Special
Top 25 van 2021

De 25 beste games van 2021

Een slecht jaar met goede games

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
2021 was een moeilijk jaar. Voor jou en voor ons, maar ook voor de game-industrie. Veel grote games werden uitgesteld. Toch was er genoeg te spelen, van AAA-verrassingen tot kleine games die we voor altijd zullen koesteren. Reden genoeg om terug te blikken. Met gepaste trots presenteren wij de 25 beste games van 2021 volgens Gamer.nl.

Fijne kerst! Eerst even de huishoudelijke mededelingen: deze lijst is niet gebaseerd op bestaande recensies en cijfers op Gamer.nl. De Top 25 is tot stand gekomen na overleg onder de Gamer.nl-redactie. Dat is inmiddels traditie.

Met overleg bedoelen we totale chaos in een chatkanaal, waar ook dit jaar urenlang werd geschreeuwd, allianties werden opgebouwd, goede punten werden genegeerd en persoonlijke voorkeuren systematisch werden verward met feiten. Het hoort er allemaal bij.

Dan de regels: alle games in de lijst moeten dit jaar zijn uitgekomen. Een early access-titel telt niet. In de lijst tref je geen remasters aan. Heruitgaves, of gedeeltelijke heruitgaves zoals Super Mario 3D World, tellen ook niet. Games die in de tweede helft van december zijn uitgekomen deden niet mee tijdens het overleg; de lijst was toen al samengesteld.

Dat was ‘m, veel leesplezier! Oh, en houd het beschaafd in de reacties hieronder. We zijn allemaal maar mensen, of belangrijker nog: gamers. 

25. Boomerang X

Ontwikkelaar: Dang! | Platforms: pc, Nintendo Switch

Boomerang X wordt op internet graag vergeleken met de ‘boomer-shooters’ van weleer. Natuurlijk is het geen schande om in één adem met Quake en Doom te worden genoemd, maar dat zijn wel pure shooters. In Boomerang X is het schieten maar een klein onderdeel van de uitgebreide actie-puzzel.

Dat komt allemaal door dat geweldige wapen: de boemerang. Iedere keer als je je boemerang gooit, kun je ernaartoe teleporteren. Je hoeft eigenlijk nooit de grond te raken. Terwijl je vliegt, schiet je al zwevend in slow-motion verschillende soorten vijanden naar de gallemiezen in kleine maar complexe arena’s. Die gameplaylus is onophoudelijk. Gooien, vliegen, teleporteren - en dat maal oneindig. Ademhalen doe je maar een andere keer.

Die flow in Boomerang X is bevredigender dan we kunnen uitleggen. Je rijgt kills aan elkaar als een soort opgevoerde John Wick, maar dan met vleugels en een teleporterende boemerang. En zonder Keanu Reeves. Of zo. Hé, metaforen zijn moeilijk, laat ons met rust!

Lees de review van Boomerang X.

Boomerang X

24. The Forgotten City

Ontwikkelaar: Modern Storyteller | Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

The Forgotten City is zeker niet de enige game met een time loop in deze lijst. Dat deze game lager staat dan die ‘genregenoten’ komt misschien ook omdat zij door meer redacteuren gespeeld zijn. Maar misschien heeft het ook wel een beetje maken met het uiterlijk van The Forgotten City. De game heeft een Skyrim-verleden, wat je met name terugziet in de houterige animaties. Maar goed, boeit dat als The Forgotten uiteindelijk een stad is om nooit meer te vergeten?

Wat ons betreft niet. Het mysterie dat je verkent voorbij de ingang van een eeuwenoude tempel is continu intrigerend. Van begin tot eind heeft The Forgotten City je wat te vertellen. Des te meer filosofische en religieuze lagen het verhaal blootlegt, des te beter het schrijfwerk wordt. Daarbij valt de gameplay in iedere nieuwe time loop nauwelijks in herhaling. Dat kun je niet van alle andere tijdlusgames in deze lijst zeggen. Wat ons betreft verdient The Forgotten City veel meer aandacht dan-ie gekregen heeft.

Lees hier de review van The Forgotten City.

