Special
Juli

De gamereleases van juli

Splatoon 2 en Hey! Pikmin

Geschreven door Jacco Peek op
Er is officieel een eind gekomen aan het voorjaar en inmiddels is het weer komkommertijd. De grote games laten nog erg lang op zich wachten, maar dat wil niet zeggen dat er in de maand juli geen noemenswaardige games uitkomen. Bekijk hieronder wat er deze maand in de winkels verschijnt.

11 juli

Final Fantasy XII: The Zodiac Age - PlayStation 4

Final Fantasy 12: The Zodiac Age is een remake van de geprezen game op de PlayStation 2. De remaster bevat geüpdatete graphics en een vernieuwde versie van de soundtrack. Ook bevat de wereldwijde release het Zodiac Job-systeem, dat enkel verscheen in Japan. Final Fantasy 12 staat bekend om zijn meeslepende verhaallijn en het Gambit-gevechtssysteem waarmee alle tactieken van een party afgestemd kunnen worden.

Minecraft: Story Mode Season 2 Episode 1: Hero in Residence - PlayStation 4, Xbox One, pc, iOS en Android

Deze maand komt ook het vervolg van Minecraft Story Mode door Telltale uit. Het vorige seizoen werd na het afronden van het verhaal verlengd met drie episodes die vooral Minecraft-YouTubers in de spotlights zette. Minecraft Story Mode Season 2 lijkt voort te borduren op deze fanservice voor spelers van Mojang’s populaire builder. In een nieuw verhaal stijgt de faam van hoofdpersoon Jesse naar zijn hoofd en raakt hij in de problemen. De game zit weer ouderwets vol met lastige keuzes, humoristische Minecraft-grappen en natuurlijk lama’s gedurende vijf episodes.

21 juli

Splatoon 2 - Switch

Op het eerste oog lijkt er niet bijster veel veranderd aan Splatoon 2, maar toch speelt de game in de praktijk drastisch anders. De game bevat een vele malen groter arsenaal, met onder ander Splat Dualies en grote verfrollers. Hierbij komen ook nieuwe moves kijken, zoals een dodge om anderen te slim af te zijn. Ook de modi worden uitgebreid met een heuse singleplayer campaign met eindbazen en meer uitdieping van de Inkling-personages. Een andere nieuwe modus is de Salmon Run, vergelijkbaar met de Horde Mode uit Gears of War. Tel daarbij nieuwe stages en een verbeterde online modus op, en de Switch lijkt deze maand weer een nieuwe topper te gaan krijgen.

25 juli

Fortnite - PlayStation 4, Xbox One en pc

Na de aankondiging in 2011 duurde het lang voordat we weer iets hoorden van Epic’s Fortnite. De game in de huidige staat is een mix van Minecraft, DayZ en de ontwikkelaar zijn eigen Horde Mode uit Gears of War. De gameplay bestaat voor het grootste deel uit het verzamelen van recources en deze omzetten naar een flink arsenaal van barricades en andere onderdelen. Spelers kunnen in alle rust samen een eigen fort bouwen en deze vervolgens verdedigen tegen hordes van kleurrijke monsters. Hou wel in de gaten dat Fortnite deze maand verschijnt als Early Acces-titel voor 39,99 euro. De volledige game wordt free-to-play.

Pyre - PlayStation 4 en pc

Pyre is het nieuwste avontuur van ontwikkelaar Supergiant Games, de studio achter het fantastische Bastion en het ijzersterke Transistor. Pyre speelt zich af in een high fantasy-wereld en plaatst spelers in de schoenen van een personage dat in ballingschap leeft. Samen met drie andere ballingen vormt de hoofdpersonage 'de Reader' en reizen ze af naar het land van het vagevuur om hun zielen te zuiveren door andere ballingen te verslaan. Afgaande op de track record van Supergiant Games zal Pyre weer een game zijn die spelers weet te grijpen met uitstekende verhaalvertelling en een pakkende grafische stijl.

28 juli

Miitopia - Nintendo 3DS

Tegelijkertijd met de lancering van New Nintendo 2DS XL verschijnt Miitopia ook voor de handheld van Nintendo. In de game besturen spelers hun eigen Mii-personages in Miitopia, een rpg met life simulator-elementen. Het koninkrijk van Miitopia wordt geteisterd door een kwaadaardige heerser die gezichten van burgers loopt te stelen. Aan de speler is het dus de taak om deze heerser om zeep te helpen en de blije gezichten van de burgers weer terug te brengen. De game heeft een gezonde dosis humor en de gameplay is erg laagdrempelig, waardoor zelfs de luie gamers de game makkelijk kunnen oppakken.

Hey! Pikmin - Nintendo 3DS

Niet alleen Miitopia, maar ook Hey! Pikmin maakt zijn intrede op 28 juli op de 2DS. Voor het eerst in de serie krijgen we geen strategiegame voor onze kiezen, maar een side-scroller, waarin Captain Olimar Pikmin verzamelt om grondstoffen te verzamelen om zijn ruimteschip weer op te lappen. Net als Miitopia is Hey! Pikmin simpel qua opzet en makkelijk om in te komen. De game bevat puzzels en verschillende hindernissen die Captain Olimar samen met zijn plantwezentjes moet overkomen. Hey! Pikmin wordt een vermakelijk tussendoortje voordat het najaarsgeweld van start gaat.

Ook verschijnen: Fable Fortune (11 juli, Xbox One, pc), Yonder: The Cloud Catcher Chronicles (juli 18, PS4), Layton's Mystery Journey: Katrielle and the Millionaires Conspiracy (20 juli, iOS en Android), Fate/Extella: The Umbral Star (25 juli, Switch), Danganronpa Another Episode: Ultra Despair Girls (27, juli, pc) en Dr. Kawashima's Devilish Braintraining (28 juli, 3DS).

Dit artikel delen:

Lees meer

Uitgever van Cities: Skylines koopt Nederlandse Overlord-ontwikkelaar Crash Bandicoot op PS4 vergeleken met origineel
6

Reacties op: De gamereleases van juli

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • ULTRA9000

  • 30 juni 2017 12:53
  Lekker bezig Jacco! Ik weet dat het beheurlijk lastig is al die Final Fantasy delen maar je gebruikt een foto van FFXIV, niet FFXII… ;-)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • XtraLinkUK

  • 30 juni 2017 16:18
  Twijfel een beetje over de remake van FFXII. Hopelijk geven jullie wat meer duidelijkheid komende maand.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • coola

  • 30 juni 2017 17:18
  Final Fantasy XII: The Zodiac Age dropt dinsdag in m'n brievenbus.

  Het blijft toch wel de op 3 na best FF game ( VIII, X en XV staan respectievelijk op 1, 2 en 3)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Sander999

  • 1 juli 2017 08:14
  @coola
  Wat!? Geen deel 7 in je top 3? Blasphemy!

  Mijn top 3 zou deel 7, 6 en 14 zijn. Denk ik…moeilijk kiezen :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • coola

  • 1 juli 2017 11:41
  @sander999

  Die staat op 6.

  De online only games zullen bij mij overigens nooit in de lijst komen te staan, ik vind het geen echte FF games omdat voor mij een echte FF game een singleplayer ervaring moet zijn.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • Sander999

  • 1 juli 2017 12:21
  @coola
  Ik snap je punt maar het verhaal en de ervaring van FFXIV zijn zo goed dat menig Final Fantasy daar niet aan kan tippen. Weet niet of je het al gespeeld hebt, maar je zou het echt eens moeten proberen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.