende lente op de Switch
15

Reacties op: De Top 100 van 2022: Deel 2: 70 t/m 41

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Bteqq

  • 28 december 2021 11:31
  Company of Heroes 3 :) .

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DarkraverX

  • 28 december 2021 12:01
  Deze sowieso

  Company of Heroes 3
  Prince of Persia Remake
  Vampire The Masquerade Bloodlines 2

  Deze houd ik in de gaten

  Weird West
  The Lord of the Rings: Gollum
  Outcast 2
  Planet of Lana

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DasScar

  • 28 december 2021 12:51
  Arc Raiders geniet weinig bekendheid, maar die ziet er indrukwekkend uit zeg. Ik hoop dat ie zich bij de lancering goed in de kijker weet te spelen, aangezien het spel inzet op grote Star Wars-achtige gevechten.

  RedFall houd ik in de gaten omdat die vanaf de eerste dag inbegrepen zit bij Game Pass, Wonderlands kan een lekker gek vervolg worden op Borderlands - hopelijk wat geconcentreerder dan deel drie - en Cult of the Lamb ziet er ook geinig uit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 28 december 2021 13:50
  Uit deze lijst spreken alleen deze games mij echt aan.


  Lego Star Wars: The Skywalker Saga

  Lang geleden dat ik een lego star wars game heb gespeeld ( volgens mij alleen maar de eerste) maar nu ze de complete Skywalker Saga gaan uitbrengen heb ik er wel weer zin in om het te gaan spelen.


  Saints Row

  Tot en met deel 3 heel erg genoten van Saints Row, deel 4 ging zelfs voor mijn maatstaven te ver over the top ( en dan moet je toch wel erg ver gaan) dus ik ben blij dat ze dat iets hebben terug geschroefd. Als er een character creation in zit zoals in de voorgaande delen en ik daar helemaal los in kan gaan dan word ik blij. Hopelijk blijven ze ook ver weg van die achterijke Gen Z, gender self identification, #metoo en politieke correctheid in z'n geheel dan kan dit best wel een toffe game worden.


  The Lord of the Rings: Gollum

  Toen deze game voor het eerst werd aangekondigd dacht ik echt van why? en de eerste beelden spraken mij niet echt aan. Maar mijn mening over deze game is 180 graden gedraaid. De stijl van de gfx spreekt mij nu juist wel aan, en hoe ouder ik word hoe leuker ik stealth ben gaan vinden. Dus ik zeg kom maar op met deze game.


  Outcast 2 - A New Beginning

  Heb mij heel erg vermaakt met het eerste deel en de remake van een paar jaar terug alhoewel je bij de remake wel merkte dat de gameplay zwaar verouderd is. Als ze die gameplay in deel 2 weten te verbeteren dan kan ik de iets mindere gfx door de vingers zien ( sowieso ben ik niet echt een gfx h*er).


  Marvel's Midnight Suns

  Tot een jaar of vijf geleden had je bij mij echt niet moeten aankloppen met tactische games want ik was verre van tactisch, maar net zoals met stealth ben ik hoe ouder ik word hoe tactischer ik word. Xcom 2 is een van mijn meest favoriete tactische games geworden. Daarnaast ben ik ook nog fan van marvel dus dat de makers van X-com met een marvel game komen, maakt mij erg geinteresseerd. Alleen dat kaart systeem is inderdaad een een kleine let down.


  Stranger of Paradise: Final Fantasy Origin

  Final Fantasy is mijn Kryptonite. En ondanks dit geen J-rpg Final Fantasy gaat zijn ben ik toch erg benieuwd naar deze game. De demo heeft mij in ieder geval positief verrast, en dat ze terug grijpen naar de eerste final fantasy en dan specifiek Garland vind ik een mooie keuze.