The Forgotten City

23. Shin Megami Tensei 5

Ontwikkelaar: Atlus | Platform: Nintendo Switch

Als je dit leest, denk je een van deze twee dingen: a) nooit van gehoord, of b) ばかやろう,くそ, walgelijk dat deze game zo laag staat. Shin Megami Tensei is wellicht niet bij het grote publiek bekend, maar er is een reden dat deze verzameling meedogenloze games een bijna religieuze achterban heeft. Deze oogstrelende Japanse rpg omarmt alles wat het genre zo goed maakt. Neem het verhaal, waarin je als scholier een goddelijke status moet bereiken nadat je plots wakker wordt in een post-apocalyptische wereld. Zo herkenbaar.

Dat klusje vergt overigens heel veel van jou als speler, aangezien de game je constant uitdaagt met een uitgebreid en diepgaand vechtsysteem. Dat vechten gebeurt om beurten, en dat is maar goed ook, want je gaat garant de tijd nodig hebben om je volgende zet te bepalen. Shin Megami Tensei 5 is behoorlijk hardcore en in veel opzichten een typische en misschien veilige jrpg, maar we hadden het niet anders gewild.

Shin Megami Tensei 5

22. Lost Judgment

Ontwikkelaar: Sega | Platforms: PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

We doen niet aan losse awards bij Gamer.nl, maar als we dat wel zouden doen, dan wint Lost Judgment zonder twijfel de ‘coolste jassen’-award. En dat is niet het enige dat deze game gemeen heeft met de geprezen Yakuza-reeks. De stad, de flow van de actie, de sfeer, de fonts en natuurlijk de makers: Lost Judgment is opnieuw een Yakuza-game zonder een Yakuza-game te zijn.

In de praktijk is Lost Judgment natuurlijk louter het vervolg op Judgment. Net als in die voorganger zoek je in Lost Judgment het randje op van wat een detective wel en niet mag doen om de waarheid boven water te halen. Het schrijfwerk is van topkwaliteit. Nieuwe en oude personages ga je vanzelf in je hart sluiten, dan wel uitkotsen in ongenoegen. Lost Judgment is niet de beste Yakuza-game ooit gemaakt, maar ontwikkelaar Ryu Ga Gotoku Studio heeft wederom een verhaal geschreven dat een plekje in deze lijst meer dan waard is.

Lees hier de review van Lost Judgment.

Lost Judgment

21. Guilty Gear Strive

Ontwikkelaar: Arc System Works | Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5

De meeste tweedimensionale vechtspellen verdwijnen gauw van het strijdtoneel. Dit jaar was er een uitzondering: Guilty Gear Strive. Wie een beetje bekend is met eerdere delen in de serie snapt hoe opvallend dat is. Guilty Gear staat bekend om zijn onvergeeflijke diepgang en kleine maar felle achterban. Dat Strive toch in onze eindejaarslijst opduikt is makkelijk te verklaren. Het spel behoudt de kern van zijn voorgangers, maar het vechten is juist toegankelijker dan ooit.

Nieuwkomers kunnen direct aan de slag met de overzichtelijke besturing en worden aangetrokken door de waanzinnige presentatie. Imponeren met gelikte animaties en spectaculaire visuele vormgeving kun je wel aan Arc System Works overlaten. Tegelijkertijd zullen liefhebbers van het eerste uur zich verliezen in de competitieve sensatie en overvloed aan tactische mogelijkheden. Guilty Gear Strive is in dat opzicht het beste deel in de serie tot nu toe.

Lees hier de review van Guilty Gear Strive.

Guilty Gear Strive

20. Hitman 3

Ontwikkelaar: IO Interactive | Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch (cloud), Xbox One, Xbox Series X/S

We geloven niet in wonderen, maar het grootste wonder in deze lijst is dat we nog steeds geen genoeg hebben van deze Hitman-reboot. Het is bijzonder hoe ontwikkelaar IO Interactive al bijna zes jaar lang onze creativiteit weet te prikkelen. De opdrachten kunnen ons eerlijk gezegd niet gek genoeg zijn. Of we Agent 47 willen verkleden als een hofnar omdat hij een kasteelheer moet omleggen met een exploderende golfbal? Kom maar door.

