Omdat het voornamelijk oude opgegraven spelletjes zijn die Xbox Live Arcade opvullen, moeten de originele games gekoesterd worden. Eén van deze games is Small Arms en omdat het een van de weinige echt originele spellen was, waren de verwachtingen hoog.

Small Arms is het beste uit te leggen als een soort futuristische Super Smash Bros. met veel wapens en explosies. Voor de mensen die niet weten wat Nintendo’s pareltje Super Smash Bros. inhoud, een verduidelijking. Je wordt met een groepje bewapende mannetjes in een level gegooid en je moet elkaar zovaak mogelijk afknallen. Vaak gaat het om een side-scrolling level, maar je zult het ook wel eens verticaal moeten zoeken.

Choas is het woord voor het spel, want de bizarre wapens, explosies en springende vijanden vliegen je om de oren. De besturing is daarnaast ook erg wennen. Je bestuurt je personage uiteraard met de linker stick, maar het wapen met de rechter stick. Niet zo raar zou je denken, maar je wapen beweeg je dus rondom je personage. Ook zul je erg moeten opletten op je ammunitie, want die is zo op. Het spel kent, inclusief de te ontgrendelen dingen, twaalf personages en acht verschillende levels om op te vechten.

Het spel heeft een singleplayer, waarin je het tegen bots op moet nemen. Dit is echter weinig boeiend, omdat de AI erg matig uitgewerkt is. Small Arms toont zijn kracht online. En hoewel de besturing wat onhandig is en de chaos vaak overdonderend is, waardoor je niet meer weet wat je doet, is Small Arms toch een erg vermakelijk spelletje geworden. Helemaal wanneer je de besturing onder de knie hebt. Verwacht niet de kwaliteit van Super Smah Bros., maar gewoon een grappige actiegame.