Er is de laatste jaren zeker geen tekort aan straatracegames en je moet wel van goede huize komen om gevestigde namen als Midnight Club en Need for Speed: Underground, van de troon te stoten. Toch durft THQ met Juiced het aan een straatracegame uit te brengen, maar men kiest er wijselijk voor niet voor dezelfde doelgroep te kiezen als eerder genoemde titels. Juiced is eerder een straatracesimulatie, al is dat misschien een erg groot woord. Realistischer is het zeker.

Centraal in Juiced staat de carrièremode, waarbij je met een aardige hoeveelheid geld en een lege garage begint. Het eerste wat je te doen staat, is een auto aanschaffen. Aanvankelijk heb je slechts de keuze uit een aantal auto's in de laagste klasse. Nadat je je auto hebt aangeschaft, is deze nog niet direct klaar voor de race. Je zult hem namelijk eerst moeten tunen, wil je enige rol van betekenis kunnen vervullen in de races.

De tuningopties in Juiced zijn enorm, zowel op het gebied van rijgedrag als uiterlijk. Je kunt de kleur, bumpers, spoilers, ramen, motorkap, uitlaat en bestickering van je auto aanpassen, maar ook de ophanging, remmen, injectie en de banden. Alle onderdelen waaruit je kunt kiezen, zijn bestaande onderdelen van echte fabrikanten. Het is ook niet zo dat er in elke klasse een 'beste' onderdeel is, je zult de onderdelen moeten kiezen die het beste passen bij je rijstijl.

De races

Eenmaal getuned en wel, kun je beginnen met de races. Races waaraan je kunt deelnemen vind je in een kalender. Aanvankelijk zijn er maar een beperkt aantal races waar je wordt toegelaten, maar naarmate je beter auto's en meer respect hebt verkregen, komen er meer races en meer verschillende soorten races, beschikbaar. Aanvankelijk is het deelnemen aan races gratis, maar later zul je ook een toegangsbedrag moeten betalen. Wanneer je races wint brengt dit aardig wat geld op, wat je kunt gebruiken om je wagenpark te verbeteren.

Juiced kent een aantal verschillende soorten races. Alle races vinden plaats op een vast uitgestippeld parcours die door vangrails en virtuele barrières, wordt afgebakend. Er is dus geen vrij toegankelijke stad zoals in Midnight Club 3 of Need for Speed. Er zijn onder andere races, meerdere rondjes of van punt tot punt, sprints, een race over een korte afstand waarbij je verplicht handmatig moet schakelen, en show-offs. In deze laatste ben je alleen op een verlaten parcours en dien je met je auto stoere moves uit te halen, zoals een draai van 180 graden, een drift, een donut of een boemerang. Helaas luisteren deze moves erg nauw, waardoor je soms hele spectaculaire dingen kunt doen die geen punten opleveren, terwijl je soms voor hele flauwe dingen massa's punten ontvangt.

You Betcha!

Een leuk element in Juiced is het wedden tijdens de races. Je kunt met elk van je concurrenten een weddenschap afsluiten, waarbij je een bepaald bedrag zult winnen je deze coureur voor blijft. Hierdoor hoef je niet persé eerste te worden, om toch aardig wat geld binnen te slepen. Het bedrag dat je afspreekt heeft invloed op het aanzien dat je krijgt. Wil je maar een klein beetje geld kwijt, dan denken ze dat je niet hoger durft, roep je meteen een hoog bedrag, dan geniet je veel aanzien maar zullen ze vaak je bod niet aan. Je kunt ook wedden op een andere racer zonder zelf aan de race deel te nemen. Dit is echter maar een saaie aangelegenheid, omdat je verplicht naar de race moet kijken terwijl je zelf niets te doen hebt.