Voor de eerste maal is Star Wars speelbaar op de PSP. Het avontuur speelt zich af tussen Episode III: Revenge of the Sith en Episode IV A New Hope. Ditmaal zul je in de huid kruipen van de sexy Rianna Saren en haar side-kick Zeeo. Is dit een Star Wars avontuur zoals we het kennen en willen of wordt de plank toch misgeslagen?

In het kort gaat het verhaal van Star Wars: Lethal Alliance over Rianna Saren die ingehuurd wordt door de Rebel Alliance. Er wordt haar gevraagd om de plannen voor de Death Star te stelen uit een zwaarbeveiligd ontwikkelingscentrum. Rianna is de beroerdste niet en neemt de uitnodiging aan. Vanuit third-person speel je met deze dame en dit gaat uitzonderlijk soepeltjes. Met de thumbstick beweeg je Rianna alle kanten op en met de shoulder buttons kun je er gemakkelijk voor zorgen dat de camera achter je blijft. Hier en daar luistert de camera niet helemaal nauw, maar dit is haast te verwaarlozen.

Rianna krijgt een aantal wapens tot haar beschikking waarmee ze de vijanden (soms te) gemakkelijk af kan schieten. Met de knoppen kunnen de wapes geladen en afgevuurd worden. Targets kunnen gelocked worden zodat schieten wat makkelijker en effectiever gaat hoewel het locken soms niet helemaal gaat zoals jij wil. Om vijandelijk vuurgeweld te ontwijken kan Rianna wegrollen om schoten te ontwijken. Indien een vijand dichtbij staat kan Rianna deze door middel van een snelle aanval in weinig klappen tegen de grond slaan.

Bij Star Wars denk je automatisch aan light-sabers, helaas...in Star Wars: Lethal Alliance moeten we het zonder doen. Rianna is geen Jedi dus geen zwaard voor haar. Gelukkig mis je die gadget nauwelijks en zijn er voldoende andere wapens waarmee je je kunt vermaken zoals de Sniper Rifle, Heavy Blaster, Grenade Launcher en Standard Blaster.

Tijdens de game krijg je hulp van je side-kick Zeoo, een soort robotachtig vliegend oog. Zeoo is knap handig want hij kan schakelaars omzetten zodat Rianna verder kan komen in het geheime laboratorium. Maar Zeoo kan meer! De kleine robot kan zichzelf vasthechten op bepaalde plekken op de muur zodat Rianna elegant van de ene naar de andere kant kan zwieren. Ook kan Rianna Zeoo op vijanden afsturen zodat deze ze lamlegt en het makkelijker wordt om ze te verslaan. Maar dat is niet alles! Er is meer (nu klink ik wel heel erg als zo'n Tell Sell reclame)...wat dacht je van de shields die Zeoo kan optrekken om Rianna te beschermen en het feit dat de robot kan vliegen! Wauw, doe mij ook maar zo'n Zeoo!

De afwisseling die de speler krijgt door zowel met Rianna als met Zeoo te spelen is zeer welkom en goed gebalanceerd. Het duo kan verschillende combo moves maken die extra krachtig zijn. Zo kan Rianna tijdens een Dual Dodge Zeoo op de vijand afsturen en ondertussen blijven schieten. Met de Boomerang Stun wordt Zeoo op de vijand afgestuurd die deze verlamt waardoor Rianna de tegenstander dichter kan naderen. Met de Ground Pound springt Rianna de lucht in terwijl Zeoo hard op de vloer bonkt waardoor er luchtdruk ontstaat die vijanden tegen de grond slaat. In totaal kunnen Rianna en Zeoo zes verschillende combo's uitvoeren en deze zul je ook echt nodig hebben.

Tijdens je avontuur zul je op bekende plaatsen terecht komen zoals Death Star, de zandvlaktes van Tatooine, maar ook zul je nieuwe locaties betreden op Despayre, Alderaan en Danuta. Uiteraard ontbreken bekenden uit het Star Wars universum niet dus verwacht Darth Vader, Princess Leia, Boba Fett, Kyle Katarn tegen te komen evenals Storm Troopers, Quarren, Imperial Officers en Rodians. Het is de makers goed gelukt om de Star Wars vibe over te brengen op deze PSP titel.

Star Wars: Lethal Alliance is ook speelbaar in multiplayer mode, al is deze niet heel erg bijzonder. Je kunt gevechten tussen Twi'leks spelen. Helaas konden we de multiplayer modus nog niet testen aangezien de game nog niet uit was tijdens het moment van testen. Indien deze modus zo goed is uitgewerkt als de rest, dan zit dat ook wel snor.