Star Trek Voyager Elite Force (STEF) liet vorig jaar al zien dat er wel goede Star Trek games kunnen zijn. De grote schare trekkies werden voordat STEF uitkwam keer op keer getrakteerd op slechte versies van de film en serie. STEF was alleen nogal kort volgens de meeste spelers, maar dat liet de mogelijkheid open voor een uitbreiding en die is er dan ook gekomen. De Star Trek Elite Force Expansion (STEF:EXP). De uitbreiding bevat geen nieuw verhaal, maar zal de speler weer terugbeamen op de Voyager.

Na de installatie wacht ik vol verwachting op een mooi intro of spannend verhaal zoals bij STEF het geval was, maar het enige wat ik zie is het standaard menu scherm. Na goed zoeken zie ik dat er een optie bijgekomen is, de Virtual Voyager. De Virtual Voyager stelt de speler in staat om rond te lopen op de Voyager als een soort toerist, een interactieve safari met de crew als loslopend wild.

De hoogste tijd om Seven of Nine te proben

Beginnend in de Voyager sta ik te popelen om mijn manschappen weer aan te voeren op nieuwe missies naar nog niet verkende werelden en onbekende wezens. Ik stap mijn kamer uit en wie staat daar, de mooie Seven of Nine. Na wat gebrabbel over de strategische planning vertelt Seven of Nine mij dat ze wat vaker moet relaxen van de Captain en daar ben ik het juiste adres voor. Helaas denkt mijn karakter er anders over en zegt "whatever". Ik weet dat deep space travelling rare dingen met mensen kan doen, maar dit...Ondanks de niet begrepen stille hint van Seven of Nine mag ik vrij rondlopen in de Voyager. Zo speel ik wat met de lift en kom terecht in de keuken waar Neelix zijn specialiteiten klaar maakt. Op een van de tafels in de eetruimte ligt een Star Trek action figure. De bedoeling is dat je er 9 verzameld, waarom? joost mag het weten, waarschijnlijk is er ergens een zielig kind op de Voyager dat zijn verzameling niet compleet kan krijgen.

Gezellig met zijn allen op de foto

De bedoeling van het rondlopen in de voyager is het oplossen van een aantal puzzels, want wie wil er nu niet kijken in de kamer van Chakotay. Ook heb je nu de optie om via Astrometrics alle wezens te bekijken die je bent tegengekomen, maar ik zit niet te wachten op een documentaire over misvormde wezens en wazige planeten (hoewel het wel leerzaam is ), ik wil harde actie.