IO Interactive moet oppassen dat de Hitman-reeks niet verzandt in het welbekende. Hitman 3 lijkt wel heel erg op de andere twee delen. Aan de andere kant: het verhaal is opnieuw beter dan het zou moeten zijn en de maps om in te moorden lijken met ieder deel beter te worden. Wat ons betreft is Hitman 3 een mooie game om deze reboot-reeks (tijdelijk) mee af te sluiten. Dan kan IO Interactive zich ondertussen op iets andere focussen. Een James Bond-game bijvoorbeeld.

Lees hier de review van Hitman 3.

Hitman 3

19. Age of Empires 4

Ontwikkelaar: Relic Entertainment, World's Edge | Platform: pc

Age of Empires 4 noemen wij intern ‘een typische Gamer.nl-game’. Zo schrijver, zo lezer, hopen we dan maar. Age of Empires 4 wordt op de redactie in elk geval gezien als een van de leukste rts-games in jaren. Toegankelijk maar diepgaand, zowel online als offline. Oude tijden doen in de gloed van onze monitor herleven. Natuurlijk speelt ook mee dat dit vierde deel even op zich liet wachten. De vele remasters tellen we allicht niet mee.

Het is knap hoe divers de missies in de hoofdmodus zijn. Je krijgt continu nieuwe scenario’s op je afgevuurd, vaak vergezeld van prachtig geschoten documentaires en een overdaad aan achtergrondinformatie. Dit vierde Age of Empires-deel nodigt bovendien zelfs beginnende spelers uit om naar hartenlust te experimenteren met nieuwe tactieken en eenheden. Age of Empires 4 is de geslaagde terugkeer van een serie die we bijna alweer vergeten waren. Gelukkig hoefde het niet zover te komen.

Lees hier de review van Age of Empires 4.

Age of Empires 4
Age of Empires 4

18. Loop Hero

Ontwikkelaar: Four Quarters | Platforms: pc, Nintendo Switch

In Loop Hero loop je de hele tijd rondjes. Elk rondje is anders. Dat klinkt misschien niet leuk, maar het blijkt uiterst vermakelijk. Dat komt door een heleboel dingen, want als Loop Hero één ding is, dan is wel het een heleboel dingen. Een deck builder, een tijdlusgame, een rpg, een idle-game, een tower defense-game, een roguelite - en dan sluiten we niet uit dat we nog een stuk of vijf genres zijn vergeten.

Het gevaar van de som der delen ligt bij games als Loop Hero op de loer, maar het resultaat is juist naadloze symbiose. Loop Hero is door zijn vele gezichten bijna onmogelijk om weg te leggen. Aan de hand van de geweldige muziek en stijl triggert het spel continu allerlei synapsen in je brein. De game heeft wat moeite om alle spelsystemen goed uit te leggen, maar na een uurtje spelen vraag je je vooral af waarom dat uurtje opeens vier uur is geworden. Wacht, de wekker gaat!? Loop voltooid.

Lees hier de review van Loop Hero.

loop hero
loop hero

17. Unpacking

Ontwikkelaar: Witch Beam | Platforms: pc, Nintendo Switch, Xbox One

Wat is er leuk aan verhuizen? Er is niets leuks aan verhuizen. Maar verhuizen vertelt wel vaak een verhaal. Mislukte relaties, nieuw werk. Verhuizen laat een trend of wending zien in iemands leven. Dat je daar een goede game van kunt maken die ook nog eens heel fijn speelt, bewijst Unpacking. Dit spel vertelt iemands verhaal terwijl je diens spulletjes uitpakt. Maar in tegenstelling tot verhuizen is Unpacking wél leuk om te doen.

Je doorspit in ieder level doos na doos, op zoek naar spulletjes om de ruimte mee in te richten of kleren om in de kast te hangen. In de praktijk doorspit je iemands leven. De game laat je vrij om daar alle tijd voor te nemen. Je moet een eigen conclusie trekken over wat en waarom je aan het uitpakken bent. Het is die therapeutische gameplay die Unpacking uniek maakt, naast de fijne visuele stijl en het indrukwekkende geluidsdesign.

Unpacking is met geen andere game te vergelijken. Het is eerder als een luie, regenachtige zondag, of een warme kop chocolademelk voor de openhaard. '

Lees hier de review van Unpacking.

