Deze mannen zijn verantwoordelijk voor de nieuwe game over de geliefde stripheld. Voor degenen die niet bekend zijn met dit bedrijfje, zij zorgden onder andere voor de ports van de Tony Hawk games voor de Dreamcast en brachten ons het alweer 4 jaar oude Die by the Sword voor de PC. Daarbij zijn ze ook nog eens bezig met de game over Spielberg's nieuwste film genaamd Minority Report, dus Treyarch is zeker geen onbekende wanneer het om games gaat.

Spinnetje spelen!

In Spider-Man: The Movie speel je, vanzelfsprekend, Peter Parker alias Spider-Man. In het begin van de game wordt zijn geliefde oom Ben vermoord en Peter is vastbesloten om de daders te achterhalen. Langzaam kom je steeds meer te weten en raak je verstrikt in een web van intrige en bedrog.

Dat de Spiderman strips ideaal zijn voor een game moge duidelijk zijn, maar het is niet al te makkelijk om het Spidey gevoel goed te verwerken in een game. Gamers zijn namelijk nogal veeleisend dus het moet allemaal lekker spelen, er goed uitzien en ook nog eens lang speelbaar zijn. Met de gameplay zit het in Spider-Man in ieder geval wel goed, het webslingeren is zeer eenvoudig en goed uitgewerkt en ook de rest van de controls heb je snel onder de knie. Echter, wat wel een tikkeltje frustrerend is, zijn de camerastanden die niet altijd even prettig zijn. Want hoewel je de camera met een druk op de knop gewoon weer achter onze held kan krijgen, werkt het soms toch behoorlijk op je zenuwen. Maar eerlijk is eerlijk, bij hoeveel van zo'n games is het camera-aspect nou wel helemaal goed uitgewerkt?

Did I hear something?

Belangrijke sfeerbepalers voor elke game zijn de muziek en geluidseffecten. Op dit punt springt Spidey nergens echt boven de rest uit, maar teleurstellen doet het ook zeker niet. De muziek blijft lekker rustig op de achtergrond en het geeft het geheel vaak een wat filmisch gevoel mee. De geluidseffecten zijn goed te pruimen en de voice-overs zijn heel oké. Vooral dat laatste vond ik goed uitgewerkt en de personages hebben dan ook allemaal erg geloofwaardige stemmen.