Nadat we al konden lezen hoe de Japanners en Amerikanen dachten over de nieuwste telg in de Zelda-serie, is The Legend of Zelda: The Wind Waker eindelijk ook in Nederland verschenen. Is het spel werkelijk zo goed als men ons wil doen geloven? Lees het in de review!

Het is donderdagavond. Verveeld lees ik de sportkatern in de krant, als ineens de telefoon gaat. Zonder me een vin te verroeren komen de woorden: 'Voor jou' uit mijn mond, doelend op m'n zus die zich in dezelfde kamer bevindt. Enigszins verontwaardig pakt ze de telefoon op, om hem enige seconden later weer neer te leggen.

'Ze hebben Zelda voor je', zegt ze op een droge toon. Voorzichtig kijk ik op uit de krant en staar haar enige seconden aan. 'Echt?' is mijn antwoord. Voordat mijn zus wat terug kan zeggen, zit ik al op de fiets en fiets ik, verkeersregels en stoplichten volledig negerend, richting de stad. Eenmaal aangekomen in de gameshop gooi ik snel 60 euro op de toonbank en scheur ik met mijn 'Limited Edition' naar huis. Kamerdeur dicht, TV aan, het feest kan beginnen.

The Wind Waker speelt zich vele jaren na Ocarina of Time af. The Hero of Time (personage dat je in Ocarina of Time speelde) is een heuse legende geworden, evenals de schurk Ganon. Op een bepaald eiland in de Grote Zee is het traditie dat iedereen na het bereiken van een bepaalde leeftijd een pakje krijgt zoals The Hero of Time die ooit had: groen met een puntmuts. Dit om de legende levendig te houden. Ook jij moet daaraan geloven, want je oma heeft persoonlijk een pakje voor je gebreid. Met enige tegenzin trek je het aan, ervan uitgaande dat je het aan het eind van de dag weer met een gerust hart kunt uittrekken. Daarnaast krijg je van je zusje een telescoop, dit omdat je jarig bent. Dan gebeurt er echter iets vreselijks: je zusje wordt ontvoert door een enorme vogel. Moedig als je bent besluit je haar terug te halen, en je zeilt mee met een stel piraten. Na een tijdje merk je echter dat het de grote vogel niet eens zo zeer om je zusje ging, maar dat de hele wereld wordt bedreigd. Nog steeds even moedig besluit je het allemaal eens tot op de bodem uit te zoeken.