Review
the awesome adventures of captain spirit

The Awesome Adventures of Captain Spirit

Life is Stranger

Geschreven door Erwin Vogelaar op

Conclusie

The Awesome Adventures of Captain Spirit is een klein en gratis voorproefje op Life is Strange 2. Deze losse aflevering toont hoe de games van Dontnod spelen en dat dit team in een korte tijd een emotioneel verhaal kan vertellen. Captain Spirit laat ook zien dat het universum van Life is Strange nog veel meer verhalen in zich heeft.
7,5
Score
75
Score: 75
 • Pluspunten
 • Fijn verhaal, muziekkeuzes, gratis
 • Minpunten
 • Hier en daar wat onduidelijk, kort
Eind september mag je aan de slag met Life is Strange 2. Als zoethoudertje kun je alvast The Awesome Adventures of Captain Spirit spelen. Dit korte spel van Dontnod is gratis te downloaden, maar is het ook je tijd waard?

Lees ook ons interview met Raoul Barbet, een van de twee creative directors van Life is Strange en nu The Awesome Adventures of Captain Spirit.

Tot nu toe heeft gameserie Life is Strange zich gefocust op het stadje Arcadia Bay en drie personages: Max, Chloe en Rachel. Dontnod heeft echter meer verhalen te vertellen in dit universum. Life is Strange 2 introduceert later dit jaar daarom een groep nieuwe personages die in vijf afleveringen een nieuw avontuur beleven. The Awesome Adventures of Captain Spirit is daar een voorproefje van.

In de game speel je als Chris, een jongen met een rijke fantasie. Net als zoveel mensen wil hij dolgraag superkrachten hebben. Specifiek de mogelijkheid om met zijn hersenen objecten te laten bewegen. Een herkenbare wens, want wie heeft nou nooit een poging gewaagd om met de arm uitgestrekt een afstandsbediening naar je toe te laten vliegen?

the awesome adventures of captain spirit

Luchtiger

Chris heeft een eigen superheld bedacht in de vorm van Captain Spirit. Zijn fantasiewereld vol met superschurken is een plek waar hij elk moment naartoe kan ontsnappen. Zijn moeder is namelijk weg en zijn vader giet 's ochtends vroeg liters bier en nog sterker spul naar binnen. Je had toch niet verwacht dat Dontnod er een vrolijk spelletje van zou maken?

Toch is Captain Spirit duidelijk een luchtigere game dan zijn voorgangers. Dat komt door het ongeremde enthousiasme en het speelse karakter van Chris. Je krijgt als speler een serie opdrachten die je in en om je huis moet uitvoeren. Deze opdrachten passen helemaal bij de beleefwereld van dit jochie. Zo moet je een superheldenpak maken, met action figures spelen en zogenaamd je superkrachten oefenen.

Wel schuilt er achter die vrolijkheid altijd wat duisternis. Zo maakt Chris zijn superheldenpak van tape dat zijn vader gebruikte toen hij nog een succesvolle sportman was. Zijn superkrachten oefent hij door lege bierblikjes op te stapelen en die om te gooien. Hier en daar zijn de oplossingen van de opdrachten wel erg onduidelijk, maar je hoeft ze niet allemaal te volbrengen om het einde van de episode te zien.

the awesome adventures of captain spirit

Life is Strange 2

Captain Spirit is verder vergelijkbaar met de vorige Life is Strange-games, met enkele verfijningen. Zo ziet de game er wat mooier uit en beweegt Chris natuurlijker door de omgeving. Het is ongetwijfeld een voorbode voor hoe Life is Strange 2 eruit gaat zien en bestuurt. Daar hebben we zin in, want hoewel Captain Spirit prima op zichzelf staat, is het avontuur van Chris niet voorbij.

Je moet niet teveel verwachten van Captain Spirit. De speelomgeving is namelijk klein en je bent er niet veel langer dan een uurtje mee bezig. Toch weet Dontnod, onder andere met de hulp van de dromerige muziek van Sufjan Stevens, er weer iets moois van te maken. Captain Spirit is de moeite dus meer dan waard.

The Awesome Adventures of Captain Spirit is gratis te downloaden voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Ons interview lees je hier.

Dit artikel delen:

Lees meer

‘Het hele team heeft jeugdherinneringen in The Awesome Adventures of Captain Spirit gestopt’ 'Telltale stapt over naar Unity-engine voor nieuwe games'
2

Reacties op: The Awesome Adventures of Captain Spirit

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Vriess

  • 26 juni 2018 09:54
  Ja, gespeeld vannacht. Kort inderdaad. Ben benieuwd hoe je keuzes overdragen naar Life is Strange 2.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  kleinekoosjer

  • 6 juli 2018 09:07
  Gisteren afgerond. Heb er 2 sessies over gedaan, maar dat kwam omdat ik de eerste keer weg moest. Hij is inderdaad mega kort. Meer een teaser dan een game. Wel zit de sfeer er weer dik in. Visuals zijn nice (alsof je een cartoon speelt), muziek is awesome en de dialogen hebben weer de juiste laagjes aan emotie.

  Even wat tips; Vader pas wakker maken als je alles gedaan hebt.. anders krijg je te vroeg de credits.
  Even 1 spoiler: de code van de telefoon: hawtdog … (geloof mij, dit is anders niet te raden)..

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.