In de jaren '90 kwam Midway met de game Ready 2 Rumble, een arcade boksspel dat zijn mannetje destijds wel stond. Het spel bood onrealistische hardheid, de nodige humor en memorabele personages. In 2009 komt Atari's Ready 2 Rumble: Revolution uit op de Wii, met als doel de charme van de versie uit de vorige eeuw terug te brengen. Let's get Ready to Ruuuuuumble!

Ready 2 Rumble neemt zichzelf niet te serieus, zo maakt de slogan “This is a work of parody” duidelijk. Ook grafisch wordt er aan dit beeld bijgedragen. Het hoofdmenu laat zien dat er aardig wat spelmodi beschikbaar zijn, wat de indruk geeft dat je behoorlijk wat uren in dit spel zou kunnen stoppen. In je eentje kun je losgaan met Arcade-modus en de Championship carrièremodus.

In de laatste kies je je zelfgemaakte boksheld, waarmee je in het weekend een match speelt tegen een felle tegenstander, en doordeweeks je vechter sterker (of zwakker) maakt door middel van minigames. De multiplayer modus, waarbij je met iemand in dezelfde kamer kunt spelen, bestaat uit Quick Match, Team Match en Tournament. Wat opvalt bij de minigames is dat de meeste hiervan gewoonweg oneerlijk zijn. Niet alleen moet je de gevraagde bewegingen soms zó snel uitvoeren dat het alleen maar fout kán gaan, ook de besturing werkt niet mee. Dit leidt tot het onnodig zwakker worden van je personage, en zodoende ook tot irritaties.

Nadat je een eigen personage hebt aangemaakt, is het verstandig om de tutorial eerst maar eens door te spelen. Dit omdat het punt “...easy to play for all the family” totaal niet in lijn met de game is. Je wordt overladen met ontelbaar veel moves die bestaan uit aanvallen en ontwijkingen. Daar is echter niks mis mee, aangezien alles te leren valt, ook al zullen de opa's en oma's onder ons op dat gegeven moment wel afhaken. De kern van het probleem ligt echter weer bij de besturing. Deze is zó onvoorspelbaar dat een overwinning in de ring helemaal niet van je vaardigheden afhangt, maar gewoon van dom geluk. Wanneer je bijvoorbeeld een opwaartse klap uit wilt delen, slaat je vechter opeens in je tegenstander zijn buik. De lukrake bewegingen ontnemen de game alle tactiek en maken het een regelrechte, ondoordachte button basher, of in het geval van de Wii: een luchtzwieper.

Ook ditmaal zijn er de nodige beroemdheden aanwezig, zoals Jack Black, Brad Pitt en John Travolta, die ieder natuurlijk over de top gepersifleerd zijn. Door deze make-over wordt het helaas nooit echt leuk om the living crap uit een beroemdheid te slaan, waarschijnlijk vanwege een gebrek aan de identificatie. Dit leidt er toe dat je je fantasie wel erg moet gebruiken om er iets leuks van te maken. Dit geldt trouwens niet alleen voor de bekendheden, maar voor alle personages. Ze missen allemaal een bepaalde persoonlijkheid, wat de lol uit het boksen haalt. Ook voelen de aanwezige bekendheden aan als een verplicht nummertje, en hadden er best wat meer underdogs in de game gemogen, denk bijvoorbeeld aan Mika of Uwe Böll. Die laatste was sowieso geen slecht idee geweest, aangezien hij een fervent bokser is.

Het is jammer dat de meeste derde partijen die Wii spellen ontwikkelen vaak de mist ingaan met de besturing, want Ready 2 Rumble: Revolution verdient een positieve vermelding wat betreft het concept. Als dit echter wordt afgewogen tegen onder andere de afschuwelijke besturing en de veel te hoge moeilijkheidsgraad, dan krijgt het spel helaas een dikke onvoldoende.