Nadat Sega had besloten geen consoles meer te gaan maken en zich alleen te richten op de games waren veel fans verrast. Zelfs Sega's grootste rivalen Sony en Nintendo kregen namelijk hun eigen line-up van de ooit exclusieve Dreamcast games. De grootste verrassing was echter wel de opvolger van Jet Set Radio die exclusief voor Xbox werd ontwikkeld. We bekeken of deze opvolger zijn beloftes waar kan maken... Graffiti all the way!

De meeste mensen hebben maar een hekel aan graffiti, maar in JSRF is het de bedoeling om heel Tokio onder een laag verf te bedekken. Jij bent namelijk lid van de GG's, een gang van een aantal inlineskaters die de taak op zich hebben genomen om Tokio te verlossen van de ijzeren greep van de Rokkaku Corporation. Zij hebben zelfs de politie in hun macht en deinzen er niet voor terug om grof geweld in te zetten in de vorm van tanks, helikopters en robots. Maar de Rokkaku's zijn niet je enige zorg, door heel Tokio zijn er namelijk ook genoeg andere bendes die je het leven zuur willen maken. Al deze kwade krachten ga je te lijf met je graffitispuitbus en met een goedgemikte spray verdwijnt zelfs de grootste badguy als sneeuw voor de zon.

Maar dit alles klinkt eigenlijk simpeler dan het is, want hoewel de besturing bijna niet eenvoudiger kan, zul je toch flink moeten oefenen om het spel volledig rond te kunnen spelen. Hoe verder je namelijk vordert en hoe meer gebieden je hebt verovert, hoe moeilijker de stunts worden die je moet uithalen om je graffiti op de juiste plaatsen te sprayen. Maar gelukkig is graffiti sprayen niet het enige wat dit spel te bieden heeft, want nadat je het gebied van een bende met je spuitbus onder handen hebt genomen ben je nog niet klaar. Je moet ze namelijk ook nog verslaan in een wedstrijd. Deze wedstrijden kunnen variëren van een race door de stad tot het verslaan van de bendeleden door ze onder te spuiten met graffiti.