Stilletjes sluipen en vervolgens keihard toeslaan, dat is waar het om draait in de Tenchu reeks. De eerste twee delen waren beiden toppers in het stealth-genre en met Tenchu: Wrath of Heaven maakt deze oosters getinte serie haar debuut op de PS2. Inmiddels zijn er echter heel wat meer stealthy actiegames op de markt en de vraag is dan ook of Tenchu 3 nog wat nieuws te bieden heeft.

Tenchu: Wrath of Heaven begint met een mooi gerenderd filmpje dat met pakkende muziek en flitsende beelden meteen een lekkere sfeer weet neer te zetten. In het hoofdmenu aanbeland kunnen we kiezen uit een storymode, tutorial of multiplayermode. Om eerst maar eens wat moves onder de knie te krijgen besluit ik de tutorial eens door te nemen, wat helaas niet meer is dan een selectiemenu waarin je een aantal demonstratiefilmpjes kan bekijken. Dan maar meteen door naar het echte werkt.

Het verhaal in Tenchu wordt aan het begin van de eerste missie middels een voorgelezen lap tekst vol met namen en verwijzingen uit de doeken gedaan en is eigenlijk niet veel meer dan een touw om het spel aan op te hangen. Na het verhaal wordt steeds verteld wat nu precies je missie is, zoals het ombrengen van een bepaalde persoon. Vervolgens mag je de nodige objecten uitkiezen die je op je missie mee wilt zeulen, waarover later meer, waarna het echte werk begint.

Aan het begin van het spel kan je kiezen tussen een tweetal karakters, zijnde de sterke Rikimaru en de snelle, wulpse dame genaamd Ayame. Beide karakters zullen een negental missies doorlopen die tot op zekere hoogte verschillend zijn. Elk van de karakters heeft een aantal eigen missies, maar ook zullen er een aantal missies zijn die zich in (nagenoeg) dezelfde levels afspelen. In totaal zijn er negen missies per karakter. Dit klinkt misschien wat weinig, maar het is ook nog mogelijk de missies met een andere layout te spelen, wat inhoudt dat de tegenstanders zich dan op een andere locatie bevinden. Ook zijn er meerdere wegen die naar het einddoel leiden dus kan je bij het opnieuw spelen van de missie altijd nog voor een andere oplossing opteren.