Special
top 100

De Top 100 van 2020: Deel 1: 100 t/m 71

De eerste lading pareltjes van volgend jaar

Geschreven door Redactie Gamer.nl op

83. The Good Life

Ontwikkelaar: White Owl Inc.
Platforms: pc, PlayStation 4 en Xbox One
Releasedatum: 2020

Deadly Premonition-maker Swery brengt in 2020 zijn nieuwe game uit, genaamd The Good Life. Zoals we van de ontwikkelaar gewend zijn is de insteek van de game behoorlijk absurd. Een fotografe uit New York verhuist namelijk naar een Engels dorpje om haar schuld af te betalen, maar ontdekt dat ze daar totaal niet op haar plek is. Dat komt onder andere door het gebrek aan internet, maar vooral vanwege de mysteries die het dorp waarborgt. Zo vindt ze het lichaam van een vermoorde vrouw én veranderen de dorpsbewoners ’s nachts in katten en honden. Als dat geen reden is om naar The Good Life uit te kijken, dan weten wij het ook niet meer.

good life

82. Granblue Fantasy Versus

Ontwikkelaar: Arc System Works, Cygames
Platforms: PlayStation 4
Releasedatum: 6 februari 2020

Na het succes van Granblue Fantasy voor mobiele platformen en webbrowsers verschijnt begin 2020 een op de rpg gebaseerde vechtgame. De invloed van Arc System Works, bekend van onder andere Blazblue en Dragon Ball FighterZ, is duidelijk te merken tijdens de spectaculaire gevechten. Vergeleken met die games lijkt Granblue Fantasy Versus wat trager te worden, met minder complexe combinaties en een iets technischere speelstijl. De game springt dankzij een handgetekende ‘2,5D-stijl’ behoorlijk in het oog – zoals we eigenlijk gewend zijn van Arc System Works - en voor fans van de franchise is er een RPG Mode met een gloednieuw verhaal.

Granblue Fantasy Versus

81. Digimon Survive

Ontwikkelaar: Witchcraft
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One en Switch
Releasedatum: 2020

Waar de Pokémon-franchise wordt bekritiseerd vanwege een gebrek aan innovatie, lijkt Digimon Survive iets nieuws te doen met de franchise. Ter ere van de twintigste verjaardag van de IP verschijnt Digimon Survive, een tactische rpg waarin je verschillende Digimon aanstuurt op een speelveld. Gedurende het verhaal maken spelers keuzes die het verloop en het einde ervan beïnvloeden, inclusief welke Digimon evolueert. Vooralsnog ziet Digimon Survive eruit als een prachtige game voor fans van de franchise.

digimon survive

80. Circuit Superstars

Ontwikkelaar: Original Fire Games
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One en Switch
Releasedatum: 2020

Circuit Superstars is een top-down arcaderacer met veel oog voor detail dankzij een team dat afkomstig is uit de auto-industrie. Hoewel de besturing vrij simpel is, is het physics-systeem van de game de belangrijkste factor tijdens het racen. Per parcours leren spelers hier geleidelijk mee om te gaan, om uiteindelijk met volle vaart door bochten te driften. Behalve racen speelt de conditie van racewagens ook een rol en is een tactische pitstop zo nu en dan nodig om bandenslijtage, schade en een lege tank te fixen. De game oogt daardoor als een titel die je eenvoudig oppakt, maar vrij diep gaat.

circuit superstars

79. The Survivalists

Ontwikkelaar: Team17 Digital
Platforms: pc, PlayStation 4, Xbox One en Switch
Releasedatum: 2020

Wellicht komt de stijl van The Survivalists je bekend voor, want de game is afkomstig van The Escapists-ontwikkelaar Team17 Digital. Spelers worden gedropt op een onbewoond eiland met enkel de natuur tot hun beschikking om een bestaan op te bouwen. Denk aan jagen, vissen, bomen kappen en huizen bouwen, gelukkig met assistentie van lokale apen. Waarschijnlijk is de co-op-modus van de game de leukste manier om The Survivalists te spelen, waarbij je samen een bestaan opbouwt, of wordt opgevreten door roofdieren op het eiland. De wereld is willekeurig opgebouwd en tijdens elke playthough dus anders.

