Een klein jaar geleden kondigde Capcom vijf Gamecube exclusive titels aan. De eerste game uit deze reeks, Product Number 03 (of kortweg PN03), heeft nu zijn weg gevonden richting de spelkubus van Nintendo. Is deze eerste titel uit de zogenaamde “Capcom 5” een goede aftrap van wat ons nog te wachten staat of laat de door Capcom beoogde kwaliteit eerst nog even op zich wachten? Deze review zal je hier meer duidelijk over geven.

Van het verhaal van PN03 hoef je in ieder geval niet veel te verwachten. Het komt erop neer dat er een militair computersysteem is, genaamd CAMS, welke de controle heeft over het gehele verdedigingsapparaat van de mens. Door een storing veroorzaakt dit systeem een grote ravage op een van de interstellaire koloniën van de mensheid. Vanessa Z. Schneider wordt er vervolgens op af gestuurd om CAMS te bevechten en uit te schakelen. Hier heeft zij ook zo haar persoonlijke redenen voor, gezien haar ouders vele jaren ervoor door de robots van dit systeem zijn vermoord.

Gedurende de game wordt deze Vanessa als persoonlijkheid maar heel erg oppervlakkig uitgediept en echt een groot medeleven ontstaat er nooit. Het feit dat de game ook geen voice-overs of uitgebreide cutscénes kent en vrij korte (maar gelukkig wel lekker concrete) conversaties heeft helpt hieraan ook niet echt mee. Het mag hiermee dus al wel een beetje duidelijk zijn dat deze game niet draait om het verhaal maar juist temeer om de actie. Een echte arcadegame dus waar je er tegenwoordig niet zoveel meer van ziet op de huidige generatie consoles.

De game dient je dan dus wel genoeg actie en uitdaging te bieden. Zeker wat de actie betreft zit dit wel goed. Het is een beetje afhankelijk van de gekozen moeilijkheidsgraad, maar de game biedt je meer dan genoeg tegenstanders om te vernietigen. Het leuke hieraan is bovendien dat je combo's kunt creëren wanneer je meerdere tegenstanders snel achter elkaar vernietigd. Hoe lang je de combo's maakt en de manier waarop je ze maakt bepaald uiteindelijk hoeveel punten je ervoor ontvangt. Deze punten zijn zeker belangrijk omdat ze zowel halverwege als na ieder level ingewisseld kunnen worden bij een shop voor allerhande upgrades, support items of zelfs een geheel nieuw pak.