Met Starfox Adventures hebben we Rare's eerste en gelijk laatste GameCube spel in handen. Heeft Rare het spel afgeraffeld, om dat het door wilde richting Microsoft, of is het een waardige afsluiting geworden van een flink aantal jaren Nintendo exclusief games maken?

Starfox Adventures heeft al een belachelijk lange geschiedenis. De game is namelijk al in ontwikkeling geweest ten tijden van de Nintendo64. De game had toen enkel de naam 'Dinosaur Planet', en had als hoofdkarakter de eigenwijze Sabre. Als bijkarakter was er de wulpse Krystal. De game was al in vergevorderd stadium, toen de vrolijke heren bij Nintendo en Rare er achter kwamen dat het logischer was de game op de GameCube uit te brengen. De game werd volgens de boekjes gecancelled. Echter, een tijd later onthulden beide bedrijven vol trots Starfox Adventures: Dinosaur Planet. De game was in principe gewoon dezelfde game als Dinosaur Planet, alleen nu voor de GameCube, en mét een Starfox jasje er omheen. Het hoofdkarakter Sabre ging vanaf dat moment door het leven als Fox McCloud, de held die we kennen uit de Lylat Wars-serie.

Nu, na vele jaren ontwikkeling is de game dan eindelijk verschenen. Het is gelijk de laatste Rare game die zal verschijnen op de GameCube, nadat de Britse ontwikkelaar voor een slordige €400 miljoen is over gekocht door Microsoft. Het verschijnen van Starfox Adventures op de Xbox is echter uitgesloten, waar de Starfox licentie een Nintendo-licentie is.