Special
Destiny 2

Tijden, toegang en alle details over de Destiny 2-bèta

Alles wat je moet weten over de bèta van Bungie

Geschreven door Jacco Peek op
Dinsdagavond om 19:00 uur is het zover: dan gaat de Destiny 2-bèta voor selecte gamers van start. Hieronder vind je alles wat je moet weten over de test.

In een notendop is de Destiny 2-bèta een korte test van de game waarin gamers verschillende modi kunnen uitproberen op PlayStation 4 en Xbox One. In dit overzicht staat alle informatie op een rij, waaronder de tijden, inhoud en hoe je toegang krijgt.

Toegang tot de bèta

Diegenen die de game pre-orderen krijgen vanaf dinsdag toegang tot de bèta. Via de mail krijgen spelers een code met negen cijfers, die ze op deze website kunnen verzilveren. Hiervoor is een Bungie-account vereist, waar het benodigde platform aan gekoppeld wordt. Mocht de code na het kiezen van een platform niet verschijnen, dan is deze altijd terug te vinden onder je Bungie-profiel bij 'Codes'.

Bezitters van een code konden de game al vanaf dit weekend preloaden door de code in te voeren op PSN of Xbox Live. De PlayStation 4-versie is 15GB groot en de Xbox One-versie 12,8GB.

Tijden en data

PlayStation 4-bezitters met een code krijgen vanaf dinsdag 18 juli om 19:00 uur toegang, en 24 uur later voor Xbox One-bezitters met een code. Vanaf vrijdag 21 juli 19:00 uur wordt de bèta openbaar voor alle console-bezitters, waarna de test eindigt op maandagochtend 06:00 uur. Het laatste uur opent Bungie de nieuwe sociale ruimte, genaamd The Farm.

Bungie heeft daarnaast aangekondigd dat de pc-versie een aparte bèta-test krijgt in augustus, maar daarover zijn nog geen details bekend.

Inhoud

Homecoming

Spelers kunnen onder andere aan de slag met de eerste campagnemissie Homecoming. Deze missie werd getoond bij de onthulling van Destiny 2 en betreft het eerste level van de game. In de missie slaan de drie Guardians Zavala, Ikora, and Cayde-6 een aanval af van The Red Legion. Onder leiding van slechterik Dominus Ghaul vernietigt het leger de Tower, in een poging The Light van de Guardians te ontnemen.

Inverted Strike

Ook een strike-missie uit de game is speelbaar. Deze coöperatieve missie draait om teams van drie spelers, die middels een uitnodiging in elkaars game kunnen komen. De missie zelf speelt zich af op de nieuwe planeet Nessus, waar ze zich een weg banen door een bouwplaats van de vijandelijke Cabal.

Crucible

In de Crucible zijn nieuwe modi te spelen: Countdown en Control. Countdown is een nieuwe modus, die vergelijkbaar is met Search and Destroy uit andere shooters. Twee teams van vier moeten elkaar uitschakelen, of de bom controleren en af laten gaan. Control is de bekende Capture Domination modus, die ietwat aangepast is in Destiny 2. Zo worden vlaggen niet sneller veroverd wanneer er meerdere spelers in de buurt zijn en zijn punten A en C al veroverd bij aanvang van een match.

De map waarop Control gespeeld wordt is Endless Vale. De map kent vooral Vex-architectuur, het cyborg-ras uit de game, met veel rode vegetatie. Ook is Power Ammo te vinden aan beide zijden van de map. Countdown wordt gespeeld op Midtown, een verlaten deel van de laatste stad op aarde.

Release

De volledige release van Destiny 2 komt uit op 6 september PlayStation 4 en Xbox One. De pc-versie komt uit op 24 oktober.

Lees hier de E3-preview van Gamer.nl.

Dit artikel delen:

Lees meer

PlayerUnknown's Battlegrounds behaalt hoger aantal gelijktijdige spelers dan GTA 5 Insomniac Games heeft slingeren in Spider-Man aangepast sinds E3
5

Reacties op: Tijden, toegang en alle details over de Destiny 2-bèta

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Untitled Player

  • 17 juli 2017 17:08
  Als je Destiny 2 bij een Game Mania pre ordert en minimaal 5 euro aanbetaald krijg je ook een beta key.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Scream2Late

  • 18 juli 2017 05:30
  @vovelic

  Lol beta is net 40 min gameplay
  Ik wacht wel op de full game

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  nicster

  • 17 juli 2017 23:25
  Ik weet niet waarom, maar heb hier gewoon totaal geen interesse in. Mischien te vroeg om weer een game van dit soort op te pakken.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Noctornal

  • 18 juli 2017 01:09
  Laat maar komen!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  JointCh1L

  • 18 juli 2017 08:41
  Bring it on!!

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.