16. Hell Let Loose

Ontwikkelaar: Black Matter | Platforms: pc, PlayStation 5, Xbox Series X/S

Verhuizen is niet leuk, maar we kunnen wel iets ergers bedenken. Hell Let Loose is een multiplayer first person shooter in de Tweede Wereldoorlog. Het spel laat vooral zien dat oorlog ontzettend zwaar is. Hell Let Loose is soms minutenlang overleggen met je officier, over hoe jullie een straat van een Frans kerkdorpje gaan innemen. Hell Let Loose is óók minutenlang met je neus in de modder liggen in een sloot, terwijl een machinegeweernest in de verte jou en je teamgenoten onophoudelijk onder druk zet.

Hell Let Loose is alles wat Call of Duty niet is, gegoten in prachtige maps met verschrikkelijk goede geluidseffecten. Mede door die audiovisuele ellende is het spel oprecht intens en vermoeiend. Niet eerder bracht een multiplayergame de druk aan de frontlinie en de tactische complexiteit van oorlog zo goed in beeld als Hell Let Loose. Communiceren met je teamgenoten is van levensbelang, want een kogel of tien en je hele team is het haasje. Je moet het maar leuk vinden. Dat vinden we.

Hell Let Loose
Hell Let Loose

15. Tales of Arise

Ontwikkelaar: Bandai Namco | Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S

Weer een Japanse rpg? Ook wij hadden ‘t niet verwacht, maar 2021 telde opmerkelijk veel goede jrpg's. Tales of Arise, het zoveelste vervolg in de welbekende Tales of-serie, is met een vijftiende plek fakkeldrager. Dat komt door het onderhoudende en strategische gevechtssysteem, maar vanzelfsprekend ook door de weelderige wereld en de talloze complexe, maar geliefde personages.

Tales of Arise durft te experimenteren, al leunt het spel uiteindelijk net als Shin Megami Tensei 5 op de welbekende jrpg-fundering. Daar liggen nog kansen, maar dat is eigenlijk alles wat wij te klagen hebben over Tales of Arise. Deze exceptionele rpg laat over de gehele breedte zien wat dit soms vastgeroeste genre in huis heeft, terwijl het de deur tegelijkertijd wagenwijd openzet voor nieuwkomers.

Lees hier de review van Tales of Arise.

Tales of Arise

14. Death’s Door

Ontwikkelaar: Acid Nerve | Platforms: pc, PlayStation 4, PlayStation 5, Nintendo Switch, Xbox One, Xbox Series X/S

Over deuren gesproken. In Death’s Door speel je een kraai van een bureaucratisch kantoor in het hiernamaals, terwijl je zielen oogst in de echte wereld. Dat klinkt ongewoon, zelfs vergeleken met jrpg’s, maar zielen oogsten is juist aan de orde van de dag in Death’s Door. Het gebeurt meestal net na de presentatie van de dagcijfers, maar nog voor de klok vijf slaat.

Uniek is het concept zeker, een kraaienconcern dat als De Dood fungeert. Je zou bijna vergeten dat deze game in de kern gewoon een kloon van Zelda is. Maar wát voor één. Met z’n mooie spelwereld, indrukwekkende eindbaasgevechten, verrassende setting, vloeiende actie en prachtige soundtrack is Death’s Door een van onze favoriete indiegames van het jaar. Dat belonen we graag met de liefde waarmee deze game overduidelijk is gemaakt.

Lees hier de review van Death's Door.

Death's Door
Death's Door

13. Monster Hunter Rise

Ontwikkelaar: Capcom | Platform: Nintendo Switch

Ondanks de hoge leercurve is dit de meest toegankelijke Monster Hunter-game tot dusver, waar fans van zowel pure actie als diepe rpg-upgradesystemen voldoening uit halen. De Wirebug zorgt voor meer bewegingsvrijheid dan ooit en minder lange wachttijden tussen gevechten. Heel af en toe zie je de Switch worstelen met al het grafische geweld, maar nooit zit de techniek in de weg van een uitermate diepe en bevredigende game die zowel alleen als met vrienden de moeite waard is.

