Dat het concept van The Sims zo een enorm succes zou worden had waarschijnlijk niemand bij EA en Maxis durven dromen. Het is dan ook niet vreemd dat men het succes verder uitmelkt met zes expansion packs die iedere keer weer boven in de verkoopcharts eindigen. En voorlopig zijn we dan ook nog niet van de Sims af. We krijgen namelijk sowieso nog The Sims Online en een zesde Expansion Pack. Momenteel probeert EA zijn kapitaal ook nog uit te breiden door het spel naar alle next-generation consoles om te zetten. Maar volgens Maxis gaat het niet om regelrechte ports. Dat was voor ons genoeg reden om de PlayStation2 versie eens nader te onderzoeken. Aanpassingen

Aangezien de muis (gelukkig) nog geen gemeengoed is op de consoles moest de besturing drastisch aangepast worden. Zo kan je je Sims allemaal apart besturen door via de R2 knop ze één voor één langs te gaan. Je kunt nu hun specifieke informatie opvragen via de D-pad en ze opdrachten geven door de cursor naar bepaalde voorwerpen te leiden en de X-knop in te drukken. Via menuutjes kan je nu de juiste acties zoeken.

Het origineel is de drie jaar al weer gepasseerd. Daarom was het voor deze versie zeker nodig om een grafische update uit te voeren. Daarom heeft men dit maal gekozen voor een volledige 3D engine. Met behulp van de rechter analoge stick kan de camera vrij draaien en inzoomen. Daarnaast is het detail van de Sims en hun omgeving enorm toegenomen. De graphics zijn nu scherp en vloeiend.

De missie

Ondanks de beschreven vernieuwingen zijn de principes achter deze PS2 versie gelijk gebleven. Het is nog steeds de bedoeling dat je, je zelf ontworpen, Sim(s) dagelijks begeleidt in hun virtuele leven. Daarbij hoort geld verdienen, het huis schoonhouden, plezier maken, een sociaal leven opbouwen en nog een heel scala aan andere taken. Het is verder ook nog mogelijk om het huis uit te breiden en allerlei nieuwe items aan te schaffen.