Review
Genital Jousting

Genital Jousting

Meer dan grappen over piemels

Geschreven door Erwin Vogelaar op

Conclusie

Met Genital Jousting verwacht je een verzameling aan slechte woordgrappen over piemels en dat klopt ook. Toch is de game meer dan dat. Het is een komische verzameling aan minigames om in de multiplayer te spelen en het verhaal is ook de moeite waard. De kans is alleen wel groot dat je er na een paar uurtjes klaar mee bent.
7
Score
70
Score: 70
 • Pluspunten
 • Humor, originaliteit, stijl
 • Minpunten
 • Kort verhaal, weinig om handen
Gential Jousting heeft een tijdje gedraaid in Early Access op Steam als pure multiplayertitel. In de game ben je een piemel die andere piemels, met toestemming, van achteren penetreert terwijl je zelf ook gepenetreerd kan worden. Nu is de game klaargekomen met een heuse verhaalmodus. Is het je harde centen waard, of maar een slappe uitwerking van een geinig idee?

Het leven van piemels valt niet mee. In het verhaal van Genital Jousting speel je als John. John de penis. Hij heeft een saai leven en een verschrikkelijke baan, maar over een paar maanden is er een schoolreünie waar hij al zijn oude schoolpiemels weer terugziet. Daar moet hij natuurlijk goed voor de dag komen en dat kan alleen met een date.

Als speler volg je de zoektocht van John naar de perfecte partner, of desnoods een willekeurige vrouw uit de kroeg die mee wil. Die reis volg je in korte scènes, terwijl een verteller op droge wijze de ene na de andere woordgrap eruit gooit. De manier van vertellen en de sfeer heeft wel wat weg van The Stanley Parable, maar dan lineair en minder slim. Combineer dat met de onhandigheid van Octodad: Dadliest Catch en je hebt een geinige verhaalmodus om jezelf een keer doorheen te wurmen.

Genital Jousting

Eten met je anus

De hoofdmoot is natuurlijk de multiplayer, waarmee je in een flinke stapel minigames als winnende pielemoos uit de bus moet komen. Het oorspronkelijke idee van Genital Jousting is dat je andere penissen, onder begeleiding van allerlei glibberige geluidseffecten, van achteren kunt penetreren. Er zijn gelukkig ook een stapel extra minigames bedacht waarin je bijvoorbeeld zoveel mogelijk voedsel moet opeten via je anus, scheten moet laten om zo door de ruimte te vliegen en elkaar uit een boksring vecht.

Hoewel deze minigames grappig zijn, gaat de leukigheid er vrij vlot van af. De game zit voornamelijk leuk in elkaar qua stijl, aankleding en de makers halen alles uit deze penisgrap wat er in zit. Als je echter puur kijkt naar de gameplay, dan blijft er niet veel over. Genital Jousting is dus geen game voor de lange termijn. Wel is het fijn dat het goed online en lokaal te spelen is. Zelfs met een enkele controller, waarbij elke analoge stick een andere penis bestuurt.

Genital Jousting

Sekspositief

Waarin de game voornamelijk opvalt zijn de penissen. Dat klinkt als een hele slechte observatie over een penisgame, maar het is de manier waarop deze geslachtsdelen in beeld worden gebracht die uniek is. We hebben eerder geschreven over de gamepenis, die voornamelijk seksloos blijft. Hoewel Genital Jousting de nadruk legt op humor, is het ook een game die dingen laat zien die je niet in andere games ziet: piemels die elkaar aanraken, anale penetratie, seksspeeltjes en een hele hoop ejaculatie. Dus ook al biedt de game voor de meesten maar enkele uren lol, er zit toch meer achter de piemels dan je zou verwachten. En dan bedoelen we niet de ballen.

Genital Jousting is nu verkrijgbaar voor pc via Steam.

Dit artikel delen:

Lees meer

Nieuws van de Week: Nog meer spelers voor PUBG op Xbox One en Fortnite: Battle Royale-update Mooie eilanden in lanceringstrailer voor Monster Hunter World
5

Reacties op: Genital Jousting

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • marco300

  • 28 januari 2018 15:32
  Je moet wel een lul zijn om deze game te spelen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • Euroman

  • 28 januari 2018 17:14
  Gamer.nl zinkt steeds verder af. Jammer.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  coola

  • 28 januari 2018 19:34
  @Euroman

  Waarom? Omdat ze een game reviewen die over piemels gaat en door sommige ordinair gevonden wordt?

  Games zijn games en die horen een podium te krijgen op een site als deze.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Bart®

  • 28 januari 2018 21:43
  @Euroman
  Inderdaad zeg! Een website over games die het gore lef heeft om een game te reviewen! Waar kan ik mijn geld terugvragen?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Baljuintje

  • 29 januari 2018 15:04
  "Weinig om handen", hahahaha

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.