De Tjechische gamedeveloper Illusion Softworks bestond pas net en het kwam al met een game die de boeken in gegaan is als erg succesvol, we hebben het hier over de tactical world war 2 game Hidden and Dangerous. Na een succestitel is het tegenwoordig normaal dat er een vervolg op verschijnt, zo ook op H&D.

Illusion begon na H&D gelijk aan een mission pack, dat in Engeland Fight for Freedom en in Amerika Devils Brigde heette. Het mission pack gaf de game 3 nieuwe campagnes, die zich afspeelden in Polen – de Ardennen en Griekenland en je in het totaal 9 nieuwe missies aanboden. De mission pack bevatte voor de rest niets bijzonders op het gebied van gameplay. Daarom besloot Illusion te gaan werken aan de echte opvolger van de oorlogsgame, genaamd Hidden and Dangerous2.

De verschillen zijn, zoals altijd bij opvolgers, niet ongelooflijk groot. Meestal zijn sequels slechts verbeterde versies van het origineel. Ook bij Hidden and Dangerous 2 is dit het geval. Illusion besloot alle mankementen aan H&D te verbeteren en de goede aspecten te behouden. Hoe en wat, lees je in de volgende alinea's.