Review
Mario Party

Mario Party: The Top 100

Nostalgie in een matig gevuld pakketje

Geschreven door Lucas May op

Conclusie

The Top 100 is een leuke collectie van de populairste minigames uit de Mario Party-geschiedenis. Nintendo heeft een goede poging gedaan het gevoel van vroeger op te wekken en slaagt daar grotendeels ook in. Desondanks is de inhoud van het spel te karig om de game in zijn geheel op lange termijn interessant te houden. Mario Party: The Top 100 was sterker geweest met extra speelborden en personages en valt in huidige vorm al snel in herhaling.
6,5
Score
65
Score: 65
  • Pluspunten
  • Ideaal voor gamen met vrienden, speelt in op nostalgie, besturing is goed omgezet
  • Minpunten
  • Weinig speelbare Super Mario-personages, maar één board in de traditionele Minigame Match, veel herhaling
In Mario Party: The Top 100 word je in verschillende vormen en mogelijkheden op speelse wijze teruggebracht naar het verleden. De titel voor 3DS geeft je de optie om in traditionele stijl een duik te nemen in de geschiedenis van Mario Party-minigames.

De game bestaat uit verschillende speelmogelijkheden. Zo kun je de traditionele Mario Party-manier kiezen voor een bord waarop je in een x-aantal beurten de strijd aangaat met andere spelers of de computer. Honderd van de leukste en populairste Mario Party minigames worden hierbij opgedeeld in categorieën. Denk aan een Mario Party Nintendo 64 Pack, een GameCube Pack of bijvoorbeeld een Brainy of Sporty Pack. Deze laatste zijn verzamelingen van verschillende uitgaves van de serie en richten zich specifiek op één kenmerk, in dit geval race- of denkspellen. Iedere speler kiest één pack en deze worden vervolgens samengevoegd in één grote minigamecollectie, waaruit vervolgens minigames worden gekozen.

Mario Party

Of je nu veel of weinig Mario Party-titels hebt gespeeld in het verleden, vroeg of laat komen bekende minigames om de hoek kijken. Dan is het gemakkelijk om in een heerlijk nostalgisch gevoel te vervallen. Hoewel de gewijzigde besturing op de 3DS wellicht even wennen is, spelen de minigames als vanouds weg. De traditionele modus met wisselende speelbeurten maakt gebruik van Star Balloons die in één, twee of drie sterren over het bord verplaatsen. Voor elke tien muntjes krijg je één Star en degene met de meeste sterren aan het eind van alle rondes is – net zoals vroeger – de Superstar.

Minigames en multiplayer

Ook kun je kiezen voor andere modi, onder andere een meerkamp van de honderd meest populaire minigames uit de geschiedenis van de serie. In drie of vijf rondes vechten de prrsonages dan tegen elkaar om de meeste minigames te winnen. Daarnaast is er een Minigame Island met vier werelden die zijn opgedeeld in World 1-2 enzovoorts. Elk stapje op de kaart is in deze modus een nieuwe minigame en om de zoveel passen daagt Bowser of Donkey Kong de speler uit. Je verzamelt speciale sterren – hoe meer sterren je hebt, hoe meer soorten minigame-packs er beschikbaar komen. In deze modus kun je gebruikmaken van Amiibo, die in-game bonussen geven.

Mario Party

Het is geen echte Mario Party-game zonder een multiplayermodus en deze is daarom ook in The Top 100 te vinden. Hierbij maakt het niet uit of iedereen het spel heeft aangeschaft. Wanneer één persoon Mario Party: The Top 100 in bezit heeft, kunnen vrienden meespelen door middel van Download Play in het Home-menu van hun eigen 3DS. In deze Play With Friends-modus ga je, net als in eerdere Mario Party-spellen, de strijd met elkaar aan. Door gebruik te maken van de Download Play-mogelijkheid, wordt een spel als deze ontzettend makkelijk toegankelijk voor vriendengroepen. Het is daarom een ideale titel om samen met vrienden op de bank te spelen.

Mario Party

Weinig variatie

Ondanks dat The Top 100 een goede manier is om het nostalgieniveau omhoog te doen schieten, zit er uiteindelijk weinig variatie in de game. Dit komt met name doordat er in de bekende Minigame Match-modus geen meerdere boards worden aangeboden. Je krijgt in zowel de singleplayer- als de multiplayermodus toegang tot één board om op te spelen en na een paar keer spelen is dit niet leuk meer. Daarnaast zijn er maar een handvol personages om uit te kiezen en zijn er ook niet meer vrij te spelen.

Hoewel het spel dus een leuke verzameling van minigames uit alle titels is, slaagt het er niet in om het volledige gevoel van enthousiasme over te zetten naar 3DS. Mario Party: The Top 100 had kunnen profiteren van meer boards – bijvoorbeeld verkorte versies uit oudere spellen – en een grotere cast, maar laat dit jammer genoeg na. Het is een leuke titel om samen met vrienden te spelen, maar de vraag is hoe lang het enthousiasme aanhoudt.

Mario Party: The Top 100 is 22 december beschikbaar voor Nintendo 3DS.

Dit artikel delen:

Lees meer

De beste gamedeals van de week Horrorgame Layers of Fear: Legacy begin volgend jaar naar Switch
0

Reacties op: Mario Party: The Top 100

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.