  Prince of Persia - The Sands of Time (remake)

  De Prince of Persia franchise zal altijd een speciaal plekje hebben in mijn hart. Op driejarige leeftijd nam m'n vader mij op schoot toen hij het eerste deel aan het spelen was en sindsdien ben ik ook een gamer en daar zal ik hem eeuwig dankbaar voor zijn. De franchise kent z'n up en downs ( al vond ik PoP 3D toch ook erg leuk) maar met TSoT was de franchise weer springlevend. Jammer genoeg is hij kort daarna weer een stille dood gestorven ( dit is ook het enige wat ik de Assassin's Creed franchise kwalijk kan nemen) , hopelijk gaat deze remake de franchise weer tot leven wekken en met ubisoft nog steeds aan het roer zie ik dat eigenlijk wel goed komen.


  Triangle Strategy

  Thja ik blijf een J-rpger in hart en nieren, en octopath Traveler was een van de beste j-rpgs die ik in jaren heb gespeeld. En aangezien dit van de zelfde makers is zijn mijn verwachtingen erg hoog.

  Square Enix blijft toch wel heer en meester als het op J-rpgs aan komt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 28 december 2021 14:42
  @coola

  Ahaha alleen deze? Is nog altijd een mooie lijst hoor.
  Als al deze games ook goed worden en je ze allemaal gaat spelen wordt het mogelijk al een aardig game jaar. zeker als er nog een paar goede bijkomen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 28 december 2021 16:54
  @watashi wa maurice desu.

  8 games van de 25 is idd nog best veel xD. Bij de lijst van gisteren had ik er 6 van de 25. Ik denk dat zodra deze top 100 klaar is ik een top 30 kan maken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ErikNus

  • 28 december 2021 19:16
  @coola vandaag en gister waren het er 30!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 28 december 2021 19:30
  @ErikNus oeps. Ben niet helemaal helder blijkbaar , maar het is dan ook een moeilijk maand voor mij.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 29 december 2021 05:58
  @coola

  Geeft niks, wat de reden ook
  Is sterkte, en hopelijk dan dat volgend jaar beter is en een beter game jaar voor je.

  Dan wordt het een top 50. XD
  Heb je wel genoeg om te kiezen. Ik heb tot nu toe een handjevol in deze 2 dagen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Ichi

  • 28 december 2021 14:25
  Outcast, mijn oude liefde in een nieuwe vorm. Moet bekennen dat ik maar weinig ken in de lijst, kan zijn dat het leven om games te spelen steeds minder tijd krijgt. Voor Outcast wil ik hier wel extra tijd maken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MichelMusters

  • 28 december 2021 14:52
  @Ichi Yeah, same here. Zoveel goede herinneringen aan de eerste Outcast.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 28 december 2021 16:47
  Tja ik mis de oude gang nu al. Gat, Shaundi en Kinzie zijn voor mij Saint’s Row.

  En ik vind het jammer dat ze geen andere titel gebruiken want als iemand het nu over Saints Row heeft moet er steeds bij gezegd worden of het over de klassieker uit 2006 gaat of deze nieuwe versie.

  Durf nog niet te zeggen of het een day-1 purchase wordt al is de kans groot want zoveel games koop ik niet en ik wil (ondanks de bedenkingen) deze game eerlijk beoordelen.

  Heb ook nog geen slechte Saints Row gespeeld dus de serie heeft enige credit opgebouwd.

  Maar ja het zou niet de 1ste keer zijn dat een gamereeks naar de kloten gaat.

  Afwachten maar. Hopelijk komen klassieke dingen zoals verzekeringsfraude en zo terug maar dan wel puur optioneel.

  In de DLC van deel 4 werd daar al de draak mee gestoken dus ik denk dat dit wel beter is nu.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  arthurvv

  • 28 december 2021 18:57
  Gimme SCHiM.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  COSMIC_TSAR

  • 28 december 2021 19:05
  Van deze lijst voorspel ik een veel hogere notering voor Redfall en veel lagere plaats voor de Prince of Persia remaster.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  denver

  • 29 december 2021 04:03
  Tot nu toe ziet het eruit alsof ik in 2022 aan m’n backlog ga toekomen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.