Survivalists

78. Predator: Hunting Grounds

Ontwikkelaar: IllFonic
Platforms: PlayStation 4
Releasedatum: 2020

In Predator :Hunting Grounds is het jagen of gejaagd worden. In deze multiplayertitel nemen spelers de controle over een soldaat, die samen met een team verschillende doelstellingen moet behalen. Denk aan een netwerk in de lucht krijgen door al knallend een vijandelijke basis binnen te dringen. Het boeiendste aspect aan de game is echter dat een speler de Predator belichaamt en op slinkse wijze tegenstanders moet uitschakelen. Verschillende hulpmiddelen, zoals een hittesensor of tijdelijk onzichtbaar kunnen worden, maken het werk van het wezen een stuk eenvoudiger. Predator: Hunting Grounds ziet eruit als een leuke multiplayergame die de spanning uit de films hopelijk goed over weet te brengen.

77. Chivalry 2

Ontwikkelaar: Torn Banner Studios
Platforms: pc
Releasedatum: 2020

Acht jaar na de release van Chivalry Medieval Warfare komt er eindelijk een vervolg op de middeleeuwse first-person zwaardvechtgame. Chivalry 2 betekent een grote sprong vooruit in techniek, waardoor het vechtsysteem veelzijdiger en realistischer moet zijn. Ook maakt het grotere veldslagen met wel 64 man mogelijk, waarbij in het geval van Battle Story Maps een verteller context bij de strijd geeft. Dat klinkt als een toffe insteek voor een game die al eerder bewees dat zwaardvechten vanuit een eerstepersoonsperspectief absoluut werkt.

Chivalry 2

76. Space Channel 5 VR: Kinda Funky News Flash!

Ontwikkelaar: Grounding Inc.
Platforms: PlayStation VR, HTC Vive en Oculus Rift
Releasedatum: 2020

Ter ere van de twintigste verjaardag van Space Channel 5 verschijnt in 2020 Space Channel 5: VR. De ritmegame kwam oorspronkelijk uit voor de Dreamcast en verdween na versies op de PS2 en GBA lang van de radar. In de vr-versie speel je wederom als Ulala, die net als de rest van de mensheid door een stel aliens wordt gedwongen om te dansen. De enige manier om te overleven is daarom dansen voor je leven, iets wat uitstekend geschikt is voor virtual reality. Sega breidt de ruim twintig jaar oude game verder uit met meer dansmoves en hogere scores om te halen voor de fanatiekelingen onder ons.

space channel 5

75. Supermash

Ontwikkelaar: Digital Continue
Platforms: Switch
Releasedatum: 2020

Veel games zijn gebouwd rondom willekeurige elementen, zoals random gegenereerde werelden of npc’s. Supermash neemt een loopje met dit concept en komt met een game die willekeurige games genereert. Spelers kiezen twee genres, waarna de game ze met elkaar mixt en willekeurige levels, personages en een grafische stijl kiest. Door de ogenschijnlijk brede keuze uit genres, zoals platformer, shooter, beat ‘em up, stealth en jrpg, lijken de mogelijkheden eindeloos. Bovendien zorgt het voor hilarische creaties, zoals een Zelda-achtige avonturengame met jaren 80-actiehelden in de hoofdrol, die je eventueel kunt delen met andere spelers.

supermash

74. After The Fall

Ontwikkelaar: Vertigo Games
Platforms: PlayStation VR, HTC Vive en Oculus Rift
Releasedatum: 2020

