Het comicbook figuur The Hulk is de meeste mensen welk bekend. Misschien niet vanwege de stripboeken, maar anders wel vanwege de tv-serie welke een decennium geleden nog regelmatig op tv te zien was. Binnenkort zal The Hulk wederom ten tonele verschijnen in de vorm van een bigbudget bioscoopfilm geregisseerd door Ang Lee. En bij een bioscoopfilm gebaseerd op een stripboek hoort natuurlijk een computergame. Hiervoor heeft men een beroep gedaan op Radical Entertainment, met Vivendi Universal Games als uitgever. Of ze er wat van gebakken hebben lees je in deze review.

The Hulk, oftewel Bruce Banner, is een man welke enorm sterk wordt wanneer hij zich ergens over opwindt. Daarnaast wordt zijn huidkleur groen, krijgt hij enorme spierbundels en speciale gammakrachten tot zijn beschikking. Nu wil het ongeluk dat andere mensen misbruik maken van de krachten van The Hulk. Zo heeft zijn collega en leermeester, Professor Crawford, misbruik gemaakt van de gamma krachten en zichzelf ook de sterke eigenschappen van The Hulk verschaft. Tijd voor Burce Banner om hier een stokje voor te steken.

Destroy!

The Hulk is een third person actiegame welke is onderverdeeld in twee speltypen. De meeste levels zal je afwikkelen in de groene huid van The Hulk. Deze levels zitten vol actie en vernielzucht en zijn dan ook een lekkere uitlaatklep. In schril contrast staan de levels waarin we als Bruce Banner aan de slag gaan. Bruce is bij lange na niet zo sterk als The Hulk en moet het dan ook hebben van ongezien langs tegenstanders sluipen om zo zijn doel te bereiken.

Als The Hulk draait alles dus om vechten en vernielen. Hiervoor staat een uitgebreid aantal moves tot je beschikking. Zo kan je tegenstanders slaan, schoppen maar ook oppakken en tegen een hard object of tegen andere tegenstanders aangooien. Ook kan je een object uit de omgeving oppakken en deze als slaghout gebruiken of tegen het hoofd van je tegenstander aan gooien. Met de gammaknop schiet je een brede straal gammastraling waardoor tegenstanders tijdelijk verdoofd zijn of aan de kant vliegen. Door combinaties van knopjes in te drukken kan je ook verschillende aanvallen met elkaar combineren of bepaalde special moves uit je mouw schudden.

Tegenstanders

De tegenstanders die je pad kruisen verschillen van simpele soldaten welke met een drietal klappen onder de zoden kunnen, tot sterkere robots, honden of met gammakrachten opgewaardeerde creaturen waar je een stevige kluif aan zult hebben. Ook kom je de nodige tanks tegen waarvan je de projectielen met een goed getimede mep van het label 'retour afzender' kan voorzien.

Wanneer je een tegenstander verslaat of een object uit de omgeving kapot slaat, dan verschijnen er regelmatig groene of rode bolletjes. De groene bolletjes voegen nieuwe energie aan je healthbalk toe, de rode balletjes vullen een andere balk welke je in staat stelt een extra krachtige move uit je mouw te schudden waarmee je een grote horde tegenstanders tegelijk uit kan schakelen.