Review
Nacon

Nacon Revolution Pro Controller 2

Volledige controle over je controller

Geschreven door Jacco Stoete op
De standaard PlayStation 4-controller is voor veel gamers comfortabel genoeg, maar is tegelijk verre van perfect. Nacon denkt het beter te kunnen en brengt binnenkort de tweede versie van hun Nacon Revolution Pro Controller uit. Het blijkt lastig naar de standaard terug te keren na gebruik van deze controller.

Het eerste dat opvalt aan de Nacon Revolution Pro Controller 2 is de vorm. Hoewel de controller bedoeld is voor PlayStation en pc, is het ontwerp op een Xbox-controller gebaseerd. Het linkerpookje zit hoger dan de rechter en de vierpuntdruktoets bevindt zich links van het midden. De Nacon Revolution Pro Controller 2 is groter dan een standaard PlayStation 4-controller en ligt daardoor fijner in de hand. Om ervoor te zorgen dat je duimen stevig op hun plaats blijven, zijn de twee analoge sticks voorzien van een ruwe textuur. Het patroon van de linker maakt het echter wel makkelijk voor vuil om te blijven zitten, dus vermijd het eten van vettig voedsel bij het gebruiken van de controller. Door gebruik te maken van een lange, gevlochten USB-C kabel wordt input lag verlaagd en de levensduur van de kabel zelf verlengd.

Beter dan de standaard

De vier actieknoppen aan de rechterkant zijn iets groter en steken iets verder uit dan die van een Dual Shock 4-controller. Hierdoor is met je rechterduim duidelijk te voelen op welke knop je zit. Dit verkleint de kans dat je per ongeluk de verkeerde knop indrukt. De twee triggers lopen extreem soepel, waardoor je ze met precisie in kunt drukken. De bumpers klikken tevens fijn. Met de verbeterde touchpad is het ook duidelijker of je de linker- of rechterkant indrukt. Waar het hier bij een standaard PlayStation 4-controller ophoudt, gaat de Nacon Revolution Pro Controller 2 verder. Er zitten namelijk vier extra knoppen op de achterkant.

Twee van deze knoppen zijn bedoeld om de rol van tot wel vier verschillende andere knoppen op zich te nemen. Dit is mogelijk omdat ze op twee manieren in te drukken zijn. Zo kun je bijvoorbeeld tijdens het spelen van een shooter bukken, herladen, springen of van wapen wisselen zonder je duimen van de pookjes af te halen. Zo kun je meer focus leggen op je beweging en het mikken op je tegenstander. Dit geeft je een enorm voordeel ten opzichte van iedereen die tegenover je staat, tenzij zij toevallig ook een Nacon Revolution Pro Controller hebben natuurlijk. De twee knoppen zijn geplaatst waar je vingers van nature rusten, wat het gemakkelijk maakt ze in te drukken. Door je vinger een klein beetje te verschuiven kun je de binnen- of de buitenkant van het knopje indrukken. Het is echter net iets comfortabeler om de buitenkant te gebruiken voor functies die je vaak in een spel gebruikt.

Nacon

Precies zoals jij het hebben wil

Naast de verbeterde vorm is er een andere grote reden om de Nacon Revolution Pro Controller 2 te gebruiken. De controller is namelijk volledig aan te passen. Dit is mogelijk via software die op de officiële website van Nacon te downloaden is. Met deze overzichtelijke en makkelijk te gebruiken software is de gevoeligheid van de pookjes en de triggers nauwkeurig in te stellen. Je kunt hier ook de knoppen op de achterkant een bepaalde taak geven. Het is misschien verstandig meteen een kijkje te nemen naar de vibratie-instellingen. De vibratie staat standaard op het maximale ingesteld, wat alles behalve fijn is. Bij het pakket zijn verschillende gewichtjes inbegrepen om de Nacon Revolution Pro Controller 2 zwaarder te maken. De controller is vrij licht en met een klein beetje extra gewicht ligt hij nog fijner in de hand. Dit is echter puur persoonlijk en is voor iedere gamer anders.

