Special

Alles over het vijfde seizoen van Rainbow Six Siege

Shadow Legacy

Geschreven door Cody van den Bogert op
Rainbow Six Siege is al ruim vijf aar op de markt, en wordt tot op de dag van vandaag uitstekend onderhouden. Nieuwe operators, wapens, skins en bewerkte mappen houden de game levend en interessant. Toch voegt het derde seizoen, Shadow Legacy, wederom iets significants toe aan de tactische shooter: Sam Fisher.

Ubisoft doet echter meer dan enkel een paradepaardje van stal halen. Spelers kunnen binnenkort onder meer hun herhalingen terugkijken, reinforcements delen en het vernieuwde ping-systeem gebruiken.

Sam ‘Zero’ Fisher

Dus wat heeft Sam Fisher, of Zero zoals hij in Siege wordt genoemd, te zoeken in Team Rainbow? De ex-spion is opgetrommeld om het trainingsprogramma van de speciale eenheid te verbeteren. De inmiddels 67-jarige zilveren vos brengt naast een berg ervaring namelijk de nodige gadgets met zich mee.

Zero beschikt over vijf camera’s die hij op elk moment kan afschieten. Deze camera’s bieden spelers de optie om afgezette gebieden van twee kanten te bespieden. Zero kan dus eenvoudig een verdieping verkennen, zonder zijn leven op het spel te zetten. Wat deze gadget helemaal speciaal maakt, is het feit dat er ook een laser kan worden afgeschoten. Deze laser richt niet bijzonder veel schade aan, maar is sterk genoeg om een gewonde spelers om te leggen. Daarnaast kan er vanuit het zicht van Zero’s gadget gepingd worden. Intel kan dus effectief worden doorgespeeld, ook zonder headset.

Splinter Cell-liefhebbers zullen blij zijn om te horen dat Fisher gebruik maakt van een bekend wapen, de SC3000K. Spelers die liever met SMG spelen hebben ook geluk, want Zero kan prima overweg met de MP7. Het nieuwe personage Zero is gratis voor mensen die beschikken over de Year 5 pass, andere spelers kunnen de spion zeven dagen na lancering kopen in de daarvoor bestemde winkel.

Pingen, mikken en stuken

Een tijdje geleden werden spelers gewezen op het feit dat het ping-systeem op de schop zou gaan, nu is het zover. Bij ingang van het vijfde seizoen kan er gebruik worden gemaakt van ping 2.0. Dat houdt in dat spelers voortaan een unieke ping-code krijgen waardoor teamgenoten precies weten wie wat aanwijst. Het aanwijzen zelf wordt een stuk gedetailleerder. Voortaan kunnen alle gadgets apart worden gepingd, er kan dus veel beter worden geanticipeerd op defensieve gadgets en andere vallen.

Ook het verdedigen kent de nodige veranderingen. Zo is er tegenwoordig sprake van een gezamenlijke pot van reinforcements. In totaal beschikt een team over tien versterkingen die door iedereen en overal kunnen worden ingezet. Op deze manier kan een team ervoor kiezen dat één of twee spelers zich hiermee bezighouden, terwijl de rest zich alvast tactisch opstelt. Dan worden er nog nieuwe breach-wapens toegevoegd en wordt de EMP iets minder krachtig. In plaats van het vernietigen van vijandig apparatuur, wordt deze nu tijdelijk uitgeschakeld.

Verder kunnen spelers het vizier van hun wapens aanpassen naar hun persoonlijke voorkeur. Zo kan de kleur en de vorm worden veranderd. Deze veranderingen worden direct op je wapen gezet zodat je het resultaat kan beoordelen voordat je het speelveld in gaat.

Rainbow Six Siege

Vernieuwde map: Chalet

Naast een nieuwe Operator en een fiks aantal verbeteringen, verschijnt er zoals gebruikelijk een vernieuwde map. Deze keer wordt de map Chalet op de schop genomen. Zo zijn er aan de buitenkant van het gebouw een aantal ramen toegevoegd, die ervoor zorgen dat voorheen veilige plekken nu ook onder schot genomen kunnen worden. Er kan bijvoorbeeld niet langer achter de jetski worden gescholen. Ook aan de binnenkant is er wat veranderd. Spelers hebben nu toegang tot een extra trap waarmee het verdedigende team sneller kan roteren naar de moeilijk toegankelijke wijnkelder. Ten slotte is het nu mogelijk om het dak van het Franse skiresort te bestijgen. Ook de uitstraling van de map is net even anders.

De vernieuwde map en het nieuwe personage Zero zijn waarschijnlijk komende week speelbaar op de testservers van Rainbow Six Siege op pc. De volwaardige lancering volgt naar verwachting over drie weken op PlayStation 4, pc en Xbox One.

Dit artikel delen:

Lees meer

#FreeFortnite is waanzinnig cynisch - Gamer.nl Podcast 293 Ingewijde hint mogelijk naar integratie EA Play in Xbox Game Pass
0

Reacties op: Alles over het vijfde seizoen van Rainbow Six Siege

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.