In het bekende Activision O2 extreme sports label komt Neversoft met het vierde deel van de zeer populaire Tony Hawk skateboarding-serie. Nu het vorige exemplaar de eerste was voor de next-generation consoles zoals Xbox, GameCube en de Playstation 2, is het natuurlijk interessant om te weten wat er nu zoal allemaal is veranderd.

Om de trend van het vorige deel te vervolgen is de speelwereld van Tony gevuld met honderden verschillende missies. Deze varieeren van het behalen van een bepaald aantal punten tot het redden van oma's kat uit een boom. En dat je dit laatste niet doet door het skateboard aan de kant te zetten, maar door de meest absurde grinds uit te halen, mag natuurlijk duidelijk zijn.

Naast de verschillende bestaande skaters kan je zelf een personage maken. Zo pas je zelf het postuur aan van het karakter, bepaal je de kleding en zelfs de tatooages. Doordat het aantal objecten zoals brillen, hoeden en outfits flink is verhoogd krijg je een enorme hoeveelheid van mogelijke combinaties.

Qua graphics is er niet bijster veel veranderd, al zijn de omgevingen wel een stuk groter geworden. Mocht je zelf een skatepark willen maken dan is dat ook mogelijk met de verbeterde editor. Het bedieningsgemak hiervan is een stuk omhoog gegaan.