Azirona Sunshine-maker Vertigo Games brengt binnenkort een nieuwe vr-shooter uit: After The Fall. De game speelt zich af in een ijzig landschap, waar ooit een bruisend Los Angeles van de jaren 80 lag. Door het mislukken van een mysterieuze drug is de stad bewoond door Snowbreed, gruwelijke monsters die het voorbestaan van de mens bedreigen. Spelers knallen dan ook heel wat af om te overleven, terwijl ze zoeken naar grondstoffen om bruikbare spullen te maken. Met de uitstekende shooter-mechanieken van Arizona Sunshine en de bijbehorende multiplayer in het achterhoofd klinkt After The Fall als een leuke vr-game.

After The Fall

73. Dr. Kawashima’s Brain Training

Ontwikkelaar: Nintendo
Platforms: Switch
Releasedatum: 3 januari 2020

Ten tijde van de Nintendo DS was Dr. Kawashima’s Brain Training razend populair. De game legt je allerlei opdrachten voor, zoals rekensommen of vragen rondom logica, en houdt zo je brein in topvorm. Al zeer vroeg in 2020 verschijnt het eerste Switch-deel, dat naast een hoop oude bekende trainingen ook een paar nieuwe introduceert, zoals het trainen van je fotografisch geheugen en oefeningen met handgebaren. Die laatste maakt gebruik van de IR-sensor, waarbij de Switch bijvoorbeeld het aantal vingers dat iemand opsteekt registreert. Net zoals de DS-games worden de spellen horizontaal op het scherm weergegeven, zodat spelers hun andere hand vrij hebben om op het scherm te schrijven. Vermoedelijk wordt het geen innovatieve game, maar een beetje hersengymnastiek kan nooit kwaad.

brain training

72. Humanity

Ontwikkelaar: Tha Ltd.
Platforms: PlayStation VR en PlayStation 4
Releasedatum: 2020

Gamers met een afkeer voor mensenmassa’s kunnen Humanity beter laten voor wat het is. Deze opmerkelijke titel draait namelijk om hordes mensen, die zonder sturing elkaar van een afgrond afduwen. Voor de ontwikkeling sprak maker Yugo Nakamura met biologen over het gedrag van vogels in groepen en kwam zo op het idee voor Humanity. Hoewel er nog weinig bekend is over de gameplay, lijkt het erop dat de game allerlei scenario’s kent waarbij groepen mensen een level instromen en de speler ze door doolhoven, over muren en langs obstakels moet begeleiden.

71. Guilty Gear Strive

Ontwikkelaar: Arc System Works, Team Red
Platforms: PlayStation 4
Releasedatum: 2020

Guilty Gear Strive belooft een grote ommekeer voor de vechtreeks te worden, hoewel ontwikkelaar Team Red nog niet volledig wil onthullen wat dat exact inhoudt. De interface van de game wordt in ieder geval aangepakt, alsmede een aantal belangrijke gameplayelementen van de inmiddels gerenommeerde vechtserie. Ook moet Strive toegankelijker worden voor nieuwkomers door een aantrekkelijkere tutorial en een grotere focus op driedimensionale effecten, vergelijkbaar met die uit Dragon Ball: FighterZ. Hoe groot de veranderingen in Guilty Gear Strive daadwerkelijk worden blijkt later in 2020.

Guilty Gear Strive

Morgen blijven we natuurlijk aftellen, dan behandelen we de nummers 70 tot en met 41 op onze lijst met meest veelbelovende games van 2020. Tot dan!

Deze Top 100 van 2020 is samengesteld door de gehele redactie van Gamer.nl. De artikelen zijn geschreven door Tom Kerkhof, Michel Musters, Jacco Peek en Erik Nusselder.

