Martin Verkerk moest in de finale van Roland Garros zijn meerdere erkennen in Juan "El Mosquito" Carlos Ferrero, maar wist half Nederland aan de buis te kluisteren. Bij de dames deed Justin Henin-Hardenne het beter, zij won namelijk in de finale van Kim Clijsters, iets wat de ontwikkelaars bij Carapace al geweten moeten hebben, want de Waalse Justin is een van de bekende figuren die op de voorkant van Roland Garros 2003 staat. De Roland Garros serie is de langstlopende tennis serie in de geschiedenis van het gamen. Inderdaad, Roland Garros 2003 is een tennisgame en daar zijn er niet veel van. Elk jaar is het weer afwachten waarmee tennisfans worden opgezadeld, maar sinds 1997 is er een constante en dat is de verschijning van een Roland Garros game, die in Amerika als Next Generation Tennis zal uitkomen.

Naast Justin, staan Marat Safin, Alex Corretja en Paul Henri Matthieu op de voorkant. En ze zijn er niet alleen om de voorkant van het DVD-hoesje te versieren, aangevuld met de Amerikaanse Chanda Rubin, kun je al deze beroemdheden kiezen in het spel. Roland Garros 2003 begint echter, zoals voorgaande jaren, met een intro waarin we wat momenten van het Parijse tennistoernooi te zien krijgen.

Voordat we beginnen met de bespreking is het handig om de voorgeschiedenis van de Roland Garros serie in het kort te bespreken. Zoals gezegd begon men in 1997 met de eerste aflevering, tevens de beste tennissimulatie ooit op de PC verschenen. Het spel bevatte bijna alle tennisslagen, kon bediend worden met slechts 2 toetsen en had een zeer uitdagende AI. Helaas kon men deze succesformule niet behouden en werd het spel elk jaar slechter, waarbij RG2000 als dieptepunt een niet functionerende AI bevatte. We vergeten echter de voorgaande jaren en gaan lekker een virtuele bal slaan.

RG2003 is voorzien van veel opties. Zo kun je kiezen uit Arcade en Demonstratie als je snel een balletje wilt slaan. Is er de Carriere optie voor spelers die een carriere willen opbouwen en kun je via de toernooi optie je eigen minitoernooi maken. De "Uithoudingsvermogen" optie is een voor een tennisgame aparte optie en is vooral bekend van vechtgames, waarbij je continu tegen verschillende tegenstanders moet knokken. Voor mensen die nog niet bekend zijn met tennisgames of eerst willen oefenen zijn er uitgebreide trainingsmodules die veel weg hebben van de trainingsopties uit Virtua Tennis. De succesvolle spelers kunnen ook nog eens 2 nieuwe spelmodes unlocken als ze in de andere opties weten te winnen.