Althans, daar gaan we dan maar van uit. Eerlijk gezegd is bovenstaande woord voor woord wat redacteur Harry heeft geschreven in de conclusie van zijn recensie. Bijna niemand van de redactie heeft verder genoeg verstand van Monster Hunter om het beter te kunnen verwoorden. Discussie is zinloos. De enige messen die hier werden geslepen zijn die in de game.

Lees hier de review van Monster Hunter Rise.

monster hunter rise

Inhoudsopgave

 1. Inleiding
 2. De nummers 12 tot en met 1

Dit artikel delen:

Lees meer

Myth of Empires-studio wil game terug op Steam krijgen via rechtszaak Hoogtepunten: Breath of The Wild 2 & Assassin's Creed-concerten
29

Reacties op: De 25 beste games van 2021

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  sandervs

  • 25 december 2021 10:43
  4 van de top 5 games op gamepass!! Love die dienst. Trouwens ook erg blij met de PS plus collection omdat ik geen PS4 had.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quintex

  • 25 december 2021 11:43
  Fijn dat Psychonauts 2 de liefde hier krijgt die deze game echt verdient. Wel verbaasd over Halo Infinite op 1. Prima game hoor, vooral de feel, maar het (vooral eentonige) level design en verhaal laat veel te wensen over. Hoe dan ook, toffe lijst! Fijne feestdagen allemaal.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 25 december 2021 11:47
  Het een slecht jaar noemen is voor mij persoonlijk een understatement van jewelste. Heb dit jaar amper nieuwe games gespeeld. Waren ook weinig nieuwe games waar ik zin in had, ondanks er toch interessante titels zijn uitgebracht dit jaar.

  Misschien dat als ik goed in mijn geheugen ga graven dat ik nog wel een top 5 kan creeren dus misschien dat ik daar nog op terug kom.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Bart81

  • 25 december 2021 12:35
  @coola
  Misschien eens een Xbox kopen met Game Pass. :P

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 25 december 2021 12:40
  @Bart81

  Heb gamepass voor m'n pc. Maar het wel of niet hebben van de gamepass is echt niet de reden waarom ik amper nieuwe games in 2021 heb gespeeld.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  NrFive

  • 25 december 2021 13:50
  2021 was voor mij (qua games dan) met name backlog verder afgaan.

  Er zitten in deze lijst nog wel een paar games die ik zeker wil spelen (Deathloop, Forza of Guardians), maar geen haast hierbij. Halen we wel een keer als de prijs verder zakt en de backlog wat leger is :)

  Ennuh fijne Kerst iedereen!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DasScar

  • 25 december 2021 14:34
  Dit was, mede door de eindsprint, het jaar van Game Pass. Halo Infinite en Forza Horizon 5 hebben er al toe geleid dat de laatste twee weken drie vrienden een Xbox met Game Pass abonnement hebben genomen.

  Voor mij is It Takes Two de winnaar. Zo creatief en indrukwekkend.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 25 december 2021 19:10
  @DasScar ja vrienden van mij die niet veel gamen maar af en toe een potje fifa of ufc of een shooter willen spelen hebben een series s gekocht en zijn verkocht er aan gamepass en xbox nu.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baukereg

  • 25 december 2021 18:06
  Het was een fantastisch gamejaar. Jullie hebben gewoon de verkeerde games gespeeld. :)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  hulstpower

  • 25 december 2021 19:11
  Psychonauts 2 was voor mij game of the year, heb echt genoten van de game. Op ps was ratchet and clank de game voor mij zo prachtig en leuk verhaal.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Improv

  • 25 december 2021 21:46
  Mooie lijst. Psychonauts 2 <3

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 26 december 2021 04:08
  Goede lijst vind alleen dat Ratchet veel te laag staat dit is misschien wel de meest next gen game die is uitgekomen. Ik plaats hem in ieder geval boven horizon 5, omdat het eigenlijk geen nieuwe game is maar gewoon 4 in een Mexicaans jasje.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  sandervs

  • 26 december 2021 16:00
  @Roy36NL hij is waanzinnig mooi en de wapens zijn tof maar wel een beetje een kinder game, die stemmen zijn echt fucking irritant

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 26 december 2021 16:49
  @sandervs ook in het Engels ? Ik speel namelijk nooit in het Nederlands

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  sandervs

  • 26 december 2021 22:57
  @Roy36NL haha ja ik speel hem met mijn zoontje en dus in het Nederlands, zal idd wel erger zijn dan

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 27 december 2021 00:04
  @sandervs hahah ja dan is het inderdaad tenenkrommend.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mr.Happy

  • 27 december 2021 18:17
  @Roy36NL en Ratchet & Clank is ondertussen ook al deeltje 17 maar nu kan je lineair riften. Boeiend hoor. Zo makkelijk om jouw mening even om te draaien.

