Point and click-adventures zijn schaars en goede point and click-adventures zijn tegenwoordig helemaal een zeldzaam fenomeen. Ontwikkelaar Sproing Entertainment doet een poging met Undercover: Operation Wintersum. Qua originele setting hoef je niets te verwachten, want het spel speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het verhaal gaat dat de Duitsers een heel sterke bom in ontwikkeling hebben die koste wat het kost gestopt moet worden. De professor John Russel wordt door de Britse MI6 gevraagd om naar Duitsland af te reizen om te helpen met het zoeken, identificeren en stoppen van de bom. John ziet het eerst niet zo zitten, maar na wat gepraat over het dienen van het vaderland moet hij toch toegeven. Hij wordt in zijn avontuur geholpen door de spion Peter en de mooie agente Anna.

Undercover is een typische point and click-adventure, en het doet ook niets nieuws om het genre verder te helpen. Je klikt op de plek waar je heen wil lopen en je klikt op objecten om ze op te pakken. Dit betekent dat je moet gaan pixelneuken om elk object kunt vinden. Alle voorwerpen komen vervolgens in een inventory waar je ze met elkaar kunt combineren. Vervolgens moet je door logisch na te denken deze combinaties gebruiken in de omgeving. Tussendoor krijg je nog een aantal puzzels en de gebruikelijke plottwists zijn ook niet afwezig.

Het klinkt allemaal erg bekend, en dat kan kloppen. Negen van de tien games in het genre werkt op deze manier. En hoewel dat niet heel erg is, moet het verhaal en de rest van het spel wel erg origineel en meeslepend zijn om het boeiend te houden. Dit valt bij Undercover erg tegen. Het verhaal is matig, de personages flauw en de voice-acting emotieloos en saai. Grafisch doet het spel erg oud aan, dus ook daar moet je niet teveel van verwachten.