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. Naar de nummers 83 tot en met 71 van de Top 100 van 2020

Dit artikel delen:

Lees meer

Wilmots Warehouse snapt de schoonheid van het ordenen De ‘multiplayer’ van Sekiro: Shadows Die Twice
14

Reacties op: De Top 100 van 2020: Deel 1: 100 t/m 71

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  SamuraiPizzaCat

  • 27 december 2019 09:59
  Gokje, Cyberpunk of Last of US op nr. 1? :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  clandestine666

  • 27 december 2019 10:10
  @SamuraiPizzaCat Zelda BotW 2 lijkt me ook een goede kanshebber als 'ie nog eind 2020 verschijnt, wat zeker tot de mogelijkheden behoort.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SamuraiPizzaCat

  • 27 december 2019 12:53
  @clandestine666 Zelda games lopen nog wel eens vertraging op :D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  watashi wa maurice desu.

  • 28 december 2019 10:15
  @clandestine666

  Die game zou hoog komen in deze lijst, als die al een 2020 release gepland had. Deze lijst word samengeteld uit games die in ieder geval 2020 als verwachte release hebben.
  Ik gelooof dat die zelda game nog geen enkel verwachtte datum heeft dus die zul je, als het goed is, niet in deze lijst tegenkomen.
  Dat is tenminste een regel die gamer.nl zelf heeft gemaakt. Release datum moet minstens 2020 zijn, of nog liever een echte vastgestelde datum in dat jaar.

  Dat het een goede kanshebber is voor de beste game van dat jaar als die uitkomt is wel groot. Maar in deze lijst als het goed is staat die niet.

  Of heb ik ergens een bericht gemist dat Nintendo deze game op release 2020 heeft staan, dat kan natuurlijk ook.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 27 december 2019 10:34
  @SamuraiPizzaCat Nee joh, Silksong natuurlijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  SamuraiPizzaCat

  • 27 december 2019 12:55
  @Baukereg Jij bent niet echt objectief denk ik gezien ja avatar :D Maar eens dat het een grote kanshebber is

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 27 december 2019 13:02
  @SamuraiPizzaCat Ik ben geheel objectief. XD

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MonsterCrab

  • 27 december 2019 12:45
  @SamuraiPizzaCat Even afwachten tot de 31ste ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rohirrimdwarf

  • 27 december 2019 15:55
  Niet zo veel grote kanshebbers denk ik op eerste plek. Cyberpunk zal wel top 3 staan. Last of us top 5. Consoles moeten nog uitkomen in tweede helft 2020. Het zal wel weer een matig jaar worden (vooral eerste helft 2020)net als 2019, maar ik laat me graag verrassen door gamer.nl. Kijk zelf meer uit naar de toekomst voorbij 2020 met AOE4 en diablo 4. En nog de twee grote Bethesda games. Maar ik vermaak me wel met mijn huidige verzameling, schaken, Empire of Sin en cyberpunk. En de updates voor mijn huidige spellen. Mocht er een derde uitbreiding uitkomen voor civilization 6 dan wordt 2020 alsnog een topjaar. @SamuraiPizzaCat

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  ErikNus

  • 27 december 2019 17:29
  @rohirrimdwarf wow echt, de eerste helft van 2020 wordt juist ziek goed!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rohirrimdwarf

  • 27 december 2019 22:22
  ik ben ook geen 18 meer. Seen that done that. Slechts 1% van de games die uitkomen zijn voor mij nog echt interessant. Cyberpunk pik ik wel op tijdens een sale een half jaar later wanneer ik mijn pc een upgrade geef. Verder alleen Empire of Sin die mijn aandacht trekt naast dlc packs/upgrades. Maar ik laat me verrassen met de top 100 @ErikNus

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • rohirrimdwarf

  • 27 december 2019 15:49
  Mooi. Top 100 daar kijk ik elk jaar weer naar uit. Jammer dat er geen filmpjes bij zitten

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • johandy

  • 28 december 2019 07:36
  Supermash is al uit voor de PC. Het idee is leuk. De uitwerking schijnt heel erg tegen te vallen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  poklaan

  • 28 december 2019 21:37
  Predator is ook voor PC

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.