Op dit moment wordt de markt voor F1 racesims gedomineerd door twee titels, namelijk Grand Prix 3 en F1 2000 Championship Season, maar vernieuwing is altijd goed dachten de mensen bij Ubi Soft en zie hier : F1 Racing Championship hits the street. Tijd om deze racesim grondig onder de loep te nemen.

F1 Racing Championship heeft een officiële FIA licentie, dus al je favoriete racers zitten erin, alleen wel van twee jaar geleden. F1RC is namelijk gebaseerd op het seizoen 1999, dus de gamedata is niet al te recent meer. Maar of dat nu zoveel uitmaakt voor het spelplezier is maar de vraag, zolang je maar lekker kan racen

Het spel is duidelijk gemaakt voor makkelijk spel plezier. Alhoewel de game je in staat stelt rondetijden op het scorebord neer te zetten waar Schumacher een moord voor zou doen is het spel over het algemeen toch realistisch te noemen. Je kan toch aardig wat sleutelen aan je auto en wijzigingen die je hier maakt zal je ook duidelijk merken als je gaat racen.

De besturing van de game is zeer goed, zelfs met een toetsenbord is het spel redelijk te rijden. Met een stuurwiel wordt het helemaal hemels, alles is duidelijk in te stellen er ermee rijden is absoluut ongeëvenaard. Je kan makkelijk met je stuurwiel rijden en na enige oefening stuur je er soepel bochten mee door.