  Beiden zijn gewoon steengoeie games en verdienen een top 25 notering, de rest is persoonlijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 27 december 2021 19:01
  @Mr.Happy het gaat meer om dat je super snel tussen dimensie kan schakelen en er dus volop de next gen elementen worden benut. Of dat in deeltje 17 gebeurd is niet zo van belang. Het voelt als een andere game. Iets wat bij forza toch echt veel minder is omdat ik lees dat zelfs fans van dit genre niet het gevoel hebben een totaal nieuwe game te spelen tel daar bij op het hele woke sausje en dat je bij iedere scheet een beloning krijgt. Vind ik hem persoonlijk minder dan Ratchet

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Mr.Happy

  • 28 december 2021 01:05
  @Roy36NL De ontwikkelaars van de LEGO games hebben enkele maanden geleden al aangetoond hoe ze dit zelf deden in hun eigen games zonder SSD.
  Insomniac zal het riften in dit geval dan wel gedaan hebben via de SSD, maar het werd recent dus aangetoond dat de SSD geen noodzaak was om dit na te bootsen, en dus ook dat Insomniac niet de eerste was om dit soort game mechanic te gebruiken. Wat mij betreft doet dat op zich niets af van het feit dat het gewoon een toffe R&C game is, maar dat neemt tegelijk niet weg dat het stilaan ook een behoorlijk uitgemolken reeks wordt.
  Daar bovenop is FH5 nog een cross gen spel dat ook op last gen moest draaien dus een gebrek aan "next gen elementen" is in het geval van FH5 een logische keuze.

  FH5 is gewoon een logisch vervolg op FH4, duh. Hoeveel kan je nog aanpassen of toevoegen aan die racer zonder dat het TE gek en/of volledig iets anders wordt? FH4 heeft de lat zo danig hoog gelegd dat er nog weinig meer kan gedaan worden dan fine-tunen aan graphics en gameplay. Iets waar ze blijkbaar wel in gelukt zijn, want fans zijn het er ook over eens dat er verbeteringen op gebied van geluid en besturing werden gemaakt tegenover FH4.
  De volgende jump zal je waarschijnlijk pas behoorlijk kunnen zien wanneer ze enkel op current gen gaan werken.
  Ondertussen word FH5, ondanks al wat je dat game wil verwijten, wel door een groot deel van de wereld bekeken als de nieuwe benchmark op gebied van open world racing.

  Geen probleem met kritiek op zich, een deel ervan is terecht, maar ga je die "same energy" ook aanhouden wanneer Gran Turismo 7 en God of War Ragnarok uitkomen als je het al niet met R&C doet? :-D

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Roy36NL

  • 28 december 2021 01:36
  @Mr.Happy bij Lego games wordt het heel anders gebruikt dan bij R&C en ook zijn de textures daar vele malen lager dit maakt dat het ook niet op een ps4 te spelen is de Lego games echter wel.

  Over fh5 waren veel fans toch echt teleurgesteld dat er te weinig vernieuwing was ik heb het ook maar gelezen ik hou niet van race spellen dus ik zal het nooit langer dan 10 min spelen. Ik zal Gran turismo Daarom ook niet spelen. De Fans die fh5 zo geweldig vinden zijn meer mensen die blij waren dat er eindelijk iets nieuws en noemenswaardig op de gamepass kwam

  God of War speel je echter meer voor het verhaal en daarom kijk ik enorm uit naar deel 2 het zal qua graphics niet heel veel verschillen van deel 1, maar die game was al mooi op zich. Ik kan nu ook wel met een smiley eindigen, maar ik ben niet zo vol van mezelf

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.