Special
Nintendo Switch

Alles wat je moet weten over Nintendo Switch Online

Online service is nu beschikbaar

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Om 5 uur vanochtend lanceerde Nintendo Switch Online in Nederland. Hieronder vind je een overzicht van alle belangrijke aspecten van deze nieuwe dienst. Op die manier ben je goed voorbereid voordat je aan de slag gaat met Nintendo Switch Online.

Wat is Nintendo Switch Online?

Nintendo Switch Online is een abonnementsdienst waar Nintendo Switch-bezitters maandelijks een bedrag betalen om toegang te krijgen tot verschillende functies op de hybride console, waaronder online gamen.

Nintendo Switch

Welke functies zijn inbegrepen in de dienst?

Nintendo Switch Online bevat in totaal vijf functies.

Online spelen

Met Nintendo Switch Online kunnen spelers in verschillende games online met en tegen elkaar spelen. Voor sommige games, zoals Fortnite, is het niet noodzakelijk om een abonnement af te sluiten om online te kunnen spelen. Over het algemeen is echter een abonnement benodigd voor de multiplayer-modi van games.

NES-games

Met een abonnement krijgen spelers toegang tot 20 NES-games. Elke maand worden nieuwe NES-games toegevoegd aan de collectie. Enkele van deze games kunnen naast offline ook online gespeeld worden. Spelers moeten na zeven dagen offline spelen verbinding maken met het internet.

Cloud-opslag

Met Nintendo Switch Online worden opgeslagen gegevens van games automatisch in de cloud bewaard. Op die manier gaan de gegevens niet verloren indien de console beschadigd raakt. Houd goed in de gaten welke games dit ondersteunen, want dit verschilt per titel.

Smartphone-app

Nintendo Switch Online kan ook verbinding maken met de Nintendo Switch Online-app. In deze app kunnen spelers met elkaar voice-chatten tijdens het spelen. Daarnaast krijgt de speler ook toegang tot uitgebreidere in-game-statistieken bij games, zoals Splatoon 2.

Exclusieve aanbiedingen

Leden van Nintendo Switch Online krijgen toegang tot exclusieve aanbiedingen. Zo is alleen voor leden een speciale set aan NES-controllers beschikbaar die te gebruiken zijn voor NES-games op de Switch.

NES

Hoeveel kost het?

Leden van Nintendo Switch Online kunnen kiezen uit verschillende opties bij het afsluiten van een abonnement. Zo kunnen spelers kiezen voor een individueel lidmaatschap van één maand voor de prijs van 3,99 euro. Bij een lidmaatschap van 3 maanden betaalt de speler 7,99 euro en voor 12 maanden 19,99 euro.

Leden hebben ook de keuze om te kiezen voor een speciaal familielidmaatschap. Met een familielidmaatschap kunnen maximaal acht accounts toegang krijgen tot de functies van Nintendo Switch Online. Dit lidmaatschap geldt voor 12 maanden en kost 34,99 euro.

eShop

Hoe sluit ik een abonnement af?

Voordat leden een abonnement kunnen afsluiten moet de nieuwe update 6.0.0 worden geïnstalleerd op de Switch-console. Daarna kunnen leden op de Nintendo eShop de titel 'Nintendo Entertainment System - Nintendo Switch Online' downloaden. Wanneer de download voltooid is, klik dan op de titel. Vervolgens komt er een bericht in beeld te staan dat vermeldt dat een abonnement vereist is om de applicatie te gebruiken. In dit geval klik je op de verwijzing van de Nintendo eShop.

Eenmaal op de eShop is er ook de keuze om een gratis proefabonnement af te sluiten, waarna direct een betaald abonnement moet worden geselecteerd en betaald moet worden. Als de betaalgegevens zijn ingevuld ontvangt de speler een aankoopbevestiging met daarin de datum wanneer het gratis proefabonnement afloopt. Daarna wordt direct toegang verleend tot de functies van Nintendo Switch Online.

