Wel bijzonder snel is het content management systeem van Gamer.nl. Mocht ik als content crew dus een keer spectaculair nieuws vinden onderweg en ik heb toevallig mijn DS Lite bij me inclusief de DS Browser en een actieve hotspot in de buurt, dan kan ik altijd even snel een nieuwtje posten. Ja, die situatie is bijzonder onwaarschijnlijk en voor jullie als bezoekers ook niet zo interessant. Maar hey, het invullen en posten van tekstvelden op een site werkt in ieder geval probleemloos. Ook handig dus voor het reactieblok onder de nieuwtjes en andere content. Maar zoals ik al zei, gamesites zijn eigenlijk praktisch afgeschreven voor de DS browser. Ze zijn gewoon te complex van opzet om snel genoeg in te laden. Bovendien biedt de DS browser geen ondersteuning voor flash en ook filmpjes zijn niet te streamen. Dit scheelt behoorlijk wat werk qua inladen, maar daardoor blijft er voor multimediale sites weinig over. Java ondersteuning zit er weer wel op, maar in beperkte mate. Zo was ik benieuwd of een online-applicatie als MSN Webmessenger zou werken op de DS browser, maar dat is helaas niet mogelijk. Zulk soort applicaties van derden worden simpelweg geblokkeerd. Nee, het is behoorlijk basic allemaal.Toch is het lang niet allemaal negativiteit wat de klok slaat. Veel andere, simpelere sites werken op de DS browser namelijk behoorlijk goed. Tuurlijk, ze worden niet zo snel ingeladen als op een volwaardige PC met snelle internetverbinding, maar het surfen is best goed te doen. Populaire sites als Google, Wikipedia en Nu.nl werken allen prima en zijn heel goed te navigeren. Dit komt vooral door de uitstekende bediening van de browser.
Je kunt een pagina verdelen over beide schermen en dan scrollen via het touchscreen. Het is ook mogelijk om een pagina op één van beide schermen in zijn geheel weer te geven, terwijl op het andere scherm een ingezoomd gedeelte getoond wordt. Zelf gebruik ik laatstgenoemde mode het meest. Door het algemene overzicht op het onderste scherm te tonen, kun je heel snel over een pagina bewegen. Moet je iets aanklikken, dan wissel je de schermen om met een simpele tik op een knop. Het invullen van tekstkaders werkt ook erg snel en simpel. Hiervoor wordt een apart menu opgeroepen met een on-screen toetsenbord. Hiermee kun je via het touchscreen behoorlijk snel teksten intypen. Je kunt dit overigens ook doen via een goed werkende schriftherkenning. Kortom, de bediening van de browser werkt uitstekend. Het is intuïtief, snel en gebruiksvriendelijk. Zolang pagina’s redelijk snel ingeladen worden, kun je erg snel over het internet surfen. Daarbij is het bijzonder fijn dat je geen last hebt van popups. Ook grafisch ziet alles er prima uit. De DS Lite zorgt voor een erg scherp en helder beeld. Helaas wordt 32 bit kleur niet ondersteund, waardoor je soms wat grove kleurovergangen hebt in kleurrijke plaatjes of skins. Door het kleine formaat van de schermen, valt dit gelukkig nauwelijks op.
Maar waar het uiteindelijk toch op terugvalt, is de aanschafprijs van dit stukje software. Dat blijft naar mijn mening aan de hoge kant. Natuurlijk krijg je er een geheugenuitbreiding bij, maar als de functionaliteit daarvan beperkt blijft tot de browser, stelt dat verder ook niets voor. De browser zelf is een noodoplossing voor wanneer je even geen PC met internetverbinding voorhanden hebt. Heb je die wel bij de hand, dan ga je daar namelijk nog tien keer liever mee internetten dan je DS. Daar kunnen ook de intuïtieve besturing en prima interface niets aan veranderen. De browser is gewoon te beperkt en langzaam om een overtuigend alternatief te zijn. Ga sowieso maar eens na hoeveel hotspots er momenteel in de wereld zijn die de DS ondersteunen. Dat zijn er echt nog niet zo heel erg veel. Nee, echt heel aantrekkelijk is deze browser niet.
Reacties op: Nintendo DS Browser
Jackash21
Aligator NL
Jackash21
Ronn
Piet Penisma
Ronn
Piet Penisma
Ronn
Piet Penisma
Jackash21
Ronn
Snake NL
JaapGoose
ConstantW
Wie koopt dat logge te duure ding nou. kijk als je super veel geld hebt ok maar er voor sparen. zonde
djmantri
Overigens denk ik dat de bottleneck bij Javascript zal liggen.
Stangerz91
Breepee
Ik weet het, veel werk en gamesites zijn van oudsher gedrochten die om de 1 of andere reden altijd zwaar en veel opmaak hebben (misschien is het een soort race, geen idee). Maar in het kader van de content<>opmaak scheiding toch een trend in internetland) is het natuurlijk wel de schuld van de webbouwers zelf als de website het op minder bedeelde apparaten het niet doet (zelfde geld voor minder bedeelde computers, die hebben ook moeite met gedrochten als ign, maar ook gamer in mindere mate).
Ronn
johnnyv.nl
Piet Penisma