Review

The Legend of Zelda: Breath of the Wild – The Master Trials-dlc

Voor als je niet van Hyrule weg kunt blijven

Geschreven door Jacco Stoete op
De eerste van twee uitbreidingen voor The Legend of Zelda: Breath of the Wild is verkrijgbaar en voegt twee flinke uitdagingen toe aan de game. Gamer.nl onderzocht of fans al tot aanschaf over kunnen gaan of beter tot de tweede uitbreiding, The Champions’ Ballad, kunnen wachten.

Nintendo doet iets wat het bedrijf nog nooit eerder gedaan heeft en voegt dit jaar niet één, maar twee dlc-pakketten toe aan een Zelda-game via een seizoenspas. De eerste van deze twee stukken content, The Master Trials, is sinds kort te downloaden en moet spelers die het spel al uitgespeeld hebben reden geven om terug naar Hyrule te keren. Om dit te bereiken voegt Nintendo twee enorme uitdagingen, nieuwe outfits en andere zaken toe aan de game, maar is dit genoeg om nu al 20 euro voor neer te leggen? The Master Trials is immers niet los te koop.

Zelda

A Link to the Past

Wanneer je The Master Trials hebt aangeschaft en je een oude save opstart, vertelt het spel je direct wat er nieuw is. Zo kun je nu dankzij de toevoeging van The Hero’s Journey in de wereldkaart tot maximaal tweehonderd speeluren terug zien waar je bent geweest. Handig voor iedereen die alle verzamelobjecten in Hyrule wilt vinden, maar niet meer dan leuk om een paar keer te bekijken voor de rest van de spelers.

Speciaal voor mensen die graag op zoek gaan naar alle Korok Seeds heeft Nintendo nog iets toegevoegd. Diep in The Lost Woods ligt een speciaal masker verstopt dat begint de trillen wanneer er een zaadje in de buurt is. De Korok Mask, zoals het masker heet, is veruit de handigste toevoeging van alle nieuwe kledingstukken en geeft spelers een duwtje in de juiste richting, zonder het plezier van het zoeken naar een Korok Seed te verpesten. Of je nu alle 900 verborgen zaadjes wil vinden of simpelweg meer ruimte in je inventory vrij wilt spelen, de Korok Mask helpt je hierbij zonder dat het irritant wordt.

Verloren potentie

Waar de Korok Mask uniek is, kan dit helaas niet gezegd worden van alle andere outfits die zijn toegevoegd aan Breath of the Wild. Na het ontvangen van een quest genaamd Misko’s Treasure kunnen spelers op zoek naar verloren outfits. Deze kledingstukken zijn leuk om te zoeken, omdat je alleen wat cryptische hints krijgt en de kisten waarin ze te vinden zijn goed verstopt zitten, maar teleurstellend wanneer je ze aantrekt. Geen van de outfits geeft de speler een nieuwe bonus en doet niets wat oudere uitrusting niet kan. Nintendo had best iets bijzonders kunnen bedenken voor als de speler de legendarische Majora’s Mask opzet. Gelukkig hebben ze Tingle’s Outfit wel één zeer bijzondere eigenschap gegeven. Alle npc’s in Hyrule schrikken namelijk van de belachelijke kleding als je de volledige set draagt.

Zelda

Gaan waar je wil

Een andere toevoeging aan Breath of the Wild is de mobiele teleport-functie. Nadat de speler de Travel Medallion in een van de labyrinten van Hyrule gevonden heeft, kan er één tijdelijke fast-travel locatie aangemaakt worden. Dit is handig omdat het nu mogelijk is om uitstapjes naar bijvoorbeeld een winkel, kookpot of een andere locatie te maken en direct terug te keren, zonder opnieuw vanaf de dichtstbijzijnde Shrine of toren te hoeven lopen. Zo kun je bijvoorbeeld snel naar een grote uitdaging terugkeren, nadat je jezelf voorbereid hebt.

Hoe fijn, handig en soms teleurstellend deze kleinere toevoegingen ook zijn, dit is niet waar de uitbreiding om draait. De dlc richt zich vooral op nieuwe uitdagingen en Nintendo heeft twee manieren gevonden om dit te bewerkstellingen. Master Mode geeft de speler toegang tot een nieuwe savefile, schaalt alle vijanden één niveau omhoog en komt met nog een paar andere kleine verrassingen. Trials of the Sword is ook in de normale modus op een huidige save van het spel toegankelijk en test de speler met een lange reeks aan kamers vol steeds sterker wordende vijanden. Laten we die laatste toevoeging beginnen.

Een eerlijke uitdaging

Trials of the Sword is speelbaar vanaf het moment dat je als Link de Master Sword in handen krijgt. Wanneer je terug naar de steen keert waar je het legendarische zwaard uittrok, krijg je de mogelijkheid het wapen terug te stoppen en een nieuwe uitdaging te starten die vergelijkbaar is met Eventide Island. Op het moment dat je hiervoor kiest, word je zonder je wapens en in je onderbroek in een kamer gegooid en is het aan jou om hier levend uit te komen.

De uitdaging begint simpel genoeg met een paar Bokoblins van het laagste niveau. De moeilijkheidsgraad wordt echter snel opgekrikt en het kost bijzonder veel moeite om alleen al voorbij de tiende kamer te komen. De kracht van Trials of the Sword ligt dan ook niet per se in de uitdaging, maar in de nieuwe manieren waarop je met bepaalde situaties leert om te gaan. Omdat de kamers in een vaste volgorde voorbij komen, krijg je de kans om je speelstijl te verbeteren en te leren van de momenten waar het eerder fout is gegaan. De Trial bestaat uit drie onderdelen die na voltooiing de Master Sword een kleine upgrade geven. Na een checkpoint begin je weer naakt en zonder wapens aan de volgende uitdaging. De weg naar ultieme kracht is lang en lastig, maar de beloning is het meer dan waard.

