Met Dog's Life levert Sony een van de meest verfrissende en originele titels van dit eindejaar af. Het idee achter het spel is nochtans erg simpel: speel een hond en doe alles wat een trouwe viervoeter niet laten kan. Van rennen, springen en snuffelen tot graven, urineren en scheten laten, in Dog's Life kan je bijna alle dingen doen waar een echte hond zich ook mee bezig houdt. De vraag is alleen of dit 'hondenleven' nou echt zo saai is als het spreekwoord ons doet geloven, of dat het eigenlijk zeer leuk tijdsverdrijf blijkt te zijn.

In Dog's Life neem je als speler de rol aan van Jake, een viervoeter welke zijn dagen slijt op de boerderij en daar geniet van de prachtige hond van de buren, Daisy. Op een dag komt de hondenvanger langs en sluit Daisy en Jake op in een vrachtwagen. Jake weet te ontsnappen maar Daisy wordt afgevoerd. Het doel van het spel moge duidelijk zijn: Daisy moet gered worden uit de handen van deze kidnappers.

Dog's Life is misschien wel het best te omschrijven als Tony Hawk's Pro Skater – met een hond en zonder skateboard. Aan het begin van het spel kan je met Jake verschillende locaties verkennen waar je al snel op de nodige opdrachten stuit. Zo kan je een race aangaan met de buurtpoedel, dien je de vos uit het kippenhok te verjagen of de schapen in hun hok te drijven. Voor elk van deze missies krijg je vaak een beloning in de vorm van een bot en met een bepaald aantal botten kan je weer een locatie verder in het spel. Soms kan je na het behalen van een bepaalde opdracht ook de controle krijgen over een andere hond, waarmee je bijvoorbeeld op anders niet toegankelijke locaties kan komen.

Erg leuk is de Smell-o-Vision, een speciaal camerastandpunt waarmee je door de ogen van de hond kijkt en de wereld in geurtjes waarneemt. Doorheen de levels liggen allerlei, verschillend gekleurde geurtjes verspreid welke je bij elkaar dient te verzamelen. Wanneer je alle geurtjes van een bepaalde kleur hebt krijg je vaak een bot of kan je de buurthond uitdagen in een race of een plaswedstrijd. Ook kan je in de geurmode soms voetsporen waarnemen welke je naar verborgen plaatsen brengen of naar locaties waar andere honden hun bot verstopt hebben.

Dog's Life richt zich vooral op een jongere doelgroep en dat laat zich onder andere blijken in de lage moeilijkheidsgraad van het spel. Een ervaren speler zal niet bepaald een dikke kluif aan het spel hebben. Toch zijn de verschillende opdrachten en minigames in het spel erg vermakelijk en is er voldoende variatie in de verschillende spelletjes om het boeiend te houden. Daarnaast is het spel grafisch erg leuk uitgewerkt en zitten de omgevingen vol details en ademt het spel een lekker vertrouwde sfeer uit.

Dog's Life is trouwens volledig in het Nederlands te spelen, iets wat ideaal is voor de jongere spelers, waar dit spel uiteindelijk voor bedoeld is. De stemmen van de honden zijn op een typische 'Look Who's Talking'-manier ingesproken en weten de situaties soms van leuk commentaar te voorzien. Helaas worden deze kinderen op vrij jonge leeftijd wel meteen blootgesteld aan de stem van Johnny Kraaijkamp Jr., welke de stem van Jake voor zijn rekening neemt, en dat gun je zelfs je ergste vijand niet. De Engelse voice-acting is al iets beter, maar kent nog steeds erg irritante zinnetjes welke erg vaak achter elkaar herhaald worden. De overige geluiden en de muziek zijn echter wel prima in orde, waardoor je de voice-acting al snel op de koop toe neemt.

Dog's Life is een erg leuk en origineel spel dat met de jonge doelgroep wel erg makkelijk en soms wat kinderachtig is uitgevallen. Dit maakt het spel echter dermate geschikt voor kinderen van 4 tot 10 jaar en voor hen is het dan ook een ideaal sinterklaascadeau. Het spel biedt voldoende variatie, leuke situaties, uitdagingen en een zekere vorm van vrijheid, waarmee je je uren kan vermaken. Ook oudere spelers zullen zeker wel plezier kunnen beleven aan Dog's Life maar zullen wellicht de uitdaging missen.

Gameplay: 7,5 Graphics: 8,0 Geluid: 7,0 Algemeen: 7,6