Wat is er nou mooier dan met je recent aangeschafte, goddelijke sportbolide eens flink los te gaan op het hete asfalt? Op het moment dat je een nieuwe auto hebt gekocht wil je natuurlijk niets anders dan hem even uitproberen, even op zijn staart trappen. Wij Nederlanders komen er slecht vanaf met onze maximum snelheden en je doet er dan ook verstandig aan om met je heilige koe uit te wijken naar onze oosterburen. De meeste mensen laten het vervolgens bij een keertje vol het gas open gooien, maar er zijn ook snelheidsduivels die de specificaties van hun wagen willen meten aan andere lotgenoten op de Autobahn. Wil je het rustig aan doen en lekker vanuit je luie stoel racen op de Duitse Autobahn? Dan raad ik je aan om Autobahn Racer van Davilex te proberen. Voor de mensen met een Playstation 2 die op de exotische toer willen gaan, is er nu Test Drive Unlimited.

De exotische eilanden die tot de Amerikaanse staat Hawaï behoren, zullen bij velen onder jullie beelden oproepen van zonnige stranden, hoge vulkanen en hoela-hoepende schaars geklede chicks. Voor veel mensen is een tripje naar een van deze zonnige eilanden eerder fictie dan werkelijkheid. Gelukkig hebben de ontwikkelaars van Test Drive Unlimited het eiland Oahu digitaal voor je nagemaakt, waardoor Test Drive Unlimited een van de goedkoopste manieren is om even aan het tropische sfeertje van Hawaï te kunnen ruiken. Helaas komt de sfeer voor de mensen met een PS2 een stuk minder zonniger over dan voor de mensen die vorig jaar al met behulp van de Xbox 360 op een tripje naar Oahu geweest zijn.   Het eiland lijkt een jaar na dato toch een stuk grauwer te zijn geworden en dit doet toch wel wat afbreuk aan de heerlijke tropische sfeer die je als Xbox 360-bezitter hebt kunnen ervaren. Toch blijft het knap dat de mensen achter Test Drive Unlimited ook voor de PS2 het eiland in zijn geheel hebben kunnen afhuren, zonder dat je uit je vakantie gevoel gehaald wordt door laadtijden. Helaas zijn de radiozenders op Oahu wel van een dramatische kwaliteit. De muziek die uit de boxen van je auto pompt is saai en erg repetitief, en je gaat er al helemaal niet lekkerder van racen. Mocht je richting Oahu gaan, zet dan de radio uit en draai je eigen cd!

Je wilt natuurlijk tijdens je verblijf niet alleen maar kansloos op het strand je lijf bronzen, ook de rest van het eiland gaan verkennen. Hiervoor kun je kiezen uit een groot aantal exotisch en minder exotische bolides die je naar alle uithoeken van het eiland kunnen brengen. Dit is zeker een must, aangezien de meest interessante plekken, zoals autoclubs en garages, over het hele eiland verspreid liggen. Gelukkig is je auto niet begrensd en heb je de beschikking over een prima werkende Tom Tom-wannabe die je naar de meest interessante plekjes op het eiland leidt.

Om je niet te hoeven vervelen tijdens de lange ritten over het eiland kun je deelnemen aan allerlei races die georganiseerd worden door autoclubs. Deze races voeren je kris kras over het eiland en leveren ook nog eens wat knaken op, waarmee je, als je zat bent van je goddelijke wagen, een nieuwe gouden koets kunt aanschaffen. Om mee te kunnen doen aan races van de verschillende autoclubs dien je sowieso verschillende auto’s te bezitten. Het leven op Oahu is een duur geintje. Hier komt nog eens bij dat je ook regelmatig naar een duurdere woning moet verhuizen om al je gekochte auto’s onderdak te kunnen verschaffen.

Wat op Oahu geen geld kost is het laten repareren van schade aan je auto. Je auto kan namelijk geen spatje verf kwijt, wat overigens geen overbodige luxe is omdat je soms iets te makkelijk tegen een obstakel aanrijdt dat zich in de ruimte bevindt. Dit komt voornamelijk omdat de wegligging van je wagen op Oahu minder goed is dan op andere plaatsen in de wereld. Het lijkt soms wel alsof je over de wegen heen zwabbert en dan moet je goed je best doen om niet tegen een lantaarnpaal of een stoplicht aan te botsen, want die geven, in tegenstelling tot je mede weggebruikers, niet echt mee.   Op het eiland Oahu heb je tevens de mogelijkheid om te racen tegen andere bezoekers van het eiland. Helaas kun je elkaar niet in groten getale ontmoeten en zal je theekransje beperkt blijven tot zo’n acht gasten. Om het interessant te houden kun je het navigatiesysteem van je auto gebruiken om een mooie route uit te stippelen, die je vervolgens kunt delen met diegene waartegen je wilt racen. Let wel op dat de wagen van je tegenstander minstens zo goddelijk moet zijn om er een spannende race van te maken. Altijd even bij de ander onder de motorkap kijken dus.