Zelda

Bijna frustrerend moeilijk

Het voordeel aan Trials of the Sword is dat het je klaarstoomt voor de ultieme uitdaging in Breath of the Wild. Wanneer je aan Master Mode begint word je direct begroet met een bloedrood laadscherm dat net iets te veel doet denken aan het Game Over-scherm in Zelda 2: The Adventures of Link In eerste instantie lijkt de game niet veel veranderd ten opzichte van je allereerste speelsessie, tot je vijanden tegenkomt. Alle Mokoblins, Lizalfos en Lynels die je tegenkomt zijn namelijk één niveau sterker dan je van ze gewend bent. Naast deze krachtigere vijanden zijn er ook specifieke vijanden geplaatst op plekken waar je ze niet verwacht. Op de Great Plateau, het begingebied, kom je bijvoorbeeld al een wezen tegen die onder de pittigste vijanden van de game wordt geschaard. Master Mode zet je direct op het verkeerde been en is voor de meest ervaren spelers daardoor ook zeker uitdagend. Het nadeel is echter wel dat het voor de gemiddelde speler misschien te veel moeite is om het gehele spel op deze manier opnieuw uit te spelen.

Er is namelijk één probleem dat direct uit de normale versie van het spel komt en in deze moeilijkere modus alleen maar irritanter is. Omdat je, zeker in het begin, maar weinig wapens tot je beschikking hebt en alle vijanden sterker zijn en meer leven hebben, kost het vaak minimaal één zwaard, speer of bijl om een vijand neer te krijgen. De duurzaamheid van je wapens speelt een belangrijke rol en je bent dus genoodzaakt creatief met je omgeving om te gaan om genoeg schade te doen en de dood te ontlopen. Om deze hogere moeilijkheidsgraad een beetje in balans te brengen, zweven er overal in de wereld kisten op in de lucht hangende platformen. Deze kisten gaan vaak gepaard met andere vijanden als boogschietende Bokoblins en belonen de speler over het algemeen met een sterk wapen, boog of schild om een bepaalde omgeving iets makkelijker te maken. Wees dus zuinig met je pijlen, want die zijn over het algemeen nodig om toegang tot deze kisten te krijgen.

Zelda

Conclusie

De eerste uitbreiding van The Legend of Zelda: Breath of the Wild is een geslaagde. The Master Trials biedt ieder type speler iets en voegt een flinke dosis uitdaging toe voor de spelers die dat zoeken. Hoewel Master Mode misschien wat te hoog gegrepen is voor veel spelers en daarmee het plezier van de normale modus wegneemt, brengt Trials of the Sword de precieze balans om dat vrije gevoel te behouden. Alle andere toevoegingen zijn leuk om vrij te spelen, maar voegen weinig toe aan de algemene ervaring. The Master Trials is aan te raden voor iedereen die graag terug naar Hyrule keert. Als je nog genoeg andere games te spelen hebt en je jouw geld liever aan iets anders spendeert, is het meer dan prima om te wachten tot de tweede uitbreiding die later dit jaar verschijnt. Het is dan tenslotte ook nog mogelijk om alle content uit The Master Trials te spelen.

The Master Trials-dlc voor Zelda: Breath of the Wild is nu beschikbaar voor Nintendo Switch in Wii U

Dit artikel delen:

Lees meer

Magische sandbox-rpg Citadel komt 26 juli naar Steam Ryan Reynolds krijgt mogelijk hoofdrol in Rainbow Six-film
7

Reacties op: The Legend of Zelda: Breath of the Wild – The Master Trials-dlc

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • RWinV

  • 13 juli 2017 10:09
  Ik vind de dlc alleen geen 20 euro waard. Toch een hoog bedrag voor relatief weinig content.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  cG Koffie

  • 13 juli 2017 10:46
  @rwinv Klopt, dus hopelijk is de tweede dlc zo goed dat het de 20 euro dubbel en dwars waard is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  cG Koffie

  • 13 juli 2017 10:45
  Klopt, dus hopelijk is de tweede dlc zo goed dat het de 20 euro dubbel en dwars waard is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • casualkiller

  • 13 juli 2017 11:10
  Dit soort stuff stoppen sommige developers gratis in hun game bij de laatste patch (Horizon zero dawn bv)

  Ik vind dat Nintendo hier schandalig goed mee weg komt voor 20 euro (jaahaa ik weet van dlc 2 )

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  keepitfrosty

  • 13 juli 2017 14:31
  Meh deze DLC is te karig voor mij om nu al de 20 euro neer te leggen. Ik wacht nog even wat de 2e gaat brengen en beslis dan wel of de season pass de moeite waard is.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  D4rKy28

  • 13 juli 2017 15:19
  Sowieso is het de 20 euro dik waard de master trails is een leuke uitdaging en als je klaar ermee bent, voel je je pas echt de true hero :)
  Kan niet wachten op de story dlc eind dit jaar .

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  DevTrunks

  • 14 juli 2017 11:36
  Ik word er niet warm van. Zo'n trial zat standaard in elke andere 3d Zelda game. En al die cosmetics zijn leuk voor verzamelaars maar voegt weinig toe. Hopelijk biedt dlc 2 meer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.