De eerste No One Lives Forever wist actie op een perfecte manier met stealthy gameplay te combineren en er daarnaast een dikke scheut humor overheen te gooien. Deze ingediënten maakten het spel dan ook tot een goed verteerbaar geheel. Nu staat het vervolg op de stoep dat belooft nog beter, mooier, grappiger en spannender te zijn. Of het deze beloftes nakomt kan je in deze review te weten komen.

In No One Lives Forever 2 neem je wederom de rol aan van Cate Archer, een vrouwelijke superspy die in dienst is van de geheime Britse organisatie UNITY. En wederom krijgt ze het in dit tweede deel aan de stok met de geheime organisatie HARM die opnieuw een poging waagt om de wereld om zeep te helpen. In het origineel was het je nog gelukt dit te voorkomen en in het tweede deel mag je wederom een poging wagen. Dit alles speelt zich af tegen het eind van de jaren 60 en dat zal je weten ook. Zo zie je in dit spel veel felle kleuren, bloemetjespatronen en oude technieken. Ook past de muziek in het spel precies bij dit tijdsbeeld.

Ook Magnus Armstrong is weer van de partij

No One Lives Forever 2 begint in Japan waar je de nodige ninja's zal moeten bevechten en in dit level wordt je mikkunst meteen op de proef gesteld. De ninja's zijn namelijk snel en behendig en zeker niet makkelijk neer te leggen. Na het Japanse level zal je nog vele andere plekken op de aardbol mogen verkennen waaronder Siberië en India. No One Lives Forever 2 is dan ook erg gevarieerd, en dat geldt niet alleen voor de levels maar ook voor de tegenstanders die je zal aantreffen. Want naast de Ninja's en de Russische soldaten kom je nog een aantal zeer grappige en kleurrijke figuren tegen op je pad die ik je nu niet zal verklappen om vooral je pret niet te bederven.

Tijdens je missie kan je wederom op zoek naar intelligence items. Dit zijn brieven, koffers of mappen die her en der verspreid liggen en je de nodige informatie over je missie verschaffen of een grappige boodschap bevatten. Tevens krijg je bij het vinden van intelligence items de nodige skillpoints toegedeeld waarmee je jezelf kan upgraden waardoor je stiller beweegt, preciezer schiet en meer kogels kan verdragen. Helaas werkt dit allemaal niet echt goed uit in de gameplay en is het meeste meer een leukigheidje dan dat je echt het gevoel hebt dat je veel beter kan schieten.

Het Unity hoofdgebouw: hier hoef je niet zoveel tijd te vertoeven als in de eerste No One Lives Forever