Iedereen kent het verhaal rondom het zogenaamde monster van Lochness. In een meer in Schotland zou een soort water dinosauriër wonen, die zich om de zoveel tijd laat zien. Al meerdere malen zijn er uitgebreide onderzoeken geweest naar het wel of niet bestaan van het 'monster', echter allemaal zonder succes. De plek blijft een puur toeristisch oord, waar de Schotse samenleving haar vruchten van plukt.

De Franse developer Galilea vond het thema blijkbaar interessant, of hoopte door de bekendheid van naam wat duiten binnen te halen en begon aan een game van de legende. Het spel is een 3D adventure, wat enkel met de muis gespeeld kan worden, door middel van het point and click systeem, wat inhoud dat je op een plek klikt en daar naar heen 'gezapt' wordt om vervolgens weer een nieuwe aktie te maken.

Het spel begint met een intro die de inleiding geeft op het verhaal. Je ziet een detective naar één of ander kasteel rijden om daar een zaak op te lossen. Er zijn namelijk spoken gezien rondom het kasteel, een gebeurtenis die alleen verklaard kan worden door detective Allister Mac Farley. Na het filmpje blijkt dat jij de rol van detective op je mag nemen. Zonder enig benul wat je moet doen wordt je in het kasteel gedropt, waarna het spel daadwerkelijk begint.