Novadrome is een futuristische car combat game. Echt games verschijnen er opvallend genoeg niet in dit genre. Games als Twisted Metal, Destruction Derby, Flatout of Carmageddon vallen toch vaak bijzonder goed in de smaak bij veel mensen.

Wie wil er nou niet lekker beuken en slingeren met een groot gevaarte op de weg, eventueel met het nodige schietgerij. Nu Buena Vista Games dus met een car combat-game voor Xbox Live Arcade op de proppen komt, zijn de verwachtingen hoog. Het genre is immers perfect voor het platform en zou met de nodige online multiplayer features immens veel plezier op moeten leveren.

Helaas stelt Novadrome teleur. Een belangrijk aspect van car combat games is dat ze karakter uitstralen. De wagens waarmee je de strijd aan gaat moeten een unieke uitstraling hebben waarmee je jezelf kunt identificeren. Iedereen zal zich de vele gevaartes op de weg uit bijvoorbeeld Carmageddon of Twisted Metal herinneren. De wagens in Novadrome zijn echter behoorlijk flets vormgegeven. Dat geldt ook voor de arena’s waarin je de strijd aan gaat, een ander essentieel aspect om car combat games boeiend te maken. Wapens beperken zich grotendeels tot het standaard sci-fi arsenaal van lasers. Een beetje saaie bedoening dus uiteindelijk.

Je hebt ook niet snel het gevoel dat je in groot gevaarte zit vol met dodelijke wapens. Dit komt door de simplistische physics van de wagens. Ze voelen niet lekker aan doordat er geen goed gevoel van gewicht aanwezig is. Het geluid werkt ook niet echt mee en overtuigt onvoldoende. Bovendien kan de eentonige achtergrondmuziek behoorlijk gaan irriteren op den duur.