Kung Fu Panda is het meest recente project van filmstudio DreamWorks. In deze animatiefilm wil pandabeer Po een ware drakenkrijger worden. Doordat hij een luie dikzak is zonder vechtkwaliteiten, dient hij echter eerst op zoek te gaan naar een krijgmeester en een vleugje wilskracht alvorens hij zijn droom kan verwezenlijken. Hulp vindt hij uiteindelijk bij een vijftal vechtersbazen, de legendarische Vurige Vijf, die samen met hem ten strijde trekken tegen het gemene luipaard Tai Lung.

Over Po's avontuurlijke belevenissen hoeven we ons geen zorgen te maken, die weet hij vast en zeker tot een goed einde te brengen. Ondanks zijn luie karakter is en blijft hij natuurlijk een rasechte filmheld die al het kwaad uiteindelijk uit de weg weet te ruimen. Wat meer zorgen baart, is het spel omtrent de goedgemutste pandabeer. Qua opzet is Kung Fu Panda namelijk een typisch filmspel. Zoals gebruikelijk zijn ook ditmaal een aantal spelelementen uit populaire genres samen gevoegd tot één geheel. Meestal leidt dit tot een zwak spel dat als los zand aan elkaar hangt. In tegenstelling tot het doorsnee licentiespel steken de spelelementen in Kung Fu Panda echter wél goed in elkaar.

Het vechtgedeelte vormt het hart van Kung Fu Panda. Het gros van het spel kom je de nodige agressieve varkentjes en krokodillen tegen, die je vanzelfsprekend een kopje kleiner zult moeten maken. Alhoewel het vrij simpel is de meest brute bewegingen op het scherm te toveren, wordt het spel gelukkig nergens simplistisch. Po beschikt namelijk over een aanzienlijk aantal aanvallen, elk met een eigen knoppencombinatie. Naarmate je in het spel vordert kun je bovendien met verzamelde muntjes nieuwe aanvallen kopen. Dit zorgt ervoor dat het vechtsysteem lekker fris blijft en voegt net dat vleugje diepgang toe dat het spel weerhoudt van een repetitief karakter. Het is daarentegen wel jammer dat er zoveel gebruik gemaakt wordt van de zogenoemde Quick Time Events. Vooral tijdens de eindgevechten duiken ze te pas en te onpas op.

Tussen de vele gevechten door is het vooral klim- en klauterwerk dat de klok slaat. Deze platformelementen steken prima in elkaar, al had ietwat meer uitdaging zeker niet misstaan. Vrijwel nooit zul je ergens het leven laten, iets dat eigenlijk voor het hele spel geldt. Mocht dit toch onverhoopt gebeuren, dan begin je vrijwel altijd op de plek die uiteindelijk je dood inleidde. De lage moeilijkheidsgraad belemmert het spelplezier gelukkig nauwelijks. Het is immers erg vermakelijk om je een weg door de meest absurde gebieden te banen. Daarnaast zul je nog een aantal maal in de huid kruipen van een lid van de Vurige Vijf. Dit is zeer leuk uitgewerkt en levert bovendien een bijdrage aan de diversiteit van het spel. Het ene moment dien je namelijk een grootse eindbaas te verslaan met de snelle tijger, terwijl je even later als een gans bliksemschichten zult moeten ontwijken.

Ook de uiterlijke kenmerken van Kung Fu Panda weten te overtuigen. Het verhaal wordt op een zeer aantrekkelijke wijze gebracht, door middel van amusante tussenfilmpjes. Hierin komt de klasse van de dialogen en stemmen goed naar voren. Ook de humor is van een behoorlijk niveau. Hoewel de grapjes en de oneliners zo nu en dan behoorlijk flauw zijn, weten ze keer op keer de juiste snaar te raken. Bovendien zet de audiovisuele stijl de aandoenlijke sfeer uit de film perfect neer. De personages en omgevingen ogen zeer kleurrijk en idyllisch, waardoor de excentrieke dialogen nog beter tot hun recht komen. Ook de variatie in de gebieden draagt hieraan bij. Nu eens huppel je door Oosterse tempels, dan weer vaar je door jungleachtige gebergten in prachtig versierde boten.

Door de goede uitwerking van vrijwel elk aspect is het des te vervelender dat je er zo ontzettend snel doorheen bent. In amper vijf uur kun je de verhaalmodus volbrengen. Hierna kun je nog eventueel aan de slag met enkele minispellen voor meerdere spelers. Deze variëren van tweedimensionale vechtspellen tot races met rollende pandabeertjes. Helaas weten ze de spelduur nauwelijks te verlengen. Er zijn weliswaar meer dan genoeg minispellen beschikbaar, maar slechts een aantal hiervan zijn leuk genoeg om vaker te spelen. Daarbij is het niet mogelijk ze online te spelen.