De Nacon Revolution Pro Controller 2 kan in drie verschillende modi worden gezet. Je hebt de keuze uit Plug & Play, Custom PlayStation 4 en Custom PC. Aan de kleur van de lichtgevende ring rond het rechterpookje is duidelijk te zien welke modus je gebruikt. Via een schakelaar op de achterkant kun je gemakkelijk en snel wisselen van modus. De grote kracht van de Nacon Revolution Pro Controller 2 zit vooral in de mogelijkheid om tijdens het spelen van een game van profiel te wisselen. Het is een heerlijk gevoel om simpelweg op een knopje op de achterkant van de controller te drukken en niet steeds verbinding met je computer te hoeven maken. Je kunt ervoor kiezen om zelf uit te zoeken welke instellingen jij fijn vindt spelen of te beginnen bij een van de vele door de Nacon-community ontworpen profielen. De Nacon Revolution Pro Controller 2 kan vier profielen tegelijkertijd onthouden en wanneer je tussen één of meerdere van die vier wil wisselen, is dit binnen enkele minuten via de overzichtelijke software geregeld.

Verwacht niet dat de Nacon Revolution Pro Controller 2 direct een eSporter van je maakt. Je brein moet, net als de controller, volledig hergeprogrammeerd worden om optimaal resultaat te behalen. Wanneer dit is gebeurd zul je echter merken dat je steeds beter gaat spelen. Oefening baart kunst, maar de kwaliteit van het materiaal dat je gebruikt heeft grote invloed op je kunstwerk. De Nacon Revolution Pro Controller 2 is gelukkig van erg hoge kwaliteit. Met een vorm die beter in de hand ligt, extra knoppen en de mogelijkheid om bijna ieder aspect aan te passen kan deze controller de gemiddelde gamer zeker helpen beter te presteren.

Conclusie

Pluspunten: Ligt goed in de hand, betere lay-out ten opzichte van standaard PlayStation 4-controller, knoppen op achterkant geven je een groot voordeel, volledig aanpasbaar, direct wisselen van profiel, stevige USB-C kabel, overzichtelijke software, ook te gebruiken bij pc-games

Minpunten: Linkerpookje houdt vuil vast, binnenkant aan te passen knoppen op de achterkant minder comfortabel om te in te drukken dan buitenkant, standaard vibratie-instellingen niet fijn, voelt stiekem wel een beetje als valsspelen

Beoordeling:

Hardware sterren

De Nacon Revolution Pro Controller 2 is nu beschikbaar en kost 119,99 euro.

Dit artikel delen:

Lees meer

Zo stream je Xbox One-games naar je pc Nog een volle week met Paris Games Week en Call of Duty: WW2
3

Reacties op: Nacon Revolution Pro Controller 2

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  darkmanwls

  • 29 oktober 2017 13:58
  Voor mij dus geen optie door wederom verschrikkelijke d-pad. Is er nou niemand anders dan sony en nintendo die een fatsoenlijke d-pad kunnen maken? Die ronde schijfjes werken niet, dan heb je veel te snel bij een fighter bijvoorbeeld dat je naar voren wil lopen en dan per ongeluk springt. Voor een 3d game is t ongetwijfeld prima, maar voor fighters werkt dit gewoon niet. Ik speel niet met arcade sticks dus een goede d-pad is voor mij enorm belangrijk.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  MaTriX

  • 29 oktober 2017 16:05
  Heb hem gekocht vanwege het feit dat hij enorm veel weg heeft van de Xbox controller en ik vind hem geweldig. Ligt heerlijk in de hand en voldoet precies aan de verwachtingen die ik ervan verwachte.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  bigds9fan

  • 29 oktober 2017 18:44
  Heb zelf de 1ste Nacon en het is echt een revolutie. Ligt heerlijk in de hand, voelt lekker aan en heeft een premium feel.

  Was redelijk tevreden met de DS4 totdat het ding bijna niet meer meeging op een volle lading. Hou van lange game sessies en dan voldeed die gewoon niet meer. Dat probeem heb je nu niet.

  Vind dat de linker thumbstick boven zit ook een groot voordeel. De Nacon is echt de beste controller die ik ooit heb gehad.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.