Island Thunder is het tweede missiepack voor de tactische pc-shooter Ghost Recon van Tom Clancy. De uitbreiding voegt acht nieuwe solomissies, vijf nieuwe multiplayer maps en nieuwe multiplayer speelmodi toe aan het origineel. Island Thunder speelt in het jaar 2010. De Cubaanse leider Fidel Castro is dood en er worden voor het eerst vrije verkiezingen gehouden. Deze dreigen echter een fiasco te worden als een drugsbaron zich er mee bemoeit. De Amerikanen sturen daarom het Ghost-team naar Cuba om orde op zaken te stellen.

De missies spelen in de bergen, de jungle en op plantages, maar ook in dorpjes, op het strand en rondom een vijandelijk vliegveld. Vergeleken met het origineel en het eerste expansion pack, neem je het regelmatig op tegen een behoorlijke overmacht. Kon je in eerdere delen nog wel eens grof geweld gebruiken, dat helpt nu niet meer altijd. Het komt dus nog meer aan op sluipen. De acht nieuwe missies zijn lekker gevarieerd en laten de speler doelwitten bezetten of opblazen, spionnen bevrijden, konvooien escorteren en stemgerechtigden beschermen.

Island Thunder is een expansion pack dat behoorlijk wat extra┬┤s toevoegt aan het origineel. Makkelijker wordt het er niet op in deze uitbreiding en deze is dus eigenlijk alleen aan te raden voor doorgewinterde Ghost Recon-spelers.