Ah nee he? Toch niet weer een Tomb Raider? Ja hoor, het is weer zo ver: dit is al het tweede deel uit de laatste serie! Toch lijkt het er ditmaal op dat het echt het laatste is, maar goed, dat weten we nooit. Maar hoe kan het dan toch dat er een vervolg komt terwijl miss Croft in het vorige deel overleden is? Zonder Lara geen Tomb Raider natuurlijk! Dus hebben ze het slim aangepakt bij Core Design.

Het lichaam van Lara is namelijk niet teruggevonden. Op een koude, donkere, regenachtige dag wordt er een herdenkingsdienst gehouden voor Lara. Wanneer deze afgelopen is keren Charles Kane, Winston en dominee Dunstan terug naar het landhuis. Daar aangekomen gaan ze voor de open haard zitten met een kop thee en halen ze herinneringen op aan Lara's vroegere avonturen. En die avonturen ga jij weer naspelen. Het gevolg is dan ook dat er niet één duidelijk verhaal in de game zit, maar allemaal korte verhaaltjes.

De eerste herinnering die opgehaald wordt is in Rome waar Lara achter de 'Philosopher's Stone' aan gaat. Larson en Pierre, bekend van het eerste deel van Tomb Raider, achtervolgen haar om deze steen te pakken te krijgen. In de tweede episode ga je op jacht naar de 'Spear of Destiny', Hitler's speeltje. In de derde episode ga je nog verder terug in de tijd, wanneer de 16 jaar oude Lara op de 'Black Isle' in Ierland tegenover demonen komt te staan. De laatste episode speelt zich af in een high-tech, goed beveiligd kantoorgebouw. Hier moet je de 'Iris artifact' te pakken zien te krijgen. Hierbij krijg je de hulp van ene Zip. Deze aanpak is veel beter dan die van Tomb Raider: Last Revelation(laatste onthulling) waarbij je alleen maar in Egypte rond dartelt. Overigens is de laatste episode verreweg het leukst.

Het 'vechten' is nog steeds hetzelfde. Je krijgt weer verschillende wapens tot je beschikking variërend van shotgun tot grappling gun (een touw met aan het uiteinde een haak om zo op moeilijke plaatsen te komen). Het probleem van deze wapens is dat je alleen maar de schietknop in hoeft te houden totdat de tegenstander dood is. En dan weer een verbanddoosje gebruiken en je bent weer helemaal 100%. Je kunt het nauwelijks beter of slechter doen. Overigens is er nu wel een optie om auto-aim uit te schakelen, maar dan moet je met behulp van de 'look' knop eerst een tegenstander kiezen waarna Lara toch nog automatisch op deze tegenstander blijft schieten.