De computer bestaat grofweg uit vier herkenbare onderdelen. Kast, monitor, keyboard en muis. Langzamerhand beginnen al deze onderdelen volwassen te worden. Er zijn al designkasten, beschilderde monitoren en ergonomische keyboards. Ook muizen zijn onderheving aan het ouder worden en hoe ouder, hoe rijper zeggen ze wel. Ergonomie en gemak zijn de sleutelwoorden en door het windowstijdperk zijn muizen het besturingsmiddel om datgene wat je op je beeld ziet te besturen.

Muizen waren eerst nog stukjes wit plastic met een staartje eraan. Fabrikanten hadden al gauw door dat deze muizen ook opbrengsten konden opleveren. Ergonomische muizen om RSI tegen te gaan, muizen met een scrollwheel om makkelijk door pagina's te scrollen en natuurlijk gamemuizen. Gamers willen het beste of hebben het beste nodig, althans dat denken ze.

Het aantal gamemuizen is groeiend. Een van de bedrijven die zich op deze gespecialiseerde markt richt is Razer. Met een aantal verschillende muizen probeert Razer de hardcore scene aan zich te binden. Een van deze muizen is de Razer Boomslang 1000 First Edition. Hastec was zo vriendelijk om deze muis aan ons te lenen.