Het wilde westen is altijd al een inspiratiebron geweest voor gameontwikkelaars. Toch is het al een tijdje geleden dat er nog een Wild-West topgame uitgebracht is. Greenwood Entertainment heeft een poging gedaan met het innovatieve Far West. Een mislukte poging helaas. Waarom kan je lezen in de review.

Na Trailer Park tycoon, Transport Tycoon Deluxe, Pizza Tycoon, RollerCoaster Tycoon, Fast Food Tycoon, Sid Meier's Railroad Tycoon, Railroad Tycoon II, Airport Tycoon, Ski Resort Tycoon, Hotel Tycoon, Zoo Tycoon, Trains & Trucks Tycoon, Mall Tycoon, Car Tycoon, Monopoly Tycoon, Factory Tycoon, Casino Tycoon, Deep Sea Tycoon en Rotlicht Tycoon kan Far West het best worden omschreven als Veebaron Tycoon, echter wel met een originele insteek. Jij speelt een beginnende veebaron en het doel is om de grootste, beste en meest winstgevende veebaron van het Wilde Westen te worden.

Als in iedere tycoonachtige game begin je met niks, tenminste, bijna niks. Een simpele ranch met 10 magere koeien is de basis voor je empire. Om je ranch goed te kunnen draaien heb je natuurlijk de helden van het Wilde Westen nodig: cowboys. Omdat cowboys echter ook niet alles wetend en alles kunnend zijn moet je meer personeel inhuren in de plaatselijke bar. Langzaamaan krijg je meer personeel, die natuurlijk ook moeten eten. Voorraden bier, bonen en whisky kan je kopen in de stad, waarna er vanuit de lokale shop een caravan naar je ranch vertrekt met je bestelde voorraad. Door nieuwe gebieden begaanbaar te maken voor je koeien kan je bedrijf groeien, waardoor je geld kunt investeren in de stad, uiteraard met voordelen voor jezelf. Mogelijke uitbreidingen zijn een postkantoor, een bank en later in het spel zelfs een station. Op deze manier bereik je langzaam je doel, de grootste veebaron van het Wilde Westen te worden.