Naast echt geld kan er ook voor een abonnement betaald worden via zogenoemde My Nintendo Gold Points. Spelers krijgen deze Nintendo Gold Points bij het aanschaffen van een digitale of fysieke game. Met deze punten kunnen weer andere games gekocht worden en dus nu ook een Nintendo Switch Online-abonnement in de eShop. Zo krijgen spelers bij het aanschaffen van een game ter waarde van 60 euro 300 Gold Points. 100 Gold Points wordt omgerekend naar 1 euro korting.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nintendo onthult Go Parks voor Pokémon: Let's Go Pikachu en Eevee Sega Mega Drive Mini uitgesteld tot 2019
9

Reacties op: Alles wat je moet weten over Nintendo Switch Online

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  warcryptic

  • 19 september 2018 16:12
  Ik blijf het algehele aanbod van deze Nintendo Switch online service slecht.

  Waar zijn de internet browse services, netflix en youtube. Dit zijn al 3 voorbeelden van services die dit pakket al heel wat interessanter zou maken voor mensen die niet per se online gamen.

  Cloud-service: Handig maar niet ideaal ingericht binnen Nintendo.
  NES-Games: Alleen nog maar interessant voor een handjevol mensen die deze spellen nog niet ervaren hebben.
  Exclusieve aanbiedingen: Dit als service / selling point zegt al genoeg over het gebrekkige aanbod van de service.
  Smartphone app: Was al voor de service, dit hadden ze nu wel in de Switch geimplementeerd moeten hebben.

  Wat blijft over op dit moment van de service: Wil je online gamen (behalve fortnite), dan haal deze service.

  Conclusie: Karig, veel te karig.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • TheBigN93

  • 19 september 2018 16:46
  Had echt verwacht dat Netflix op de Switch zou komen. Een browser kan me werkelijk niks schelen want wat moet je daarmee (op de ps4 ook nog nooit gebruikt), maar netflix is wel leuk en handig om te hebben. €20,- per jaar is natuurlijk niet veel vergeleken met €60,-, maar het is wel heel karig wat je er voor krijgt vooralsnog. Die NES games kunnen mij ook niet echt boeien..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quintex

  • 19 september 2018 21:38
  @TheBigN93 Netflix op de Switch ligt aan Netflix zelf, niet aan Nintendo.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Ruygy

  • 19 september 2018 19:23
  Net even online geweest met het proefabbonement en meteen weer opgezegd.
  Heb echt geen zin om games uit de 80’s te spelen, wat een meuk is dat.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • coolharry

  • 19 september 2018 20:43
  Ook gewoon begin jaren 90 ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • whaha

  • 19 september 2018 23:12
  Het is mij, zelfs na dit artikel, nog niet duidelijk wat de vereiste zijn om een account toe te voegen aan een familie-lidmaatschap. Hoe gaat Nintendo controleren of dat ook echt allemaal familieleden zijn en wat geldt dan als familielid? Of gaan ze net zoals bij Netflix familie-lidmaatschappen helemaal niet controleren om zo meer spelers online te krijgen en tenminste wat geld binnen te krijgen en hopen dat die mensen weer mensen aansteken?

  Ik ken amper mensen die van plan zijn om Nintendo Switch Online te nemen… ik hoop dat dit goed gaat komen voor Nintendo.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Quintex

  • 20 september 2018 10:04
  @whaha Wordt niet gecontroleerd. Er is een admin account die de andere users kan indelen in bepaalde groepen, zoals alleen kind vriendelijke content.
  Vergeet niet dat dit voor Nintendo (direct) extra geld is. Op korte termijn is dat dus geen probleem. De vraag is meer hoe het op lange termijn eruit gaat zien.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Lord Ganon

  • 20 september 2018 20:53
  Ze zullen toch echt met iets beters moeten komen … kansloos dit.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • coolharry

  • 20 september 2018 23:47
  Ik heb super mario bros 3 nog eens gespeeld, maar daar ben je toch binnen 2 uurtjes weer doorheen. Deze week deel 1 en zelda misschien ook nog eens spelen. Maar dit geeft geen enkele toegevoegde waarde voor een abonnement, das me nu wel duidelijk ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.