We hebben de review gemaakt van de Review/Beta3 versie van Serious Sam. Vandaar dat er nog geen cijfer gegeven wordt. Het multiplayer gedeelte wordt later deze week besproken.

"Serious Sam is starting for the first time..." Niet geheel waar, want de smaak van de vorige twee demo's heeft mijn pc al geproefd. Dit keer ligt de beta/review versie van Serious Sam voor me. Geen ranzige demo meer, maar de "real deal". Het schijfje lacht mij toe met de naam "Serious Sam First Encounter". Maar wat zullen we eigenlijk encounteren?

Na de install, waar ik kon kiezen tussen de verschillende groottes, viel mij oog op de laatste optie. Deze optie installeerd ook de Serious Sam tools waarmee jezelf levels e.d.kan maken. Wat betekend dat we ook voor dit spel allerlei extra's kunnen verwachten. Aangezien ik niet echt in de leveldesignscene zit, koos ik voor de install zonder de Serious Sam tools. Deze optie kostte me alsnog 450MB. Na de install kan het plezier serieus beginnen.

Het spel laadt en we zien het Serious Sam logo met een mannetje ervoor die schreeuwt "I am Sam" terwijl hij zijn chaingun leegschiet. De stem waarmee de in spijkerbroek getooide man het zegt doet mij denken aan een andere, stoere, mannelijke held. Namelijk Duke Nukem, ook tijdens het spel zal dit blijken, maar daar later meer over.

Sam I am